به گزارش بنیاد مطالعات قفقاز به نقل از خبرگزاری توران، جمهوری آذربایجان در فهرست سالانه آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز در سال 2024 در بین 180 کشور در رتبه 164 قرار گرفت. در گزارش منتشر شده دلیل این موضوع جنگ بیرحمانه علیه صداهای منتقد از سال 2014 ذکر شده است. براساس این گزارش، در جمهوری آذربایجان تقریباً تمام فضای رسانهای تحت کنترل دولت است و مقامات در تلاش برای سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران؛ دسترسی آنها به اطلاعات را محدود میکنند. علاوه بر این رؤسای نهادهای مسئول تنظیم بخش رسانه و همچنین شورای مطبوعات توسط مقامات منصوب میشوند. قانون رسانهها که در فوریه 2022 لازم الاجرا شد، سانسور را قانونی میکند. برخی از قوانین حاکم بر این بخش با تعهدات بینالمللی باکو در مورد آزادی مطبوعات و آزادی بیان مغایرت دارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در جمهوری آذربایجان هر گونه انتقاد از دولت توسط کاربران رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک یا یوتیوب میتواند به شدت مجازات شود. از سال 2014، همکاری با کمککنندگان بینالمللی ممنوع شده است. از آنجایی که دولت صنعت تبلیغات را کنترل میکند، هیچ رسانه مستقلی نمیتواند در کشور توسعه یابد. در راستای حمایت از برنامههای دولتی، رسانههای حامی دولت پاداشهای نقدی و یارانه رسمی دریافت میکنند. علاوه بر این اگر روزنامهنگاران مستقل در برابر فشار، تلاش برای باج خواهی یا فساد مقاومت کنند، به بهانههای پوچ به زندان انداخته میشوند. بیش از 20 سال است که هیچ کارمند یا افسر پلیس به دلیل ضرب و شتم یا توهین به روزنامهنگاران مجازات نشده است. در تلاش برای ساکت کردن کسانی که کشور را ترک کردهاند، مقامات آنها را از طریق اعضای خانوادهشان که در کشور حضور دارند تهدید میکنند.
https://ccsi.ir//vdcd9x0x.yt0kn6a22y.htmlدر بخش دیگری از این گزارش آمده است: در جمهوری آذربایجان هر گونه انتقاد از دولت توسط کاربران رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک یا یوتیوب میتواند به شدت مجازات شود. از سال 2014، همکاری با کمککنندگان بینالمللی ممنوع شده است. از آنجایی که دولت صنعت تبلیغات را کنترل میکند، هیچ رسانه مستقلی نمیتواند در کشور توسعه یابد. در راستای حمایت از برنامههای دولتی، رسانههای حامی دولت پاداشهای نقدی و یارانه رسمی دریافت میکنند. علاوه بر این اگر روزنامهنگاران مستقل در برابر فشار، تلاش برای باج خواهی یا فساد مقاومت کنند، به بهانههای پوچ به زندان انداخته میشوند. بیش از 20 سال است که هیچ کارمند یا افسر پلیس به دلیل ضرب و شتم یا توهین به روزنامهنگاران مجازات نشده است. در تلاش برای ساکت کردن کسانی که کشور را ترک کردهاند، مقامات آنها را از طریق اعضای خانوادهشان که در کشور حضور دارند تهدید میکنند.
ccsi.ir/vdcd9x0x.yt0kn6a22y.html