سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ , 21 Jan 2025
تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۸
کد مطلب : 22118
نفوذ ناتو در قرقیزستان؛ از اصلاحات نظامی در نیروهای مسلح تا پشتیبانی مالی
ناتو از آغاز استقلال قرقیزستان در میان سازمان‌های بین‌المللی بسیار فعال بود که بر سیاست رهبری این کشور تاثیر داشتند و همکاری آن با قرقیزستان بیشتر در زمینه شکل گیری روابط مدنی و نظامی بود.
 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پورتال آسیای مرکزی، در حال حاضر، علاوه بر ایالات متحده، آلمان و ترکیه نیز در چارچوب ناتو و از طریق ارتباطات نظامی دو جانبه در ارتباط با قرقیزستان هستند. به سفارت آلمان در بیشکک نقش هماهنگ کننده فعالیتهای ناتو در قرقیزستان محول شده است. به طور رسمی، همه اینها طی اقدامات مشخص در زمینه‌های مختلف فعالیتی ترسیم شده است.
همکاری در زمینه امنیت
قرقیزستان در تمرینات نظامی متعدد مشارکت برای صلح ناتو شرکت می‌کند. دولت قرقیزستان تعدادی از بخش‌ها و واحدهای آماده برای شرکت در عملیات و تمرینات ناتو / مشارکت برای صلح را مشخص کرده است. در هر حالت، دولت کشور باید درباره مشارکت تصمیم بگیرد. واحدها و زیرمجموعه‌ها شامل: یک گردان پیاده نظام، یک دسته برای اهداف ویژه از گارد ملی، طراحی شده به منظور آماده سازی برای مقابله با تروریسم و حافظ صلح و همچنین یک گردان از نیروهای مرزی.
اصلاحات در بخش دفاعی و امنیتی
قرقیزستان ضمن مشورت با کشورهای عضو ناتو در حال اصلاح نیروهای مسلح خود است. روند مشارکت برای صلح که قرقیزستان در سال 2007 به آن پیوست، در جهت افزایش توانایی قرقیزستان برای شرکت در عملیات صلح و سایر عملیات‌ها به همراه نیروهای ناتو بوده است.
قرقیزستان سپس نیروهای جستجو و نجات و امکانات موجود در مناطق کوهستانی و همچنین ساختار فرماندهی و کنترل نیروهای مسلح را بهبود بخشید. آموزش نظامی شامل یادگیری زبان‌های خارجی، آموزش و توسعه مهارت‌های جستجو و نجات، امنیت و حفاظت از مرزها، و قوانینی می‌باشد که در دوره فعالیت‌های جنگی و حقوق بشری قابل استفاده می‌باشند.
قرقیزستان همچنین در این سال‌ها در یک برنامه بازآموزی برای پرسنل نظامی سابق تحت حمایت ناتو، شرکت کرده است. هدف از این برنامه، کاهش پیامدهای اقتصادی - اجتماعی بازسازی نیروهای مسلح کشور توسط تسهیل در سازگاری پرسنل نظامی سابق با بازار اشتغال غیرنظامی است.
برنامه‌ریزی برای موارد غیرمترقبه غیرنظامی
به طور رسمی، هدف از آن افزایش توانایی واکنش به طور موثر در برابر بلایای طبیعی و اضطراری در نظر گرفته شده بود. قرقیزستان به طور خاص به همکاری‌های علمی و فنی در این رابطه و همچنین سازوکارهایی که ممکن است از طریق مرکز واکنش به بلایای طبیعی یورو آتلانتیک فعال شود، علاقه نشان داده است. قرقیزستان کارشناسان خود را برای حضور در سمینارهایی در رابطه با این موضوع به مدرسه ناتو در اوبرامورمئو و همچنین مباحث برگزار شده مربوطه در مقر ناتو فرستاده است.
علم و محیط زیست
دانشمندان قرقیزستان در برخی از زمینه‌ها مربوط به برنامه "علم برای صلح و امنیت" ناتو کمک هزینه دریافت کرده‌اند. از ژوئن 2006 تا 2013، 3 سمپوزیوم تحقیقی پیشرفته در زمینه پزشکی آلپی و زیست شناسی در دریاچه ایسیک-کول برگزار شده است. قرقیزستان همراه با ناتو و سایر کشورهای شریک آن همچنان به دنبال حل تأثیرات زیست محیطی معدن اورانیوم و دیگر موارد ایمنی زیست محیطی می‌باشد.
قرقیزستان در پروژه "بزرگراه ابریشم مجازی" شرکت دارد، که هدف از این کار، بهبود دسترسی به اینترنت برای کارکنان مؤسسات آموزش عالی و دانشمندان کشورهای قفقاز و آسیای مرکزی از طریق استفاده از شبکه ماهواره‌ای است.
در سال 2010 و 2013 دانشمندان و مهندسان قرقیزستان و همچنین سایر کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) در برنامه علمی ناتو برای آموزش حفاظت از شبکه‌های سایبرنتیک در منطقه CIS شرکت کردند.
آگاهی عمومی
به طور رسمی، قرقیزستان و ناتو به منظور افزایش درک عموم مردم درباره ناتو و شفاف سازی مزایای همکاری با ناتو کار مشترکی را پیش می‌برند. قرقیزستان همچنین به دنبال افزایش آگاهی عمومی در مورد اصلاحات دفاعی و امنیتی است تا از حمایت عمومی بیشتری برخوردار شود.
به منظور افزایش آگاهی عمومی در مورد پیمان آتلانتیک شمالی و مسائل مربوط امنیت یورو آتلانتیکی به طور کلی، کارهایی در زمینه ایجاد و تقویت شبکه‌هایی با جذب دانشگاه‌ها، سازمان‌های غیر دولتی و رسانه‌ها در حال انجام است. برای این منظور، در نوامبر 2007 ، مجمع جوانان شورای همکاری یوروآتلانتیک در بیشکک در قرقیزستان برگزار شد. بعد از آن دیگر هیچ انجمن گفتگویی برگزار نشده است.
ناتو از کارهای آموزشی مرتبط با موضوعات امنیتی و دفاعی پشتیبانی کرده و با قرقیزستان کارهای مشترکی را برای دسترسی بیشتر شهروندان به اسناد و مواد امنیتی ناتو انجام می‌دهد. برای این منظور، در فوریه 2009 ، ناتو و قرقیزستان کتابخانه ناتو را در آکادمی دیپلماتیک در بیشکک افتتاح کردند.
برخی از چهره‌های سیاسی و همچنین دایره‌ای از فعالان اجتماعی که با حامیان بین‌المللی در ارتباطند، دائماً بر میزان ناکافی تعامل بین قرقیزستان و ساختار ناتو تأکید دارند.
همکاری در دوره سال‌های 2000 و در آغاز دهه جدید به بالاترین میزان خود رسید. سپس، در ارتباط با خروج پایگاه آمریکایی، کاهش روابط آغاز شد. این امر تحت تأثیر وقایع خاورمیانه و شمال آفریقا، به ویژه در لیبی بود، که نقش مخرب ناتو در رابطه با نخبگان محلی مشاهده شد.
در همین زمان، نگرش کاملاً منفی نسبت به ادامه همکاری نزدیک این کشور با ناتو در بین سازمان‌های غیردولتی گسترش یافت. در سال 2011 ، تعدادی از انجمن‌های جوانان مخالف افتتاح مأموریت ناتو در جمهوری قرقیزستان بودند. این مطلب در تاریخ 31 ماه می سال 2011 در یک کنفرانس مطبوعاتی توسط یکی از اعضای مجلس جوانان قرقیزستان الماس‌بیک جازیبایف اعلام شد. این سخنرانی همزمان با سفر نماینده ویژه ناتو در آسیای مرکزی و قفقاز، جیمز آپاتورای به جمهوری انجام شد. در جریان این بازدید، آپاتورای با رئیس جمهور قرقیزستان رزا اوتونبایوا دیدار و گفتگو کرد که در آن مساله باز شدن دفتر نمایندگی ناتو در قرقیزستان حل شد. الماس‌بیک جازیبایف از مردم، رئیس دولت، نمایندگان پارلمان خواست تا از این رویداد جلوگیری کنند. الماس‌بیک جازیبایف استدلال اصلی علیه افتتاح دفتر نمایندگی ناتو در قرقیز را اهمیت استراتژیکی مشارکت با روسیه برای جمهوری نامید، که 80-90٪ سوخت و میعانات از آن به کشور وارد می‌شوند. در صورت رویارویی، فدراسیون روسیه ممکن است تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور اعمال کند، که این امر بر کیفیت زندگی شهروندان جمهوری قرقیزستان تأثیر خواهد گذاشت. علاوه بر این ، ده‌ها هزار قرقیزستانی در روسیه زندگی و کار می‌کنند. به عقیده سازمان جوانان، عضویت قرقیزستان در سازمان ملل، سازمان پیمان امنیت جمعی و شانگهای برای حفظ امنیت در منطقه کافی است.
 
  https://ccsi.ir//vdcdjf0x.yt0xf6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه