مشاور دينی رئيس جمهور روسيه به دعوت جامعةالمصطفی(ص) العالمية به قم سفر كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، «حميد مكارم»، رئيس نمايندگی وزارت امور خارجه در قم ۷ آذرماه در نشستی خبری با بيان اين خبر تصريح كرد: اين ديدار به دعوت جامعةالمصطفی(ص) العالمية در حال انجام است و وی امروز به قم سفر كرده است.
وی درباره تعامل نمايندگی وزارت خارجه با جامعةالمصطفی(ص) تصريح كرد: در ديدار وزير امور خارجه با حجتالاسلام والمسلمين اعرافی، كه چندی قبل در قم برگزار شد ليستی از مسايل برای همكاری فيمابين تهيه و كميتهای مسئول پيگيری اين مسايل شده است و موضوعاتی مانند ويزای طلاب، اماكن و ساختمانهای جامعةالمصطفی(ص) در خارج كشور و ... مورد بررسی قرار میگيرد.
رئيس نمايندگی وزارت امور خارجه در قم با بيان اينكه حوزه شان بينالمللی مستقلی دارد كه ما نمیتوانيم به آنان امر و نهی كنيم تصريح كرد: اما اگر دعوتها و اعزام گروههای حوزوی با مشورت و اطلاع نمايندگی وزارتخارجه در قم انجام شود میتواند آثار بهتری داتشه باشد و جلوی سوء استفادهها نيز گرفته شود.
مكارم در پاسخ به سئوال ايكنا كه موانع تعامل گروههای دينی در ايران و خارج كشور چه مورادی است در توصيه هايی ديپلماتيك به تعاملات گروههای علمی و دينی در قم و نقاط ديگر جهان گفت: عدم آشنايی مديران با فن مذاكره بينالمللی و آداب تشريفات گاهی موجب ايجاد سوء تفاهم میشود كه البته از اين موارد در قم بسيار كم داشتهايم.
وی اظهار كرد: مؤسسات و شخصيتهايی كه تبادل علمی دارند بايد كارت ويزيت، بروشور و .. برای معرفی خود و يا موسسه متبوع داتشه باشند تا تعامل آنان به گروههای علمی و دينی ماندگار باشد.
مكارم به سفر وزير خارجه به قم اشاره كرد و ادامه داد: توصيههای مراجع در اين سفر و توصيههای ديگر آنان در قالب جزوهای منتشر و در دسترس كاركنان وزارت خارجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: آقای صالحی در سفر ۱۲ ساعته خود به قم با آيات عظام وحيد خراسانی، مكارم شيرازی، نوری همدانی و جوادی آملی ديدار كرد و محور اين ديدارها نيز بحث درباره بيداری اسلامی بود.
وی ادامه داد: وزير خارجه در آينده با اعضای جامعه مدرسين و برخی مراجع ديگر كه فرصت ديدار با آنان در اين سفر فراهم نشد ديدار خواهد كرد.
وی افزود: بعد از تحولات عراق، جنوب لبنان، و تحولات اخير در بحرين و برخی كشورهای اسلامی شيعه به عنوان يك بازيگر مهم در عرصه بينالمللی به شمار میرود به همين دليل بسياری تمايل دارند بيشتر از مكتب شيعه بدانند و قم از اين جهت میتواند به عنوان منبع معرفی مكتب تشيع نقش مهمی ايفا كند.
وی تاكيد كرد: مراكز علمی دانشگاهی و حوزوی، موسسات دينی و ادارات در تعامل با خارج كشور از مشورت با ما دريغ نكنند و ما میتوانيم بازوی مشورتی آنان باشيم تا سفرها با نتايج بهتر و با رعايت شئون باشد، زيرا در شان يك مقام حوزوی نيست كه در قالب توريست عادی به كشوری اعزام شود و ما می توانيم توصيه های امنيتی، تشريفاتی و ... داشته باشيم.
مكارم تاكيد كرد: هيئتهای قمی زير ذرهبين برخی سرويسهای جاسوسی هستند و سفرهای اعزامی بايد با رعايت همه جوانب انجام شود.