به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ' تازابک ' قرقیزستان ، علی مجتبی روزبهانی روز سه شنبه در نشست خبری بمناسبت بیست و پنجمین سالگرد برقراری روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان، در تاشکند،افزود: ایران علاقمند به برقراری روابط نزدیک با اتحادیه اقتصادی اورآسیا است.
وی، نبود ارتباط بانکی را مانع عمده برای گسترش همکاری خواند و با اشاره به اینکه کارآفرینان ایرانی علاقمند به فعالیت در قرقیزستان هستند،افزود:با امضای توافقنامه همکاری بانکی میان کشورمان و قرقیزستان ، می توان در مورد تاسیس بانک ایران یا بانک مشترک و یا صندوق مشترک اقدام کرد.
روزبهانی،با اشاره به اینکه اخیرا تحرکات مشخص در عرصه همکاری بانکی بین ایران و قرقیزستان شروع شده است،اظهار داشت: امیدوار هستیم در آینده نزدیک همکاری در این عرصه نتیجه مثبت داشته باشد .
وی افزود: با برقراری همکاری بانکی حجم گردش کالا میان دو کشور نیز چند برابر افزایش خواهد یافت و موجب حضور فعال کارآفرینان ایرانی در بازار قرقیزستان می شود .
سفیر کشورمان خاطر نشان کرد : در سال گذشته کارآفرینان ایرانی را برای بررسی بازار قرقیزستان ، سرمایه گذاری و مشارکت در بزرگترین پروژه های اقتصادی متقاعد ساختیم و بسیاری هم از شرایط موجود ابراز رضایت کردند ولی نبود همکاری های بانکی و عملیات بانکی تنها مانع در این راه است .
روزبهانی همچنین یاد آور شد: اخیرا افزایش خرید کالاهای تولیدی قرقیزستان از سوی محافل کاری ایرانی مشاهده می شود و دولت ایران در سال گذشته مدارک زیادی برای خرید کالا از این کشور صادر کرده است .
وی اظهار داشت: با ساده سازی صدور ویزا، سفر گردشگران و کارآفرینان از ایران به قرقیزستان افزایش یافته است و میان دو کشور ظرفیت های خوبی برای توسعه همکاری در حوزه گردشگری وجو د دارد .
وی با اشاره به اینکه قرقیزستان ظرفیت های زیادی برای جلب گردشگران از ایران دارد، گفت: کشورمان نیز از اماکن دیدنی زیادی برخوردار است و ظرفیت های بزرگی در عرصه گردشگری درمانی دارد .
سفیر کشورمان همچنین با اشاره به صادرات تجهیزات پزشکی ایران به قرقیزستان ، گفت: ما درصدد از سرگیری خط هوایی میان ایران و قرقیزستان هستیم .
روزبهانی با تاکید بر اینکه ایران و قرقیزستان در 25 سال گذشته دستاوردهای زیادی در روابط دوجانبه داشتند در عین حال کاهش حجم همکاری های اقتصادی دو کشور در چهار سال اخیر را خاطر نشان کرد .
وی گفت : متاسفانه سطح همکاری دو کشور مطابق با ظرفیت های موجود نیست و حجم گردش تجاری سالانه 23 میلیون دلار است .
سفیر ایران همچنین یاد آور شد ، روسای جمهوری دو کشور دستور افزایش حجم گردش تجاری و توسعه همکاری های اقتصادی را دادند و برخی موانع در این زمینه نیز برطرف شده و ساده سازی صدور ویزا برای شهروندان ایرانی موجب افزایش سفرهای گردشگری و علاقمندی کارآفرینان ایرانی برای فعالیت در این کشور شده است .
https://ccsi.ir//vdcgnw9q.ak97z4prra.html
ccsi.ir/vdcgnw9q.ak97z4prra.html