يکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ , 12 Jan 2025
تاریخ انتشار :شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب : 11753
وزیر امور خارجه ازبکستان در نشست سازمان ملل متحد بر موضع کشورش در مخالفت با اقدام برخی کشورهای آسیای مرکزی در ساخت سدها و نیروگاههای برق آبی در مجاورت دریاچه آرال و رودخانه های آمو و سیر دریا پافشاری کرد.
به گزارش رادیو تاجیکی به نقل از اوستا، عبدالعزیز کامل اف در اجلاس سازمان ملل متحد برای توسعه پایدار با اشاره به خشک شدن دریاچه آرال و تبدیل بخش وسیعی از آن به دریاچه نمک گفت:تراژدی بوجود آمده در دریاچه آرال بر زندگی بیش از ۶۵ میلیون نفر ساکنان آسیای مرکزی تأثیرگذار خواهد بود و تأثیر این فاجعه تهدیدی برای سراسر جهان است.
ازبکستان سالهاست با ساخت نیروگاه برق آبی راغون تاجیکستان و سد قمبراته قرقیزستان به دلایل زیست محیطی مخالفت می کند ، اگر چه کارشناسان بین المللی محیط زیست دلایل نگرانی ازبکستان را در این زمینه رد می کنند .
وزیر خارجه ازبکستان با اشاره به تاثیر تغییرات جوی بر اقلیم آسیای مرکزی افزود: منطقه دریاچه آرال بیش از ۹۰ روز در سال با طوفان و گرد و غبار روبروست و بر اثر تغییرات آب و هوایی هرسال بیش از ۱۰۰ تن گرد و غبار و نمک های سمی در این منطقه ایجاد می شود.
کامل اف تاکید کرد: ما اجازه نمی دهیم که در نتیجه ساخت سدهای برق آبی بزرگ و شعب فرعی آن روی سیر دریا و آمو دریا، در جریان طبیعی این رودخانه اختلال ایجاد و حوضه هایی که میلیون ها نفر از آن استفاده می کنندبا مشکل مواجه شود.
این مقام ازبکستانی مدعی شد : این اقدامات به بدتر شدن وضع تأمین آب برای مردم و بروز اشکالاتی در تعادل زیست محیطی ، وخیم شدن اوضاع در دریاچه آرال و تضعیف ایمنی محیط زیست منطقه خواهد انجامید.
کامل اف با تاکید بر اینکه نجات دریاچه آرال به اقدامات مشترک منطقه ای نیاز دارد پیشنهاد کرد: صندوق ویژه ای با نظارت سازمان ملل متحد برای نجات دریاچه آرال تشکیل شود.
وزیر امور خارجه ازبکستان ابراز امیدواری کرد که برای تحقق توسعه پایدار، به فاجعه دریاچه آرال توجهی ویژه شود.
اجلاس سازمان ملل متحد برای توسعه پایدار از ۲۵ تا ۲۷ سپتامبر در نیویورک در حال برگزاری است.

https://ccsi.ir//vdcgwu9q.ak9qn4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه