چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۰۳
کد مطلب : 22098
پیوستن به سازمان تجارت جهانی از اولویت‌های اقتصادی ازبکستان
پیوستن به سازمان تجارت جهانی یکی از اولویت‌های سیاست اقتصادی خارجی ازبکستان است و به‌همین منظور به‌طور مستمر اصلاحات در زمینه‌ توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در این کشور در حال انجام می‌باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از سایت Emerging Europe، در مقاله‌ای تحت عنوان: "نشانه‌های دلگرم کننده در ازبکستان"، می‌نویسد: در ازبکستان، انتقال از اقتصاد دستوری (دولتی) به اقتصاد بازار آزاد به دلیل طیف گسترده‌ای از اصلاحات ادامه همچنان دارد. ازبکستان همچنان از فقر و فساد رنج می‌برد و علی‌رغم حکم اخیر ریاست جمهوری مبنی بر ممنوعیت کار اجباری کودکان، هنوز در تجارت پنبه‌ دولتی از آنها استفاده می‌شود.
اقتصاد رو به رشد این کشور به اشتغال مضاعف نیاز دارد و بنگاه‌های دولتی بی‌ثبات در ازبکستان پاسخگوی نیاز کشور نیستند. سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری می‌ترسند و شرکت‌ها سلب مالکیت می‌شوند. بسیاری از ازبک‌های توانمند و ماهر به کشورهای همسایه نقل مکان کرده و بدین ترتیب کشور از بهترین کادر کاری محروم شده است.
اما اوضاع به‌تدریج در حال بهبود است. رئیس‌جمهور شوکت میرضیایف و تیم اصلاح‌طلب او نقشه راه را برای "ارتقای مدیریت صالح، اصلاح قضایی و حاکمیت قانون، آزادسازی اقتصادی، توسعه اجتماعی و سیاست خارجی باز و سازنده" ترسیم کرده‌اند. آنها همچنین با تضعیف کنترل ارز و تبدیل سُوم (واحد پول ازبکستان) ازبک به یک ارز کاملاً قابل تبدیل، اقداماتی را در جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام داده‌اند.
اولین شاخص‌ها دلگرم‌کننده هستند. برخی از اشکال مالکیت خصوصی برای اولین‌بار در طی چند دهه قانونی شد. چند ماه پیش، ازبکستان برای اولین‌بار در تاریخ خود رتبه اعتباری را از دو سوم آژانس‌های بزرگ اعتباری دریافت کرد و برای اولین‌بار اوراق بهادار یوروباند به ارزش یک‌میلیارد دلار صادر کرد.
روابط تاشکند با واشنگتن نیز وارد "دوره جدید همکاری استراتژیک" شده است. رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در نخستین سفر میرضیایف به ایالات متحده در سال 2018 وعده داد که به ازبکستان که به‌دنبال الحاق به سازمان تجارت جهانی است، کمک فنی کند و اصلاحات در حال انجام برای آزادسازی رژیم تجاری، مطابق با تعهدات سازمان تجارت جهانی است. ایالات متحده، ازبکستان را از لیست کشورهایی با کمترین میزان بردباری دینی خارج کرد. وزیر امور خارجه، مایک پومپئو اخیراً اظهار داشت:"ازبکستان هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن دارد، اما برای اولین‌بار طی 13 سال، دیگر به آن کشوری با ضوابط خاص گفته نمی‌شود".
هنوز صحبت در مورد اینکه آیا این روند تغییرات مثبت تأثیر ماندگار در ازبکستان خواهد گذاشت، خیلی زود است، اما اولین نتایج، نشانه‌های دلگرم‌کننده برای آینده کشور دارد
 
  https://ccsi.ir//vdcaawnu.49nuo15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه