چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۶
کد مطلب : 21461
مذاکرات تجاری ترکمنستان و روسیه در سطح منطقه‌ای
ترکمنستان میزبان یک نشست اقتصادی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی با استان آستراخان روسیه خواهد بود.
 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ترند، وزارت امور خارجه ترکمنستان اعلام کرد که نشست شورای کارآفرینی ترکمنستان و استان آستراخان روسیه در تاریخ 11 آگوست در شهر ترکمنباشی برگزار خواهد شد.
این شورای کارآفرینی بر اساس تصمیم کمیسیون بین دولتی همکاری اقتصادی ترکمنستان و روسیه ایجاد شده است.
ریاست هیئت استان آستراخان روسیه بر عهده فرماندار این منطقه ایگور بابوشکین خواهد بود. قرار است در این نشست اسناد همکاری میان طرفین به امضا برسد.
پیش از این گزارش شده بود که آستراخان تمایل دارد تا با استفاده از امکانات ترکمنستان، کالاهای روسی را به ویژه به آسیای مرکزی و افغانستان ارسال کند. در مقابل منطقه آستراخان نیز پیشنهاد داده تا امکانات انرژی برای توسعه سیستم انرژی، کشتی رانی و تجهیزات ماهیگیری در اختیار ترکمنستان قرار دهد.
ترکمنستان آماده است تا صادرات مصالح ساختمانی، بویژه سیمان، محصولات پالایشی نفت و صنعت پتروشیمی، کشاورزی و صنعت نور به آستراخان را افزایش دهد.
علاوه بر این، ترکمنستان علاقه مند به گسترش خدمات حمل و نقل دریایی در دریای خزر است.
به گفته کارشناسان، خدمات مستقیم حمل و نقل دریایی بین بندر اولیا روسیه در نزدیکی آستراخان و ماخاچکالا و بندر ترکمنباشی می تواند افزایش ترافیک حمل و نقل از ترکمنستان به روسیه، گرجستان، اوکراین و بلاروس را تضمین کند. طرفین هم چنین در مورد ایجاد ترافیک هوایی میان آستاراخان، ترکمنباشی و عشق آباد تبادل نظر کردند.
پیش از این، ترکمنستان برای تاسیس یک مرکز عمده فروشی و لجستیکی در منطقه آستراخان روسیه با هدف برای ارتقاء کالاهای ترکمنستانی در بازار روسیه ابراز علاقه کرده بود.
روابط روسیه و ترکمنستان از بدو فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به رغم اختلافات میان دو طرف، از ابعادی سنتی و وابستگی‌های متقابل خاصی برخوردار بوده است.
در دوره رهبری صفرمراد نیازوف، رویکردهای محافظه‌کارانه و تجربه وسیع وی در اتحاد جماهیر شوروی مانع از چالش‌های جدی در روابط دو کشور شده بود. با این حال با روی کار آمدن قربانقلی بردی‌محمداف، در کنار تحولات منطقه‌ای و جهانی دیگر، اختلافاتی میان مسکو و عشق‌آباد به وجود آمد.
شاید مهم‌ترین و تاثیرگذارترین فاکتور در این امر را بتوان روند افزایش قیمت حامل‌های انرژی و به‌ویژه گاز طبیعی از سال 2007 در نظر گرفت. با این حال از سال 2017 و پس از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به ترکمنستان نخستین بارقه‌های بازیابی روابط مسکو و عشق‌آباد ملاحظه شد
 
  https://ccsi.ir//vdcdfo0x.yt0f96a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه