چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۳۸
کد مطلب : 19882
اجلاس سه جانبه، نقطه عطف تحولات منطقه
روز جمعه، تهران شاهد تحول مهمی در چارچوب تقویت همکاری‌های منطقه‌ای خواهد بود و برگزاری اجلاس سه‌ جانبه ایران، روسیه و ترکیه در تهران نقطه عطفی در تحولات منطقه‌ای محسوب می‌شود.
ایران، روسیه و ترکیه همسایه یکدیگر هستند و سالهاست که  با یکدیگر تعامل و همکاری دارند، ایران با ترکیه دارای اشتراکات مذهبی و فرهنگی و با روسیه هم دارای مشترکات اقتصادی و امنیتی فراوانی هستند، درنتیجه روابط این سه کشور در هم تنیده است. اگر چه هدف این نشست  چگونگی استقرار و تثبیت صلح در سوریه و مقابله با بقایای تروریست در این کشور است، اما مقابله با تحریم‌های آمریکا و یافتن راهکارهایی برای تقویت همکاری‌های اقتصادی هم می‌تواند در دستور کار این نشست سه جانبه قرار بگیرد.

جایگزینی پول ملی به جای ارز خارجی

هر سه کشور در حال مقاوم سازی اقتصادی، ایجاد تنوع در منابع درآمدی خود، همچنین توسعه تجارت و تقویت همکاری در حوزه حمل و نقل، ترانزیت، کاهش وابستگی به درآمد انرژی‌های فسیلی از جمله نفت و گاز هستند و در ارتباط با بخش توسعه همکاری‌های بازرگانی هم به محوریت بخش خصوصی توجه دارند. در عین حال هر سه کشور با تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا مواجه بوده و به دنبال یافتن راهکارهایی برای مقابله با این تحریم‌ها هستند و یکی از راه حل‌هایی که به نظر می‌تواند موثر باشد استفاده از پول ملی برای سه کشور و جایگزینی آن به جای ارز خارجی از جمله دلار است.

استفاده از حساب بانکی مشترک، راه حلی برای مدیرت تحریم

یکی از مواهب همسایگی این است که در زمان تحریم همسایه‌ها می‌توانند برای مدیریت آن همکاری کنند، برای مثال زمانی در آذربایجان تجار و بازرگانان ایرانی، استفاده از ریال و منات به جای دلار بود و به دلیل همسایگی معمولا  اتباع جمهوری آذربایجان با شرکای ایرانی خود در بانک‌های ایران حساب ریالی داشتند، بنابراین استفاده از ریال و منات آسان بود. برای مثال اگر یک تاجر آذربایجانی از ایران کالایی را می‌خرید، پول آن را به ریال پرداخت می‌کرد.
این تجربه را کشورهای ایران، روسیه و ترکیه هم می‌توانند داشته باشند و با استفاده از روبل، ریال و لیر معاملات اقتصادی و تجاری خود را پیش ببرند و اگر این اتفاق افتاده و به موفقیت برسد، می‌توانیم سایر کشورهای همسایه را که ممکن است با مشکل تحریم یا تهدید مواجه شوند دعوت به همکاری کرده و با استفاده از پول ملی تحریم را مدیریت کنیم. 

اجلاس سه جانبه، نویدبخش توسعه همکاری‌های منطقه‌ای

امید می رود در اجلاس سران ایران،ترکیه  و روسیه آنها بتوانند غیر از مسئله  سوریه که از اهمیت زیادی برخوردار است در رابطه با همکاری های دو یا چندجانبه هم مذاکره کنند، چراکه اگر در زمینه استفاده از پول ملی به نتایجی برسند قطعا در تقویت و مقاوم سازی اقتصاد برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا هم اقدامات موثری درنظر بگیرند.  این نشست نشانگر توجه هر سه کشور به تقویت سیاست همسایگی است و می‌تواند نوید بخش توسعه همکاری‌های منطقه‌ای بوده و در به چالش کشیدن رویکردهای یک جانبه‌گرایانه آمریکا مفید باشد.

تلاش آمریکایی‌ها برای انتقال نیروهای داعش از سوریه

در مقطع فعلی با توجه به اعتمادی که میان سه کشور وجود دارد، اراده روسای جمهور در توسعه روابط در تمام عرصه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و حتی علمی و آموزشی موثر است و مهمتر اینکه همکاری این سه کشور می‌تواند تلاش جدی برای مبارزه با آسیب‌های امنیتی مانند تروریسم باشد.
آمریکایی‌ها سعی دارند زمینه انتقال نیروهای داعش را که در سوریه و عراق شکست خورده است به سایر کشورهای منطقه از جمله قفقاز و مناطق مسلمان نشین روسیه و همچنین به افغانستان فراهم کنند. البته در افغانستان  به موفقیت‌هایی دست یافته‌‌ و  توانسته‌اند داعش را در این منطقه مستقرکنند.  درنهایت خوابی که برای قفقاز هم دیده‌اند. همکاری‌های این سه کشور می‌تواند گام بلندی باشد برای مقابله با تروریسم و جلوگیری از اهدافی که آمریکا برای توسعه تروریسم در منطقه دنبال می‌کند.
 
 
https://ccsi.ir//vdchi6nz.23nw6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه