به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از podrobno.uz ، وی اظهار داشت: "اول از همه، این راه آهن کوتاهترین مسیر از چین به اروپا و خاورمیانه است. در مقایسه با مسیرهای موجود، فاصله تا 900 کیلومتر ، زمان حمل کالا به مدت 7-8 روز کاهش مییابد. به گفته کارشناسان، حمل و نقل حداقل 5 میلیون تن کالا در سال میتواند به طور کامل هزینههای ساخت جاده را پوشش دهد".
به گفته وی، چشم انداز این پروژه کوریدور اتوموبیلی راهاندازی شده "کاشغر – ایرکِشتام - اوش - اندیجان - تاشکند" میباشد، که برای اولین بار امکان عبور کامیونهای باری از آسیای مرکزی به چین را به طور مستقیم فراهم ساخت.
الدور آریپوف خاطر نشان ساخت که این تنها پروژه دارای چشم انداز نیست. ساخت راه آهن مزارشریف - کابل - پیشاور با دسترسی به بندر گوادر پاکستان نیز میتواند بسیار امیدوار کننده باشد.
ازبکستان، همراه با افغانستان، قزاقستان، پاکستان و روسیه، پیشتر بحث در مورد این پروژه را آغاز کرده است. در دسامبر 2018 و مارس 2019، یک نشست پنج جانبه از روسای ادارات راه آهن در تاشکند برگزار شد که طی آن تصمیم به ایجاد یک گروه کاری در زمینه اجرای آن اتخاذ شد.
این کارشناس افزود: "تجارت پاکستان با کشورهای آسیای مرکزی و کشورهای مستقل مشترک المنافع به صورت پویا در حال رشد است و پیش بینی میشود تا سال 2025 این میزان به 6 میلیارد دلار برسد. تنها چیزی که باعث عقب رانده شدن آن شده است، فقدان مسیرهای حمل و نقلی مستقیم است".
وی همچنین اظهار داشت که این راهرو آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به پاکستان از طریق کوتاهترین مسیر متصل میکند و همچنین فرصتی برای کشورهای جنوب آسیا برای ورود به بازارهای کشورهای مستقل مشترک المنافع و اروپا فراهم میکند. علاوه بر این، همراه با کوریدور ازبکستان-قرقیزستان-چین، جاده مزارشریف-کابل-پیشاور، مساله استراتژیک چهار کوریدور اصلی در چین، کشورهای مستقل مشترک المنافع، اروپا و جنوب آسیا را حل خواهد کرد.
این کارشناس در خاتمه گفت: "مهم است که درک کنیم که ارتباطات حمل و نقل تنها مشکلات مربوط به روابط متقابل را حل نمیکند، بلکه شغل های جدید ایجاد کرده، تجارت را تحریک میکنند و انگیزه برای توسعه به وجود میآورند. برای تامین مالی این پروژههای حمل و نقلی و زیرساختی، رئیس جمهور ازبکستان ابتکار عمل" ایجاد گفتگوی مالی برای کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان " مطرح ساخت. رئیس جمهور ازبکستان در سخنرانی خود در نشست شانگهای در بیشکک پیشنهاد توسعه و اتخاذ استراتژی این سازمان در توسعه ارتباطات اقتصادی و حمل و نقل کوریدورها را مطرح ساخت ".
https://ccsi.ir//vdchqini.23nz-dftt2.html
ccsi.ir/vdchqini.23nz-dftt2.html