يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ , 22 Dec 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۴۴
کد مطلب : 19869
قرقیزستان و ترکیه بر سر مدارس گولن با تنش مواجه شدند
با وجود سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به قرقیزستان و به امضاء رسیدن 12 توافق همکاری میان آنکارا - بیشکک ، اما هنوز دو کشور بر سر مسائلی مانند بستن مدارس گولن در قرقیزستان به توافق نرسیده اند.
 
به گزارش ایرنا به نقل از  خبرگزاری مینوت؛ با وجود فشارهای فراوان اردوغان بر قرقیزستان برای بستن مدارس مرتبط به جنبش گولن که به عنوان عامل اصلی کودتای سال 2016 در ترکیه شناخته شده است، دولت بیشکک تاکنون با چنین درخواست اردوغان موافقت نکرده است.
جنبش گولن یک حرکت اجتماعی مذهبی است که توسط فتح‌الله گولن معترض مذهبی ترک ساکن آمریکا هدایت می‌شود و گرچه به صورت رسمی نامی ندارد اما معمولاً از آن به عنوان خدمت یاد می‌شود و اعضای آنرا جماعت می‌نامند.
اردوغان در سفر اخیر خود به قرقیزستان و دیدار با رئیس جمهور جدید این کشور سورنبای جینبکف بارها به موضوع تهدید امنیتی جنبش گولن اشاره کرد و گفت، ' ما نمی خواهیم مردم کشور برادرمان با چنین مشکلاتی مواجه شوند. زیرا احتمال نفوذ حامیان جنبش گولن در وزارت کشور و ساختار ارتش در قرقیزستان وجود دارد و نتیجه چنین نفوذی رخ دادن کودتایی در این کشور مانند ترکیه است'.
سورنبای جینبکف رئیس جمهور جدید قرقیزستان که در سال گذشته به قدرت رسید با امتناع از تمکین به درخواست های اردوغان عنوان کرد، تمام مدارس شبکه ای تحت کنترل دولت هستند.
بعد از کودتای سال 2016، آنکارا بارها از دولت های منطقه خواستار بستن مدارس جنبش گولن شد اما این درخواست ها با استقبال کمی از رهبران کشورهای منطقه مواجه شد. الماس‌بیگ آتامبایف رئیس جمهور آن زمان قرقیزستان نیز از بستن مدارس گولن خوداری کرد.
دولت قزاقستان، همسایه قرقیزستان نیز از بستن مدارس تحت حمایت جنبش گولن نیز امتناع ورزید
 
  https://ccsi.ir//vdcco4qs.2bqoe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه