یگور لیاکین فرولوف، سفیر روسیه در دوشنبه در حاشیه یک نشست اقتصادی در مصاحبهای با خبرنگار رادیو آزادی گفت که مسکو طرفدار بهبود روابط تیره شده میان ایران و تاجیکستان است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانههای تاجیک، ایگور لیاکین فرولوف، سفیر روسیه در دوشنبه در حاشیه یک نشست اقتصادی در مصاحبهای با خبرنگار رادیو آزادی گفت که مسکو طرفدار بهبود روابط تا حدی تیره شده میان ایران و تاجیکستان است. در ادامه بخشهایی از این مصاحبه را میخوانیم.
اخیرا آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج شده است. به نظر شما این امر چگونه میتواند بر وضعیت جهان تاثیر بگذارد؟
متاسفم که مقامات آمریکایی چنین تصمیمی را گرفتند. این توافق حاصل تلاش و زحمات سالهای زیادی بود. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این امکان را میداد که وضعیت فعلی در جهان حفظ شود. شما به خوبی اطلاع دارید که طرفهای دیگر این توافق هستهای نیز اعلام کردهاند از آن خارج نمیشوند. روسیه نیز حامی برجام است و از این به بعد نیز الزامات و قواعد آن را رعایت میکند.
روسیه هم با تاجیکستان و هم با ایران روابط دوستانهای دارد. آیا کرملین میتواند برای بهبود مناسبتهای دوشنبه و تهران که اخیرا تیره شده، کمک کند؟
تاجیکستان شریک استراتژیک روسیه است. مناسبتهای ما با ایران نیز بد نیست. ما امیدواریم که روابط میان دوشنبه و تهران گسترش یافته و به سطح بالاتری برسد.
آیا مسکو میتواند در این امر میانجیگری کرده و راهحلی را تدبیر کند؟
ما بر این باوریم که این موضوع، یک مساله مرتبط به ایران و تاجیکستان است و هر دو طرف خود باید تصمیم متقابلا سودمندی بگیرند.
در چارچوب همایش امروز آیا تصمیماتی در رابطه با بهبود شرایط روند مهاجران کاری گرفته میشود؟
این موضوع حتما بررسی میشود، اما چارچوب همایش امروز بیشتر مباحثهای است. البته پیشنهاداتی از سوی کارآفرینان و مقامات در این نشست مطرح میشود، اما تصمیم نهایی را باید ساختارهای دولتی بگیرند.
دورنمای رشد همکاری های اقتصادی میان تاجیکستان و روسیه را چگونه میبینید؟
همکاریهای ما در حوزههای گوناگونی برقرار است. فکر میکنم از این به بعد میتوانیم واردات سوخت و مواد غذایی از روسیه به تاجیکستان را در کنار تولیدات مشترک، افزایش دهیم. به خصوص در بخشهای تولیدات صنعتی و همکاری در بخش انرژی آینده خوبی دارد. کشاورزی، استخراج معادن کوهی و صنایع سبک نساجی میتوانند بخش دیگری از همکاری میان تاجیکستان و روسیه باشد. در این عرصهها ضروری است اقدامات بیشتری صورت بگیرد.
تا پیش از این درباره فشار مقامات مالیاتی تاجیک به شرکتهای روسی اظهار نگرانی کرده بودید، آیا مقامات تاجیک در این باره چارهای اندیشیدند؟
این مشکل در حال بررسی است. در تاجیکستان نظام مالیاتی واقعا سنگین است. بله، باید تاکید کنم که چنین سختگیریای تنها نسبت به شرکتهای روس نیست و در قبال تمام شرکتهای فعال در تاجیکستان صورت گرفته است. مسئولان شرکتهای روسیه در تاجیکستان میگویند که سنگینی نظام مالیات و سختگیری مقامات تاجیک مشکلات بسیاری را در پیشروی فعالیتهای آنها قرار داده است.
سفیر روسیه در دوشنبه در انتها در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت عضویت تاجیکستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: در نشست اخیر کمیسیون بین دولتی همکاریها تاجیکستان و روسیه این موضوع بررسی شد. به تاجیکستان پیشنهاد شده تا عضویت ناظر در این سازمان را بررسی کند. ما منتظر تصمیم نهایی طرف تاجیک هستیم. https://ccsi.ir//vdcfv0dy.w6d1cagiiw.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdcfv0dy.w6d1cagiiw.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.