چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۹
کد مطلب : 21865
آیا ولودیمیر زلنسکی اوکراین را به آغوش روسیه باز می‌گرداند؟
رئيس جمهوری اوکراین می‌گوید فرمول موسوم به «اشتاین مایر» را برای انتخابات محلی در مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان در شرق این کشور اجرا می‌کند.

ولودمیر زلنسکی، رئيس جمهوری جدید اوکراین که موفق شد پترو پروشنکو را در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری شکست دهد، حالا دست به اقدامی زده که می‌تواند ناامیدی غرب‌گرایان و خوشحالی کرملین را به همراه داشته باشد.
ماجرا به برگزاری انتخابات در مناطق تحت اشغال نیروهای جدایی طلب در دونتسک و دونباس باز می‌گردد. طبق توافق مینسک قرار بود انتخابات در این مناطق تا زمان خروج نیروهای روس به تعویق بیفتد، اما حالا آقای زلنسکی اعلام کرده است که بدون نیاز به خروج نیروهای روس از این مناطق، انتخابات را در دونتسک و دونباس برگزار خواهد کرد؛ اقدامی که گام بزرگی در رفع تنش میان کی‌یف و مسکو به شمار می‌آید.
کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد از این تصمیم اوکراین حمایت می‌کند. رئيس جمهوری اوکراین در حالی این تصمیم را اتخاذ کرده که روندی خلاف پیمان مینسک رخ داده است.
تاریخچه پیمان مینسک به سپتامبر ۲۰۱۴ تا فوریه ۲۰۱۵ میلادی باز می‌گردد. جایی که اوکراین و روسیه تحت نظارت فرانسه، آلمان و سازمان امنیت و همکاری اروپا در پایتخت بلاروس با یکدیگر توافق آتش‌بس امضا کردند.
طبق این پیمان کلیه نیروهای مسلح خارجی باید پیش از برگزاری انتخابات محلی از مناطق دونباس و دونتسک خارج شوند. این موضوع سبب شد تا عملا پیمان مینسک به بن‌بست بینجامد.
در سال ۲۰۱۶ فرانک اشتاین مایر، وزیر خارجه وقت آلمان گزینه دیگری برای عبور از این بحران به دو طرف پیشنهاد داد. طرحی که به «فرمول اشتاین مایر» مشهور شد. طبق این فرمول، انتخابات در مناطق جدایی طلب، تحت قوانین اوکراین و تحت نظر سازمان امنیت و همکاری اروپا برگزار می‌شود و اوضاع برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه سامان داده خواهد شد.
حالا با پیشنهاد زلنسکی در خصوص برگزاری انتخابات طبق فرمول اشتاین مایر، روسیه اعلام آمادگی کرد که اسرای دو طرف با یکدیگر مبادله شوند. این در حالیست که نیروهای ناسیونالیست و غرب‌گرا در اوکراین این برنامۀ رئيس جمهوری خود را تسلیم در مقابل کرملین خوانده‌اند.
به نظر می‌رسد بعد از ۵ سال از زمان وقوع انقلاب در اوکراین، حالا یک بار دیگر سیاست‌های کی‌یف به سمت مسکو میل پیدا کرده است؛ اتفاقی که می‌تواند کاهش حمایت‌های اروپا از دولت مرکزی اوکراین را به همراه داشته باشد.

منبع: یورونیوز https://ccsi.ir//vdcbswb5.rhb80piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه