چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ , 22 Jan 2025
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۱
کد مطلب : 18363
یک تحلیلگر سیاسی ترکیه با بیان اینکه ممکن است دامنه عملیات ارتش ترکیه از عفرین تا منبج کشیده شود، گفت: بعید است دولت ترکیه تا زمانی که از رسیدن به همه اهدافش مطمئن شود، عفرین را ترک کند.
تحلیلگر سیاسی ترکیه در گفت‌وگو با آنا: چراغ سبز روسیه برای حمله ترکیه به عفرین
گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ چهار روز از آغاز تجاوز نظامی ارتش ترکیه به خاک سوریه می‌گذرد، تجاوزی که بنا به ادعای ترکیه برای مقابله با یگان‌های مدافع خلق و حزب اتحاد دموکراتیک کردستان در شهر عفرین، واقع در شمال‌غربی سوریه انجام می‌شود.
از سویی ارتباطات میان مقام‌های ترکیه و روسیه در چند روز اخیر، ازجمله تماس تلفنی شب گذشته (سه‌شنبه) ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای اش گمانه‌زنی‌ها را درباره احتمال هماهنگی روسیه با ترکیه در این تجاوز نظامی افزایش داده است.
ولکان اوزدیمیر، تحلیلگر سیاسی ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا عملیات «شاخه زیتون» را در نتیجه چراغ سبز روسیه به ترکیه دانست و گفت: «در عملیات شاخه زیتون می‌توان همکاری میان روسیه و ترکیه را به‌خوبی مشاهده کرد. این عملیات به‌دنبال دیدار چند روز گذشته میان روسای ستاد مشترک ارتش دو کشور در مسکو آغاز شد و پس از آن بود که گروه‌های مخالف سوری که از حمایت‌های ترکیه برخوردارند، خود را از ادلب به شهر عفرین رساندند.»
وی هدف ترکیه را از این عملیات پایان دادن به ارتباطات میدانی کانتون‌های حزب اتحاد دموکراتیک سوریه عنوان کرد و افزود:‌ «باوجود اینکه دولت سوریه این عملیات را محکوم کرده است، ولی معتقدم عملیات شاخه زیتون که از سوی ارتش سوریه انجام می‌شود، به سود منافع هر دو کشور است. ترکیه می‌خواهد با این اقدام کشورهای منطقه را علیه حزب اتحاد دموکراتیک کردستان و آمریکا، که حامی این گروه تروریستی است، متحد کند.»
این تحلیلگر ترک افزود:‌ «هدف نهایی ترکیه تضمین امنیت سوریه و پاک‌سازی منابع خطر تروریستی است و این، گامی است که می‌تواند به پیروزی نهایی دمشق منجر شود.»
اوزدیمیر در پاسخ به این سوال که «آیا ترکیه پس از پایان عملیاتش عفرین را به دولت سوریه تحویل می‌دهد؟»، گفت: «آنچه در محافل ترکیه وجود دارد موضوعی غیر این را حکایت می‌کند و بعید است دولت ترکیه تا زمانی که از حصول همه اهدافش از حمله مطمئن شود، عفرین را ترک کند.»
وی با بیان اینکه ممکن است دامنه عملیات ارتش ترکیه از عفرین تا منبج کشیده شود، تصریح کرد:‌ «از هم‌اکنون شائبه اینکه عملیات ممکن است به منبج کشیده شود، اختلافات میان آمریکا و روسیه را بر سر ورود ارتش ترکیه به عفرین هویدا کرده؛ باوجود این، اکنون هماهنگی و همکاری میان مسکو و واشنگتن در عالی‌ترین سطح خود است. در این عملیات نظامی روسیه نظری نزدیک به موضع ترکیه دارد که باعث شده است جرقه‌های اختلاف میان آمریکا و روسیه بروز پیدا کند.»
این تحلیلگر ترک در پاسخ به این سوال که «ادامه یافتن حمایت مالی و تسلیحاتی آمریکا از کردهای سوریه به‌ویژه در مناطق مرزی با ترکیه تا چه اندازه در تصمیم آنکارا برای حمله به عفرین تاثیرگذار بوده است؟» گفت: «ترکیه از کانال‌های اطلاعاتی خود دریافته است که آمریکا در سوریه پروژه‌هایی را دنبال می‌کند و از این رو می‌خواهد پروژه‌های آمریکا را با شکست مواجه کند. باوجود این، عفرین در حوزه عملیاتی آمریکا در سوریه قرار ندارد و طبعا زمانی که دولت ترامپ تصمیم به گسترش دامنه ماموریت نیروهایش به منطقه عفرین نگیرد، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. از سوی دیگر ترکیه می‌داند که عفرین، منبع نگرانی آمریکا است. مشکل آمریکا درباره عفرین به جدا افتادن این منطقه از دیگر مناطق زیر کنترل آمریکا بازمی‌گردد و واشنگتن زمینه لازم را برای دسترسی زمینی یا هوایی به عفرین ندارد تا نیروهای ارتش ترکیه را به عقب براند.»
https://ccsi.ir//vdcaeen6.49nai15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه