به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سال ۲۰۱۷، سورنبای جینبکف، رئیس جمهور فعلی قرقیزستان با حمایت الماسبیگ آتامبایف، همپیمان و رئیسجمهور سابق این کشور بر سر کار آمد. جینبکف سال پیش با تغییر مقامات ارشد امنیتی این کشور و خارج کردن حزب حاکم از کنترل آتامبایف، وی را به حاشیه راند.
افزایش تنش بین این دو سیاستمدار، میتواند موضوع مورد توجهی برای روسیه باشد؛ زیرا قرقیزستان از نزدیکترین همپیمانانش به شمار میرود و در خاک این کشور، پایگاه هوایی دارد و بیشکک را از نزدیکترین متحدان سیاسی خود میداند.
آتامبایف ۶۲ ساله که در دو شورش خشونتبار قرقیزستان طی سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ حضور داشت و این شورشها منجر به سرنگونی رؤسای اسبق دولت شدند، اعلام کرده است که احضاریه پلیس را نادیده میگیرد.
وی در یک ویدئو که به صورت آنلاین منتشر شده است، میگوید: "من حتی قصد لمس کردن و خواندن این برگهها را ندارم؛ دولت نخست باید از قانون پیروی کند؛ من نمیخواهم در این سیرک طبق خواسته آنها عمل کنم".
ماه پیش، مصونیت قضائی آتامبایف که معمولاً به رؤسای دولتهای سابق اعطا میشود، توسط پارلمان قرقیزستان لغو شد.
بخش تحقیقات وزارت کشور قرقیزستان، آتامبایف را جهت پاسخ به سوالات صبح امروز (سهشنبه) به دفتر مرکزی فرا خوانده است. این بخش تحقیقاتی از موضوع احضاریه چیزی اعلام نکرده است.
علیرغم اینکه همپیمانان آتامبایف، متهم به فساد و سوءاستفاده از دولت و پارلمان شدهاند، هنوز اتهامی متوجه شخص آتامبایف نشده است؛ مقامات قضائی دولت اعلام کردهاند که میتوانند گمانهزنیهای مشابه که علیه او وجود دارد را مورد بررسی قرار دهند.
پس از اقدام پارلمان در لغو مصونیت قضائی آتامبایف، وی بیشتر در خانه روستایی خود بیرون از بیشکک، پایتخت کشور سکونت دارد و چند صد نفر از حامیانش که بعضاً مقابل خبرنگاران اسلحه به دست هستند، وی را همراهی میکنند.
https://ccsi.ir//vdcg7w9x.ak9qw4prra.html
ccsi.ir/vdcg7w9x.ak9qw4prra.html