به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رقابت سران احزاب سیاسی ترکیه برای جلب توجه مردم این کشور ادامه دارد. در شرایطی که بحران اقتصادی ترکیه را در بر گرفته و زندگی برای ده ها میلیون شهروند این کشور از هر زمانی دشوارتر شده، اردوغان برنامه ای برای ساخت پانصد هزار مسکن اعلام کرده که قرار است در سال 2028 میلادی به خاتمه برسد!
این در حالی است که به باور مخالفین اردوغان، او تنها 9 ماه دیگر بر سر قدرت می ماند و به محض برگزاری انتخابات سراسری، از صحنه قدرت کنار زده خواهد شد.
علی باباجان رهبر حزب جهش و دموکراسی که در هدایت افکار عمومی مردم ترکیه و جلب توجه آنان به سوی اثرات بحران اقتصادی و ربط دادن آن به سیاست های اردوغان نقش مهمی داشته، در این مورد، نکات جدیدی را مطرح کرد.
او اعلام کرد که می تواند با یک اکیپ متخصص، تنها ظرف مدت 6 ماه به بحران اقتصادی ترکیه پایان دهد.
باباجان درباره بحران اقتصادی گفت:«حل بحران، تضمین ثبات ارزی و جلوگیری از روند کاهش ارزش لیره و مقابله جدی با تورم، کارهای سختی نیست. ما معتقدیم که فضای بحران حداکثر ظرف 6 ماه از بین خواهد رفت و دیگر از بحران صحبت نمی شود. به محض تشکیل دولت بعدی، ظرف مدت 6 ماه، می توانیم با مدیریت صحیح، کاری کنیم که بحران برچیده شود.»
رهبر حزب جهش و دموکراسی درباره مواجهه حزب حاکم با بحران اقتصادی کنونی ترکیه گفته است:«دولت اردوغان، پاسخگوی این وضعیت نیست و طوری رفتار می کنند که گویی این مشکلات در همه جهان وجود دارد و باید تحمل کرد. اما چنین نیست. درصد تورمی که در ترکیه می بینیم حتی با اوکراین جنگ زده هم قابل مقایسه نیست. مشکلات ترکیه مشکلات حل نشدنی نیست. من در راس تیمی بودم که دو بحران اقتصادی عظیم را حل کرد. این بحران کنونی هم، خیلی راحت حل می شود. مهم این است که افراد صادق و کاربلد را به کار بگیرید. این مشکلات زمانی حل می شود که یک مدیریت مناسب روی کار بیاید. ما این کار را در دور قبل انجام دادیم. امیدوارم این بحران را نیز حل کنیم، روزهای خوبی در انتظار ترکیه است.»
چرا سخنان باباجان مهم است؟
علی باباجان، دانش آموخته اقتصاد و مدیریت، تمام مقاطع تحصیلی خود را با رتبه نخست به پایان رسانده است. او درسال 2001 میلادی و در دوران تاسیس حزب عدالت و توسعه، جوان ترین موسس این حزب بود.
تخصص باباجان، حوزه تجارت و تامین مالی است. اما او در عین حال، یک دیپلمات توانمند است و بارها در اجلاس داووس، سخنان او مورد توجه رسانه های جهان قرار گرفته است.
زمانی که وزارت امور خارجه را در دست گرفت، در مدت زمانی کوتاه توانست عضویت موقت شورای امنیت سازمان ملل را برای کشورش به دست بیاورد. وقتی هم که سکان اقتصاد را در دست گرفته و وزیر امور مالی و خزانه داری شد، دو کار مهم انجام داد: نخست، جذب ده ها سرمایه گذار بزرگ خارجی. دوم، استیلای یک نظم مالی دقیق و سختگیرانه بر تمام ارکان دولت.
اما بعدها باباجان نیز همچون بسیاری از اعضای قدیمی حزب عدالت و توسعه، رفتارهای تمامیت خواهانه و تک روانه اردوغان را تاب نیاورد و از او جدا شد. سپس با تاسیس حزب جهش و دموکراسی به یکی از مخالفین مهم رئیس جمهور ترکیه تبدیل شد. حالا باباجان و همسر محجبه اش، شب و روز در استان های مختلف ترکیه و در کوی و برزن، با شهروندان عادی صحبت می کنند و به آنها وعده می دهند که بعد از رفتن اردوغان، همه چیز بهتر خواهد شد.
زوم باباجان روی زنان و جوانان
شواهد نشان دهنده این است که تیم رسانه ای علی باباجان، منابع مالی چندانی در اختیار ندارد و بیشترین حساب خود را روی استفاده بهینه از فضای مجازی و شبکه های مجازی باز کرده است.
تحلیل محتوای اجمالی و اولیه پست ها و اخبار مربوط به دید و بازدیدها و سفرهای باباجان، نشان دهنده این است که او روی زنان و جوانان زوم کرده و می خواهد از آنان بیشترین رای را بگیرد.
علی باباجان، برای جلب توجه زنان و جوانان، غالباً از چند شیوه آشنا استفاده می کند: رفتن به میان مردم و گفتگوی رو در رو با آنان، استفاده از پوشش ساده، همراهی همسر و فرزندان، بیان دردها و مصائب جوانان و استفاده مداوم از آمار و نمودار.
باباجان دیروز اعلام کرد:«امسال 850 هزار دانشجو مستحق ثبت نام در دانشگاه بودند، 105 هزار و 772 نفر از 850 هزار دانشجو در هیچ دانشگاهی ثبت نام نکردند، این واقعاً ناراحت کننده است، می بینیم که ریشه این مشکلات اقتصادی است. بررسی های ما نشان داده که 105 هزار و 772 نفر از جوانان این کشور، در آزمون ورودی دانشگاه موفق شده و نتایج لازم را کسب کرده اند. اما به دلیل مشکلاتی همچون هزینه خوابگاه، مسکن و تغذیه، در مدرسه ثبت نام نکردند. این وضعیت اسفناک است. بیش از 15 هزار نفر از این دانشجویان، مقیم استانبول هستند و واقعاً نمی توانند هزینه تردد و بسیاری چیزهای دیگر را پرداخت کنند. آنها حتی نمی توانند از پس پرداخت هزینه اینترنت برآیند. بنابراین یکی از وظایف مهم ما، این است که عزت و کرامت را به جوانانمان بازگردانیم.»
باباجان همچنین گفت:«به هر استان و منطقهای که میروم، دانشجویان گلایه می کنند. آنها حق دارند. هزینه حمل و نقل به طرز وحشتناکی گران است، قیمت غذا بیداد می کند و غالب دانشجویان ما، غیر از ماکارونی و سیب زمینی، خوراک دیگری ندارند. من با جوانان زیادی روبرو هستم که شام آنها، تنها و تنها یک سوپ ساده است. واقعاً در ترکیه، دانشجو بودن خیلی خیلی سخت شده است. تعداد خوابگاه دولتی کفاف نمی دهد و هزینه خوابگاه خصوصی 5 هزار لیر در ماه است. در چنین شرایطی، احتمال اینکه فرزند کارگران و کارمندان دارای حداقل حقوق به دانشگاه بروند، در حد صفر درصد است. این در حالی است که در دوران ما، از حیث امکان دسترسی به تحصیلات خوب، تفاوت زیادی بین خانواده های ثروتمند و فقیر وجود نداشت. نابرابری فرصت ها در آموزش به شکل بی سابقه ای رشد کرده است. همه اینها به خاطر سوء مدریت دولت است. زمانی که دوستان من در رأس اقتصاد بودند، جوانان ما با پولی که از بورس تحصیلی داخلی به دست آوردند، توانستند تعطیلات خود را در اروپا بگذرانند. جوانان این کشور آن سطح از رفاه را تجربه کردند. واقعاً نباید خرید لپتاپ برای دانشجویان تبدیل به رویا شود.»
باباجان وعده داده در دولت او، به تمام جوانان دانشجو برای پرداخت کمک هزینه تحصیلی، کارت اعتباری داده شود و برای دانش آموزان نیز کارتی صادر شود که امکان برداشت از آن، در اختیار والدین باشد.
فرمول باباجان چیست؟
علی باباجان درباره جزئیات فرمول خود برای حل بحران اقتصادی صحبت نکرده است. اما افراد نزدیک به او می گویند، قرار است مهمت شمشک نیز برای کمک به باباجان از آمریکا به ترکیه بازگردد.
او همان فردی است که قبلاً به عنوان مشاور عالی چند کمپانی بزرگ آمریکایی در نیویورک فعالیت می کرد و زمانی که توسط تیم باباجان – گل شکار شد، به ترکیه آورده شد و با توصیه آنها، اردوغان به او پست وزارت داد. ولی شمشک نیز از قطار اردوغان بیرون رانده شد و دوباره به آمریکا رفت.
شمشک نیز از نخبه های مالی ترکیه است و همچون باباجان، مدیریت دقیقی در استفاده از منابع مالی داشت و در جذب سرمایه خارجی نیز تبحر فراوانی داشت. ظاهراً نخستین قدم های باباجان برای حل بحران اقتصادی، تشکیل تیمی از نخبگان اقتصادی، سامان دادن به وضعیت هیات مدیره بانک ها و بازگرداندن نظم و شفافیت مالی و همچنین تلاش برای جذب سرمایه گذاران خارجی در بازار ترکیه است.
https://ccsi.ir//vdcjohe8.uqexazsffu.html
ccsi.ir/vdcjohe8.uqexazsffu.html