نعمت الله ایزدی سفیر پیشین ایران در روسیه در گفت و گو با خبرآنلاین به بررسی ابعاد حمبه موشکی به سوریه از سوی امریکا و هم پیمانانش پرداخته است.
احمد اکبری: انتظارها به پایان رسید. ترامپ بالاخره قول جنگی را که می داد عملی کرد. واشنگتن صبح شنبه (به وقت تهران) 100 تا 120 موشک به مواضع نظامی سوریه شلیک کرده است. این حمله می تواند به پیچیده تر شدن هر چه بیشتر صحنه سوریه بیانجامد. روسیه گفته است مسئولیت تمامی تبعات ناشی از این اقدام به عهده واشنگتن، لندن و پاریس خواهد بود. بدترین نگرانیها محقق شدهاند و هشدارهای ما شنیده نشدهاند. هشدار داده بودیم که این اقدامات بدون تبعات نخواهند بود.
در حالی که پیش از شروع این اقدام روسیه هشدارهای بسیاری داده بود اما این حملات از سوی سه کشور هم پیمان عملی شد. این موضوع می تواند تنش و جنگ سرد شروع شده بین روسیه با غرب را بیش از گذشته عمیق تر کند.
نعمت الله ایزدی سفیر پیشین ایران در روسیه به خبرآنلاین گفت: شرایط در سوریه بگونه ای پیش می رود که فعلاً نمی توان حد توقفی برای آن متصور بود از یک طرف این عادت جمهوریخواهان است که بدنبال تنش های نظامی و حتی برخی جنگ های کنترل شده باشند. هم شرایطی که بوجود آمده و حملات شیمیایی صورت گرفته که توانسته احساسات و افکار عمومی جهان را به خود جلب کند زمینه های مناسبی را برای آمریکا فراهم کرده است. اما آمریکا در این مسیر مشکلات خاص خود را دارد ازجمله اینکه ترجیح می دهد تنهایی وارد این کارزار سخت و غیر قابل پیش بینی نشود و طبعاً متحد کردن اروپاییان برای حمایت از هر گونه اقدام نظامی آمریکا آسان نیست.
از طرف دیگر آمریکا می داند که در هر مقابله نظامی در منطقه و بخصوص سوریه فقط با این کشور طرف نیست و حداقل با روسیه و در مرحله بعد ایران طرف است که مقابله با آنها از یک طرف کار آسانی نیست و از طرف دیگر می تواند محدوده جنگ را بسیار گسترش دهد که در شرایط فعلی نه آمریکا توان مدیریت آن را دارد و نه کشورهای احتمالی در این کارزار آمادگی و توان همراهی را دارند. از سوی دیگر به آمریکا و مدیریت فعلی آن هم اعتماد ندارند و نوع مقابله را از از نوع استراتژیک و حساب شده بلکه از نوع ماجراجویانه ترامپ تلقی می کنند که طبعاً برای آنها تردید بیشتری ایجاد می کند.
این کارشناس مسائل روسیه در مورد این سوال که تردید و ابهام امریکا در سوریه بر روسی حمله به آن چیست گفت؟ تردید دیگر احتمالی آمریکا برای دست زدن به هرنوع اقدام نظامی این است که نمی توانند پایان آن را پیش بینی کنند و طبعاً همین مسئله هم کار را برای آنها بسیار دشوار می کند. آمریکا همزمان در جبهه دیگری هم بطور همزمان درگیر هستند و آنهم بحث هسته ای ایران و تصمیم برای خروج یا ماندن در برجام است و اتفاقاً از این ناحیه هم فشار زیادی را از ناحیه متحدان اروپائیش تحمل می کندبنابراین هرنوع اتحادی بین امریکا و متحدین احتمالیش لزوماً نمی تواند در هردو جبهه شکل بگیرد شاید تنها نقطه قوت آمریکاییها برای ایجاد اتحاد برای رویارویی این است که اروپاییان هم پس از انتخاب مجدد پوتین کم و بیش بی علاقه نیستند که گوشمالی مختصری به روسیه بدهند
با این توضیحات بطور مختصر بنظر می رسد که مقابله آمریکا و روسیه می تواند بصورت ملایم شروع شود و بطور کنترل شده ادامه پیدا کند تا اگر بحران جدی شد بتوانند خود را از آن نجات دهند بنابراین اگر آمریکا تردید نشان می دهد که طبیعی هم هست علت هایش اینهاست. در این بین نقش سوریه و نهاد های بین المللی و از جمله سازمان ملل هم می تواند موثر باشد.
ایزدی در مورد اینکه چه پاسخی از سوی روسیه متصور است، گفت: بنظر می رسد روسیه در این مرحله پاسخ نظامی و سخت را در دستور کار خود قرار نمی دهد و ابتدا در شورای امنیت تلاش میکند این روند را محکوم کند. https://ccsi.ir//vdcc4oqs.2bq4m8laa2.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdcc4oqs.2bq4m8laa2.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.