وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان گفت: با تلاش مشترک کشورهای حاشیه خزر جو دوستی و همکاری در این دریا حاکم است
« المار محمدیاراف» در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری رسمی آذرتاج، افزود: در اجلاس ماه دسامبر سال 2017 میلادی، وزیران امور خارجه کشورهای حاشیه خزر در مسکو ، درباره پیشنویس کنوانسیون تعیین رژیم حقوقی این دریا و نیز پیشنویس اسناد مربوط به همکاری در حوزهای مختلف دریای خزر، مذاکره کردند.
وی افزود: می توان گفت، پیشنویس کنوانسیون تعیین رژیم حقوقی دریای خزر مورد توافق همه کشورهای حاشیه این دریا قرار گرفته است.
به گفته محمدیاراف، جمهوری آذربایجان همراه با دولت های همسایه و کشورهای شریک به ایجاد فضای جدید همکاری مفید، جو دوستی و اعتماد در منطقه قفقاز جنوبی و حوضه خزر نایل شده است.
وی، با اشاره به تلاش جمهوری آذربایجان در راستای تقویت همکاری های منطقه ای ، تعاملات در قالب روابط سه جانبه منطقه ای را گامی مهم در دیپلماسی این کشور عنوان کرد.
محمد یاراف ، همکاری باکو در چارچوب « جمهوری آذربایجان – ترکیه – ایران »، « جمهوری آذربایجان – ایران – روسیه» ، «جمهوری آذربایجان - ترکیه – ترکمنستان» ، «جمهوری آذربایجان – گرجستان – ترکیه» و « جمهوری آذربایجان – ترکیه – پاکستان » را از قالب های همکاری های منطقه ای موفقیت آمیز توصیف کرد.
وی،با اشاره به علاقمندی جمهوری آذربایجان برای توسعه همکاری با سازمان همکاری شانگهای همچنین اعلام کرد که این کشور در سال های 2019 الی 2022 میلادی ریاست دوره ای جنبش عدم تعهد که 120 کشور در آن عضویت دارند، بر عهده خواهد داشت .
محمدیاراف گفت : جمهوری آذربایجان همچنین در سال 2019 میلادی میزبان 18 اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد : جمهوری آذربایجان در ماه آوریل سال جاری میلادی میزبان نشست وزیران امور خارجه کشورهای جنبش عدم تعهد که نشست مقدماتی برای اجلاس سران کشورهای عضو این جنبش به شمار می رفت، بود .
جمهوری آذربایجان در ماه می سال 2011 میلادی به عضویت جنبش عدم تعهد در آمده است.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که این کشور برای سال های 2018 الی 2022 میلادی عضو کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو انتخاب شده و از نیمه دوم سال 2018 میلادی نیز ریاست دوره ای در سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه را بر عهده خواهد داشت.
وی همکاری این کشور با نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا ، شورای اروپا و سازمان همکاری اسلامی را از اولویت های سیاست خارجی این کشور عنوان کرد. https://ccsi.ir//vdccepqs.2bqoi8laa2.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdccepqs.2bqoi8laa2.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.