دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ , 23 Dec 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۸
کد مطلب : 18768
تاکید روسای جمهوری ترکمنستان و افغانستان بر گسترش تعاملات
روسای جمهور ترکمنستان و افغانستان در گفت و گویی تلفنی که یکشنبه شب صورت گرفت، بر توسعه و گسترش تعاملات دوجانبه و منطقه‌ای تاکید کردند.
 
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری دولتی ترکمنستان، «قربانقلی بردی‌محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان و «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در جریان این تماس تلفنی ضمن بررسی روابط و همکاریهای بین «عشق‌آباد» و«کابل»، از روند رو به رشد این روابط خرسندی کردند.
رئیس جمهور افغانستان در این زمینه بابت سیاست صلح آمیز عشق‌آباد نسبت به افغانستان بابت ارائه کمک‌های مستمر انسان دوستانه و حمایت از برقراری صلح و ثبات و نیز ایجاد رفاه در سرزمین افغانستان و همچنین بابت اجرای طرح‌های کلان زیربنای منطقه‌ای همچون آغاز اجرای خط لوله گاز«تاپی» و نیز خط انتقال برق صمیمانه تشکر و قدردانی کرد.
وی تصریح کرد: اجرا و تحقق خط لوله گاز «تاپی» تحرک خاصی به توسعه اقتصادی و نیز برقراری و تقویت صلح و ثبات در منطقه خواهد بخشید.
«قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان نیز تاکید کرد که عشق‌آباد در آینده نیز در احیا کشور همسایه افغانستان و نیز بازسازی زیربنای اقتصادی و اجتماعی و ایجاد رفاه بیشتر مردم افغانستان مشارکت فعالی خواهد داشت.
روسای جمهور ترکمنستان و افغانستان همچنین در این گفت و گوی تلفنی با اشاره به وجود ظرفیت های لازم بر عزم جدی دولت دو کشور جهت فعال سازی بیشتر تعاملات اقتصادی و تجاری تاکید و خواستار افزایش میزان مبادلات بازرگانی بین دو کشور و نیز تعاملات منطقه‌ای، حمل و نقل و ترانزیت بین‌المللی و نیز گسترش همکاری‌های بخشس خصوصی دو کشور همجوار و نیز روابط فرهنگی، بهداشتی و آکادمیکی دو کشور شدند.
در پایان رئیس جمهور ترکمنستان همتای افغانی خود را به مناسبت صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در زمینه تمدید ماموریت مساعدت افغانستان صمیمانه تبریک گفته و بر اهمیت این قطعنامه در زمینه پیشبرد و تحقق طرحهای کلان منطقه ای همچون خط لوله گاز «تاپی»، خط انتقال برق «تاپ» و نیز دالان حمل و نقل و ترانزیت لاجورد و نیز جذب بیشتر سرمایه‌گذاری برای توسعه افغانستان تاکید کرد.
گفتنی است که طی چند سال گذشته، روابط ترکمنستان و افغانستان به عنوان 2 کشور همسایه که حدود 800 کیلومتر با یکدیگر مرز مشترک دارند، همواره از روابط رو به رشدی برخوردار بوده‌‌‏است.
صادرات برق و فراورده‏‌های نفتی- گازی ترکمنستان به افغانستان، همکاری‏‌هایی در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کالا، ارتباطات، روابط فرهنگی و آموزشی و انساندوستانه از مهمترین مقوله در تعاملات بین 2 کشور می‏‌باشد.
ترکمنستان وعده داده بود که میزان صادرات برق به افغانستان را تا 500 مگاوات افزایش دهد و این در حالی است که در حال حاضر افغانستان 30 مگاوات برق از ترکمنستان وارد می‌کند.
در کنار ارائه مستمر کمک‌های انسان دوستانه، طرح‌های زیربنایی همچون خط راه آهن ترکمنستان- افغانستان- تاجیکستان ساخت دالان حمل و نقل و ترانزیت کالا از دیگر طرح‌های بین‌‏المللی و منطقه‌‏ای هستند که عشق‌آباد و کابل فعالانه برای تحقق آنها تلاش می‏‌کنند.
اجرای خط لوله گاز « ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند» موسوم به طرح «تاپی» از دیگر طرح مهم منطقه‌ای است که عملیات اجرای آن در خاک ترکمنستان آغاز شده و عملیات مطالعاتی نیز درخاک افغانستان و پاکستان در دست اجرا است.
از سوی دیگر «قربانقلی بردی‌محمداف» و «اشرف غنی» رئیسان جمهوری ترکمنستان و افغانستان در نوامبر ماه سال 2016 میلادی به طور رسمی یک خط آهن 88 کیلومتری تازه را که این جمهوری نفت خیز پیشین شوروی را به خاک افغانستان وصل می کند، افتتاح کردند.
این خط آهن از منطقه «امام نظر» در ترکمنستان آغاز شده و در مرحله اول ٣.٥ کیلومتر داخل افغانستان امتداد یافته است.
ساخت این خط آهن توسط کشور ترکمنستان انجام و قرار است که در آینده این خط آهن تا شهر «اندخوی» افغانستان امتداد یابد.
امتداد خط آهن ترکمنستان به داخل افغانستان بخشی از طرح احداث راه آهن ترکمنستان-افغانستان-تاجیکستان است و با ساخته شدن این راه آهن افغانستان به یکی دیگر از شبکه‌های راه آهن بین‎المللی وصل ‎شد.
در ماه گذشته ملادی نیز طی مراسم باشکوه رسمی در منطقه مرزی ترکمنستان و افغانستان در جنوب ترکمنستان خط راه آهن «سرحدآباد(ترکمنستان)-تورغوندی(افغانستان) به بهره برداری رسید و عملیات اجرای طرح خط لوله گاز «تاپی» و نیز خط انتقال برق «تاپ»( ترکمنستان-افغانستان-پاکستان) و نیز خط مخابراتی فیبر نوری منطقه‌ای در خاک افغانستان با حضور سران کشورهای ذینفع در این طرحها آغاز شد.
  https://ccsi.ir//vdcjoaev.uqeomzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه