پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ , 19 Dec 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۲۹
کد مطلب : 25384
دیدار رئیس مجلس مصلحت خلق ترکمنستان با ولیعهد عربستان سعودی
به گزارش بنیاد مطالعات قفقاز به نقل از کاسپین‌نیوز، بردی محمدوف، رئیس مجلس مصلحت خلق ترکمنستان در بخشی از سفر خود به عربستان سعودی در تاریخ 14 آذرماه 1403 در دیدار با محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد عربستان گفت که کشورش در حال توسعه همکاری برابر و سازنده با همه کشورهای جهان از جمله کشورهای جهان عرب است. روابط با عربستان سعودی نمونه بارز این موضوع است.
قربانقلی بردی محمدوف، رئیس مجلس مصلحت خلق ترکمنستان و رئیس جمهور سابق ترکمنستان و محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، نخست وزیر و ولیعهد عربستان سعودی از همکاری «موثر» دوجانبه استقبال کردند.
ولیعهد نیز به نوبه خود گفت که عربستان سعودی "به روابط دوستانه سنتی و مشارکت ثمربخش با ترکمنستان متعهد است.
در جریان بحث و گفتگو در مورد مشارکت آتی ترکمنستان و عربستان سعودی، طرفین تاکید کردند که قصد دارند روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه را تقویت کنند و همکاری‌ها را در بخش‌های انرژی، حمل و نقل و ارتباطات گسترش دهند.
ترکمنستان و عربستان سعودی دارای بزرگترین ذخایر سوخت فسیلی در جهان هستند. ترکمنستان از نظر ذخایر گاز طبیعی در کنار روسیه، ایران و قطر جزو چهار کشور برتر جهان است. ترکمنستان دارای 13.6 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز اثبات شده است، عربستان سعودی نیز دارای ذخایر  6.8 تریلیون متر مکعبی است. عربستان سعودی هشتمین تولید کننده بزرگ گاز طبیعی و دارای هشتمین ذخایر گاز اثبات شده در جهان است.
صندوق توسعه عربستان سعودی از نوامبر 2017 بودجه‌ای برای خرید لوله های مورد استفاده در ساخت خط لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند موسوم به تاپی اختصاص داد. علاوه بر این، بانک توسعه اسلامی مستقر در عربستان وامی به ارزش700 میلیون دلار برای بخش ترکمنستانی پروژه تاپی تصویب کرد. شرکت ملی گاز ترکمنستان، ترکمن گاز که بزرگترین شرکت در نوع خود در آسیای مرکزی است، همچنین قراردادی را با سرمایه گذاری مشترک سعودی و آلمان برای تامین محصولات لوله به ارزش 40 میلیون دلار امضا کرد.
بردی محمدوف در 13 آذرماه 1403 برای شرکت در اجلاس آب وارد عربستان سعودی شده بود، در ابتدای این سفر، زیارت عمره مفرده را انجام داد و از مکه مکرمه بازدید کرد. اجلاس آب که توسط دولت های فرانسه، قزاقستان و عربستان سعودی سازماندهی شد، در چارچوب کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی در ریاض برگزار شد. هدف آن کمک به بحث‌ها و فرآیندهای جاری سازمان ملل برای تقویت مدیریت جهانی آب و آماده‌سازی برای کنفرانس بعدی آب سازمان ملل در سال 2026 بود.
بردی محمدوف در این اجلاس به چالش های آبی در آسیای مرکزی اشاره کرد و این سه اصل کلیدی را پیشنهاد کرد:
  1. رعایت قوانین بین المللی - استفاده از منابع آب باید توسط استانداردهای سازمان ملل تنظیم شود.
    توجه متقابل به منافع - راه حل ها باید نیازهای همه کشورهای منطقه را در نظر بگیرند.
    مشارکت سازمان های بین المللی، در درجه اول سازمان ملل متحد، زیرا مشارکت آن مشروعیت و اثربخشی طرح های آب را تقویت می کند.
 
به عنوان گام های عملی، رئیس مجلس مصلحت خلق ترکمنستان پیشنهاد ایجاد یک شورای منطقه ای سازمان ملل متحد در مورد مدیریت آب در آسیای مرکزی با دفتر مرکزی در عشق آباد را ارائه کرد. که شورای مدیریت منابع آب را هماهنگ کرده و یک چارچوب قانونی برای استفاده از آب ایجاد خواهد کرد. ترکمنستان همچنین خواستار تسریع در تصویب کنوانسیون های سازمان ملل در مورد رودخانه های آمودریا و سیر دریا است.
 
  https://ccsi.ir//vdcbafb5.rhbswpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه