سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ , 24 Dec 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۷
کد مطلب : 9661
نشست مجلس ریش‌سفیدان ترکمنستان که صبح امروز (دوشنبه ) در محل کاخ «روحیت» شهر ترکمن‏ آباد» در شرق ترکمنستان با حضور رئیس جمهور این کشور آغاز به کار کرده بود، ساعتی پیش به کار خود پایان داد.
در این نشست سفرا و دیپلمات‏‌های خارجی مقیم عشق‌آباد، مقامات عالی‌رتبه دولت ترکمنستان، نمایندگان مجلس این کشور و شخصیت‏‌های سرشناس سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، فرهنگی، مردمی و دینی ترکمنستان حضور داشتند که با سخنرانی «قربانقلی بردی‏محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان که همزمان ریاست مجلس مصلحت ریش‌سفیدان این کشور را نیز بر عهده دارد، آغاز شد.
رئیس جمهوری ترکمنستان در آغاز سخنرانی خود گزارشی از عملکرد دولت و برنامه‌های آتی به ویژه برای سال آینده میلادی (۲۰۱۵) در زمینه توسعه همه‌جانبه این کشور را تشریح کرد.
رئیس جمهور ترکمنستان نهاد مجلس ریش سفیدان و اجلاس آن را یک سنت حسنه اجداد ترکمن در راستای مشورت با ریش سفیدان در زمینه امور اداره دولت و حیات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور قلمداد کرد و گفت: ترکمنستان کشوری با آینده روشن است.
رئیس جمهور ترکمنستان با اشاره به ذخایر انرژی در این کشور گفت: ترکمنستان از نظر ذخایر انرژی در وضعیت خوبی بسر می‌برد و سعی در استفاده از آن برای بهبود وضعیت معیشتی مردم نیز دارد.
وی اضافه کرد: در سال جاری میلادی نخستین ماهواره ملی خود را به فضا پرتاب خواهیم کرد.
رئیس جمهور ترکمنستان در بخش دیگر سخنان خود، حمایت از بخش خصوصی، صنعت کشاورزی، صنعت مسکن، ساخت تاسیسات صنعتی، حمل و نقل،ترانزیت و گسترش تعاملات با شرکای خارجی در این زمینه را از دیگر اولویت‌های مهم دولت ترکمنستان قلمداد کرد.
رئیس جمهور ترکمنستان همچنین با اشاره به سیاست خارجی دولت خود گفت: سیاست خارجی دولت ترکمنستان مبتنی بر اصول و میراث نیاکان ترکمن است که عبارت از حسن همجواری، همزیستی مسالمت آمیز، گسترش روابط و همکاری‌های همه جانبه با همه کشورهای خارجی است.
وی با اشاره به اینکه در سال آینده میلادی(۲۰۱۵) بیستمین سالگرد تصویب اصل بیطرفی ترکمنستان از سوی سازمان ملل است، اعلام کرد: ما به همین دلیل نیز سال ۲۰۱۵ میلادی را در ترکمنستان به عنوان «سال صلح و بیطرفی» نامگذاری کردیم که به این مناسبت در نوامبر سال آینده میلادی همایشی بین‌المللی برپا خواهیم کرد.
در نشست ریش سفیدان در شهر ترکمن آباد، تعدادی از ریش سفیدان، مقامات رسمی، مردم عادی و اقشار مختلف از جمله دانشگاهیان و فرهنگیان طی سخنانی پیشنهادات خود را در زمینه پیشرفت‌های بیشتر کشور ترکمنستان و نیز ارتقا سطح زندگی مردم این کشور و ابعاد مختلف حیات اجتماعی و اقتصادی ترکمنستان ارائه دادند.
اجلاس سال آینده میلادی مجلس ریش سفیدان ترکمنستان در شهر ترکمنباشی در منطقه ملی گردشگری «آوازه» واقع در ساحل ترکمنی دریای خزر برگزار خواهد شد.
نگاهی به جایگاه «شورای مصلحتی ریش‌سفیدان» در ترکمنستان
«شورای مصلحتی ریش‌سفیدان ترکمنستان» یکی از نهادهای مهم مشورتی سیاسی–اجتماعی این کشور است که با وجود برگزاری یک نشست در سال، نقش مهمی در ساختار حکومتی و حیات سیاسی-اجتماعی این کشور دارد.
«شورای مصلحت ریش‌سفیدان» ترکمنستان که در پی انحلال «مجلس مصلحت خلق ترکمنستان» در سال ۲۰۰۸ تشکیل شد، یکی از ‌نهادهای مهم نیمه‌دولتی این کشور به ریاست رئیس جمهور است که یک نهاد مشورتی و مردمی بوده و سالانه یک بار تشکیل جلسه می‌دهد و به‌ منظور کمک به دولت و حل‌وفصل مسائل مهم کشور تأسیس شده ‏است.
این شورا متشکل از ۶۰۰ نفر از ریش‌سفیدان فعال از پنج استان و شهر عشق‏‌آباد، شخصیت‌های سرشناس دارای سن بالای ۶۰ سال با حداقل ۲۵ سال سابقه کار مفید و همچنین نمایندگان سازمان‌های دولتی و تشکل‌های اجتماعی، می‌باشد.
در مجموع تعداد اعضای این شورا به حدود ۳ هزار نفر می‌رسد که از تمام آنان به طور رسمی برای شرکت در نشست سالیانه دعوت می‌شود.
اعضای این شورا در نشست‌های سالانه خود که به ریاست رئیس جمهور ترکمنستان برگزار می‌شود، به بررسی مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و سیاست خارجی کشور و نیز لزوم انجام اصلاحات در بخش‏‌های اقتصادی، کشاورزی، سیاسی، فرهنگی، هنری و غیره و همچنین برخی مسائل مربوط به ایجاد رفاه و ارتقا سطح زندگی شهروندان می‌پردازد.
نقش شورای مصلحتی ریش‌سفیدان در مسائل حکومتی
این ارگان سیاسی-اجتماعی توسط دولت به منظور استفاده از ساختار قبیله‌ای ترکمن‌ها در راستای سیاست‌های خود تدوین شده و به طور معمول سالانه در نقاط مختلف کشور تشکیل شده و سیاست‌های اجرا شده و در دست اجرای رئیس جمهور ترکمنستان را ارزیابی می‌کند.
شورای مصلحت ریش‌سفیدان ترکمنستان که جایگزین «مجلس مصلحت خلق ترکمنستان» شده است، پس از مرگ «صفر‏مراد نیازاف» رئیس جمهور فقید این کشور تقویت شد.
زیرا پس از مرگ نیازاف این مجلس با برگزاری ۲ نشست و تأیید نظر شورای امنیت ملی، مبنی بر معرفی قربانقلی بردی‏‌محمداف به عنوان نامزد ریاست جمهوری ترکمنستان، علاوه بر ایفای نقش مهم در تثبیت اوضاع این کشور، جایگاه خود را نیز در ساختار حکومتی این کشور تقویت کرد.
مجلس مصلحت خلق ترکمنستان تاکنون در نشست‌های خود مصوبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مهمی داشته است که به‌ عنوان مثال، می‌توان به هفدهمین نشست آن در اوایل آبان ۱۳۸۵ اشاره کرد که در آن برنامه جامع «توسعه نفت و گاز» ترکمنستان تا سال ۲۰۳۰ به تصویب رسید.
همچنین این مجلس قانون اساسی ترکمنستان را که در ماه می به تصویب رسید، اصلاح کرد و در هجدهمین نشست اضطراری خود در پنجم دیماه سال ۱۳۸۵ بار دیگر قانون اساسی این کشور را در بخش انتخابات اصلاح کرد.
تغییر مرزهای کشور و تقسیمات کشوری و تصویب یا فسخ قراردادهایی که دولت با دیگر دولت‌ها یا سازمان‌های بین‌المللی به امضا می‌رساند، از وظایف مشورتی این مجلس عنوان شده است.
اتخاذ تصمیم درباره ضرورت اصلاح، تکمیل و یا تصویب قانون اساسی جدید، اعلان جنگ و صلح، برگزاری همه‌پرسی‌ها و ارائه خط‌و‌مشی‌های اساسی به دولت برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از دیگر اختیارات مشورتی است که در قانون اساسی برای این مجلس برشمرده شده است.
با بررسی مصوبات این مجلس، می‌توان به این نتیجه رسید که تصمیمات مهم و حیاتی ترکمنستان در جریان برگزاری نشست‌های این مجلس اتخاذ می‌شود و به همین دلیل این مجلس جایگاه مهمی در ساختار حکومتی ترکمنستان دارد.
https://ccsi.ir//vdcd.90n2yt09fa26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه