وزیر امور خارجه ایران گفت: عده ای ایران و تركیه را رقیب یكدیگر می پندارند، حال اینكه دو كشور مكمل یكدیگر هستند.
به گزارش ایرنا ، 'علی اكبر صالحی 'پس از دیدار' با 'احمد داود اوغلو' وزیر امور خارجه تركیه این مطلب را در كنفرانس مشترك مطبوعاتی عنوان كرد.
صالحی افزود: عده ای ایران و تركیه را رقیب یكدیگر می پندارند حال اینكه دوكشور مكمل یكدیگرند. حقیقت این است كه ایران و تركیه دو كشور نقش آفرین در منطقه هستند. تهران و آنكارا در پی برقراری صلح و ثبات در منطقه هستند این در حالی است كه خیلی ها در صدد ایجاد اختلاف و اخلال در روابط ایران و تركیه هستند.
وزیر امور خارجه با ابراز خوشحالی از اینكه برای هشتمین بار به كشور دوست و برادر تركیه سفر می كند، افزود: در همین فاصله هم شاید دوست و برادر عزیزم داود اوغلو بیش از چهار بار به ایران سفر كرده و این سفرها به غیر از دیدارهایی است كه در جاهای مختلف در سازمانهای بین المللی باهم داشته ایم.
او گفت: صحبتهای دو طرف به قدری صمیمانه است كه حتی سخت ترین موضوعات را مطرح می كنیم و خیلی صادقانه و منصفانه مسایل را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم. مسائل منطقه و مسائل جهانی مسائل پیچیده ای هستند و هیچكس انتظار ندارد آرای كشورها كاملا منطبق با یكدیگر باشد. اما این رایزنی ها بیشتر براساس نقاط اشتراك انجام می گیرد و از این طریق نقاط تفرقه برانگیز را به حداقل می رسانیم.
وی با تاكید براینكه نباید به صحبتها و موضع گیریهای افرادی كه در ایران و تركیه و یا دیگر محل ها انجام می گیرد گوش فرا داد، افزود: این اطمینان را می دهم كه اراده مقامات دوكشور بر این است كه روابط ایران و تركیه عمیق ترین و گسترده ترین روابط باشد. برای چندمین بار تكرار می كنم كه كمترین كشور را در دنیا می توان یافت كه این میزان مشتركات با یكدیگر داشته باشند و اینقدر به یكدیگر نزدیك باشند، ایران و تركیه شاخه های تنه یك درخت هستند و هر اتفاق ناگواری برای تركیه رخ بدهد به مثابه اتفاق برای ایران می باشد. ایران كاملا در جانب تركیه قرار دارد و نمی خواهیم هیچ مشكلی برای این كشور رخ دهد و نمی خواهیم تعدی به مردم بزرگ تركیه در هرجایی كه هستند رخ دهد.
صالحی در ادامه اظهارداشت: من دیروز شنیدم كه سفارت تركیه در بغداد مورد اصابت راكت قرار گرفته كه از این موضوع ابراز تاسف می كنم. من با مسائل عراق آشنایی دارم و می دانم كه تركیه از جایگاه رفیعی در بین مردم آن برخوردار است. شركتهای تركیه از بصره تا اربیل مشغول كار هستند و مردم عراق همگی مردم تركیه را به عنوان برادران دینی و مذهبی و فرهنگی خود می دانند ولی هستند افرادی كه نمی خواهند روابط بین ایران و تركیه و عراق و كشورهای دیگر روابط سالمی باشد و این مشكلات را ایجاد می كنند ولی ما راه خودمان را خواهیم رفت.
'احمد داود اوغلو' وزیر امور خارجه تركیه نیز در سخنانی با خوشامدگویی به صالحی و هیات همراه گفت: پیشتر تقریبا بطور ماهانه با دوست و برادر عزیز خود صالحی دیدار می كردم كه این دیدارها با افزایش تماسهای اخیر به دیدارهای هفتگی تبدیل شده است كه البته نشاندهنده توانایی موجود در روابط دوكشور و تحرك تحولات منطقه ای است كه این دیدارها را الزامی كرده است.
داود اوغلو سفر صالحی به آنكارا را به منظور برگزاری بیست و سومین نشست كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی و تجاری عنوان كرد و گفت: این نشست موفقیت آمیز بوده و این امر مایه خرسندی تركیه است.
وزیر امور خارجه تركیه با تاكید براینكه دوطرف در تلاش رساندن حجم مبادلات تجاری خود به سطح ۳۰ میلیارد دلار هستند، گفت: در دیدار با صالحی همچنین مسائل و تحولات مهم منطقه ای را نیز بحث و بررسی كردیم.
داود اوغلو با خطیر و حساس خواندن رویدادهای منطقه از نگاه هر دوكشور دوست و برادر گفت: رخدادهای سوریه برای تركیه مهم است و این كشور خواهان توقف خونریزی در این كشور است و نقطه نظرات ایران هم به عنوان كشور قدرتمند منطقه برای تركیه حایز اهمیت است.