چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ , 15 Jan 2025
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۶
کد مطلب : 4393

کنفرانس بين المللي سامانه موشکي ناتو در اروپا در مسکو آغاز شد . به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا ، کنفرانس بين المللي سامانه موشکي ناتو در اروپا امروز (پنجشنبه ) با حضور ۲۰۰ کارشناس از ۵۰ کشور در مسکو آغاز شد.
مقامات وزارت دفاع روسيه اعلام کرده اند ، کارشناسان روس و کشورهاي عضو ناتو در اين کنفرانس درباره خطرات استقرار سپر ضد موشکي آمريکا در اروپا و همچنين ظرفيت هاي همکاري بحث و تبادل نظر مي کنند.
" آناتولي آنتونوف "معاون وزير دفاع روسيه گفت : روند کنوني استقرار سپر ضد موشکي آمريکا توقف ناپذير است و روسيه با در نظر گرفتن اين مساله براي اقدام مقتضي و مناسب آماده مي شود.
براساس اين گزارش ، متخصصان نظامي روس در اين کنفرانس براي نخستين بار اطلاعات محرمانه درباره ساختار پدافند موشکي در قاره اروپا و داده هاي رايانه اي روسيه در اين زمينه را ارائه مي کنند.
معاون وزير دفاع روسيه در ادامه افزود : شرکت کنندگان در اين کنفرانس فردا ، از مرکز رديابي موشکي (رادار) در منطقه سوفرينو در حومه مسکو بازديد مي کنند.

سفر هيات آمريکايي به مسکو
با توجه به اهميت اين کنفرانس، آمريکايي ها نيز در آن شرکت دارند . در اين چارچوب "الن تائوشر" دستيار وزير امور خارجه و نماينده ويژه آمريکا در امور ثبات راهبردي و دفاع موشکي در راس هياتي بلندپايه براي شرکت در کنفرانس بين المللي سپر موشکي اروپا وارد مسکو شده اند.
"مادلن کريدون" دستيار وزير دفاع آمريکا هم در جمع اين هيات حضور دارد . تائوشر قبل ازآغاز اين کنفرانس با "سرگئي ريابکوف" معاون وزير امور خارجه روسيه ديدار کرد و مسايل مربوط به امنيت موشکي قاره اروپا در مرکز توجه اين ديدار قرار داشت.
اين در حالي است که مايکل مک فول سفير آمريکا در روسيه روز چهارشنبه تاکيد کرد: به گفت وگوهاي سازنده با طرف روسي در کنفرانس بين المللي سپر ضد موشکي اروپا اميدوار مي باشد. در مقابل ، آنتونف معاون وزير دفاع روسيه هشدار داد که سپر ضد موشکي آمريکا در مراحل مختلف استقرار خود تهديدهاي جدي براي سيستم بازدارنده هسته اي روسيه ايجاد مي کند.

بن بست در مذاکرات موشکي روسيه و امريکا
در همين حال روسيه اعلام کرد مذاکرات درباره اختلاف اين کشور با آمريکا درباره استقرار سامانه موشکي به بن بست رسيده است .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري فرانسه ، آناتولي سرديوکف وزير دفاع روسيه روز پنجشنبه در آستانه مذاکرات با آمريکا درباره استقرار سامانه موشکي در اروپا گفت ، هنوز هيچ راهکاري در اين خصوص اتخاذ نشده و مذاکرات با واشنگتن درباره استقرار سامانه موشکي ناتو در اروپا نيز به بن بست رسيده است .
روسيه اخيرا هشدار داده بود سامانه موشکي آمريکا در مراحل مختلف استقرار خود تهديدهاي جدي براي سيستم بازدارنده هسته اي روسيه ايجاد مي کند .
مساله امنيت موشکي قاره اروپا و تصميم آمريکا براي استقرار سامانه موشکي خود در کشورهاي اين قاره ؛ مهمترين اختلاف مسکو و واشنگتن مي باشد که در سال هاي اخير تنش هاي شديدي را در روابط دو کشور به وجود آورده است .
مسکو استقرار سامانه موشکي آمريکا در قاره اروپا به ويژه در مناطق همجوار مرزهاي خود را تهديد جدي براي امنيت خود مي داند .
"دميتري مدودف " رييس جمهوري روسيه اعلام کرده است ؛ در صورتي که سامانه پدافند موشکي آمريکا در کشورهاي قاره اروپا مستقر شود؛ روسيه تدابير متقابل اتخاذ مي کند که از آن جمله استقرار موشک هاي "اسکندر" در غرب اين کشور و خودداري از نابودي بخشي از تسليحات تهاجمي راهبردي اين کشور است .

سازش ناپذيري آمريکا و روسيه در مورد سامانه ضد موشکي
از سوي ديگر نماينده ويژه وزارت امور خارجه امريکا در مذاکرات سامانه ضد موشکي تاکيد کرد، هيچ نشاني از سازش امريکا با روسيه بر سر سامانه ضد موشکي مشاهده نمي شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، «الن تائوشر » نماينده ويژه وزارت امور خارجه امريکا در مذاکرات سامانه ضد موشکي گفت : ترديد دارم پيشرفتي اساسي در مذاکرات با روسيه صورت گيرد.
اين مقام ارشد وزارت امور خارجه امريکا افزود : با توجه به اختلاف ديرينه امريکا و روسيه در اين زمينه، دستيابي به توافقي در اين خصوص، زمان بر خواهد بود و لازمه آن انجام برخي کارهاي فني است.

ادعاي امريکا درباره تکميل فاز اول استقرار سامانه موشکي در اروپا
اين کنفرانس در حالي برگزار مي شود که دو روز پيش يک مقام ارشد آمريکايي از تصميم واشنگتن مبني بر اعلام تکميل فاز اول استقرار سامانه موشکي امريکا در اروپا خبر داد.
اليزابت شروود رندال دستيار ويژه باراک اوباما رئيس جمهوري آمريکا گفت که انتظار مي رود اين موضوع در نشست دو روزه شيکاگو که از روز ۲۰ ماه مه آغاز خواهد شد ، مطرح شود.
رندال افزود فاز دوم استقرار سامانه موشکي امريکا در اروپا نيز به زودي آغاز خواهد شد .


گفتني است آمريکا در چارچوب طرح گسترده خود براي ايجاد يک سامانه گسترده ضد موشکي از دوره بوش به دنبال اجراي طرح سپر موشکي در دو کشور لهستان و جمهوري چک بود ، با اين همه پس از روي کار آمدن اوباما ،دولت دموکرات آمريکا در چارچوب بهبود روابط با روسيه طرح سپر موشکي بوش را کنار گذاشت و در عوض بر استقرار شبکه اي از سامانه هاي ضد موشکي در چند کشور اروپايي مانند ترکيه ، روماني، لهستان و اسپانيا تمرکز کرد . شواهد حاکي از آن است که آمريکا در کنار شرکاي اروپايي خود بصورت جدي در حال دنبال کردن طرح هايش در اين زمينه است . در سال ۲۰۱۱ ميلادي مرحله اول استقرار سامانه ضد موشکي امريکا در اروپا به پايان رسيد که اين اقدام مشترک امريکا و ناتو با اعتراضات شديد روسيه همراه بوده است.
در برهه کنوني مسلما تلاش آمريکا و ناتو براي استقرار هر چه سريع تر سامانه هاي ضد موشکي در نقاط مختلف اروپا که از ديدگاه روسيه صرفا در راستاي کاهش توانمندي نيروي موشکي استراتژيک اين کشور انجام مي شود، از مهم ترين و نزديک ترين تهديدها عليه امنيت ملي روسيه بشمار رفته و لذا روسيه نيز هم در واکنش به اين اقدام و نيز تقويت نيروهاي استراتژيک خود اقدام به تشکيل نيروي هوافضا کرده است. ضمن اين که برپايي يک سامانه راداري هشدار دهنده در کالينينگراد در کنار استقرار موشک هاي هسته اي تهاجمي اسکندر از ديگر اقدامات روسيه در اين زمينه محسوب مي شود. هم چنين روسيه به صورت جدي تهديد کرده است که در صورت پافشاري آمريکا در زمينه برپايي سامانه هاي ضدموشکي در اروپا ، روسيه از پيمان کاهش تسليحات استراتژيک هسته ايي موسوم به " استارت-۲" خارج خواهد شد.
روسيه در کنار اقدامات نظامي ، از راه کارهاي سياسي و ديپلماتيک نيز استفاده کرده است و به همين جهت براي اعمال فشار به ناتو و بويژه آمريکا اعلام کرده که رئيس جمهور روسيه در نشست سران ناتو در شيکاگو در مي ۲۰۱۲ در چارچوب شوراي ناتو-روسيه شرکت نخواهد کرد.

https://ccsi.ir//vdca.onyk49nee5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه