چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۷
کد مطلب : 17534
به گزارش سایت تحلیلی «پالیت آسیا» در تاریخ 3مهرماه 96، مردم قرقیزستان در حال حاضر به ۲ گروه تقسیم شدند؛ گروه اول از عقاید جدید غربی حمایت کرده و انتظار تغییرات اساسی در کشور را دارند و گروه دوم معتقدند کابینه جای افراد با تجربه داخلی است.
«مرت سمرش» کارشناس مسائل سیاسی مستقل در مطلبی تحلیلی نیروهای جدید و جوان کابینه «ساپار  عیسی کاف» نخست وزیر قرقیزستان را بررسی کرد.
در این مطلب آمده است: به تازگی با اعلام اسامی مشاوران جدید نخست وزیر قرقیزستان امیدهای مردم به فعالیت وزرا افزایش یافت زیرا عملکرد نخبگان سیاسی قدیمی سودمند و مورد رضایت مردم نبوده و تغییرات اساسی در بخش‌های اقتصاد و سیاست توسط کادرهای جوان مورد انتظار است.
مشاوران جدید عیسی کاف فارغ تحصیلان دانشگاه‌های آمریکا با تجربه کاری قابل توجهی در بخش روابط بین‌المللی مانند خود نخست وزیر قرقیزستان هستند و یکی از اهداف غرب تربیت نخبگان سیاسی کشورهای دیگر برای رسیدگی به منافع ژئوپلیتیکی و اقتصادی خود است.
در واقع اصل قدرت نرم آمریکا همین است که دانشجویان پس از تحصیل در آمریکا ارزش‌های آن کشور در وطن‌ خود را گسترش دهند و در آینده انجام مذاکرات با چنین کادرهایی راحت‌تر خواهد بود.
حتی در قرقیزستان تعداد زیاد دانشجویان قدرت نرم «واشنگتن» با آموزش تفکرات لیبرالی هستند که نهادهای مانند دانشگاه آمریکا در آسیای مرکزی، دانشگاه بین‌المللی قرقیزستان، دانشکده قرقیزی- آمریکایی در دانشگاه ملی قرقیزستان، دانشگاه بین‌المللی آسیای مرکزی، آکادمی سازمان همکاری اروپا و سایر نهادهای آموزشی با حمایت مالی انجمن‌های «سوروس» و سفارت آمریکا گسترش‌دهندگان اصلی ارزش‌های لیبرالی می‌باشند.
«تلانت سلطان اف» مشاوران جدید نخست وزیر قرقیزستان یکی از نمونه‌های درخشان جوانان تحصیل کرده در آمریکا است که در حال حاضر یکی از مطرح کنندگان پروژه اجتماعی «تازا کام» می‌باشد و در گذشته معاون رئیس بخش مالی دانشگاه آمریکا در آسیای مرکزی و کارمند شعبه بانک جهانی در شهر «آلماتی» قزاقستان نیز بوده است.
سلطان اف همکلاس سپار عیسی کاف است و با هم در دانشگاه بین‌المللی قرقیزستان درس خواندند و بی شک چنین عاملی منجر به پذیرش وی در کابینه وزرا شد.
«یولیا کلیچنکو» یکی از جوان‌ترین مشاوران نخست وزیر قرقیزستان و فارغ تحصیل دانشگاه آمریکا در آسیای مرکزی است و در گذشته تحت رهبری تلالانت سلطان اف در مؤسسه ملی مطالعات استراتژیک کار می‌کرد.
وی همچنین در نهادهای تحت حمایت مالی سوروس از جمله در بخش پشتیبانی سازمان‌های غیردولتی آموزش دید ضمن آنکه سازمان‌های غیردولتی تجربه زیادی در برگزاری تجمع‌های اعتراضی دارند.
«برمت تورسوناوا» مشاور نخست وزیر قرقیزستان با اطلاعات زیاد در ساختار دولت است، وی در گذشته معاونت رئیس دانشگاه آمریکا در آسیای مرکزی و برخی سمت‌ها در برنامه‌های مختلف ساراس را بر عهده داشت.
«اسینقول مامانقول» مشاور نخست وزیر قرقیزستان فارغ تحصیل یکی از دانشگاه آلمان و آمریکا است.
وی موسس حزب سیاسی «دموکرات» با تفکرات لیبرالی است، حزب مذکور سریع به مرکز جذب نیروهای سازمان‌های غیردولتی و نمایندگان حوزه کسب‌وکار تبدیل شد اما در انتخابات شوراهای محلی موفق نشد.
همچنین اظهاراتی در مورد عدم پیوستن قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و گسترش روس‌هراسی، احترام نگذاشتن به جانبازان جنگ جهانی دوم و علاقه‌مندی به فعلان و جنبش‌های ملی‌گرا توسط نمایندگان حزب دموکرات بسیار جالب است زیرا آنان آمریکا و روش زندگی آمریکایی را نمونه درستی برای قرقیزستان می‌دانند.
با توجه به این موضوع برخی شک‌های مربوط به فعالیت مامانقولاف به عنوان مشاور نخست وزیر قرقیزستان در بخش توسعه همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا به وجود می‌آیند.
مردم این کشور در حال حاضر به 2 گروه تقسیم شدند، گروه اول از عقاید جدید غربی حمایت کرده و انتظار تغییرات اساسی در کشور را دارند و گروه دوم معتقدند که به کابینه باید افراد با تجربه داخلی وارد شوند.
همچنین برخی کارشناسان معتقدند پس از انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان ساختار این نهاد به طور کلی تغییر می‌کند.
 
  https://ccsi.ir//vdcjxiev.uqeatzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه