ژنرال “نیکلای ماکاروف” رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه هم اخیرا بر ضرورت تقویت ارتش با توجه به چالش های موجود از جمله توسعه طلبی آمریکا در منطقه تاکید کرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر روسیه به تجهیز نیروی راهبردی خود مشغول است، ادامه داد: در این راستا قرار است زیردریایی های اتمی جدید در اختیار نیروهای مسلح روسیه قرار گیرد و ناوگان هواپیماهای راهبردی روسیه نوسازی و موشک های بالستیکی جدید از نوع “یارس” به واحد های موشکی تحویل داده شود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه افزود: نیروی هسته ای روسیه، پایه و اساس ثبات و امنیت این کشور را تشکیل می دهد و به همین خاطر دولت روسیه برای نوسازی توانمندی هسته ای خود اهمیت فراوان قائل است و در این مورد بسیار جدی رفتار می کند.
این در حالی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از طرح این کشور برای بازسازی نیروی هوایی تا سال ۲۰۲۰ خبر داد.وی تاکید کرد روسیه در راستای تلاشها برای تقویت نیروهای مسلح این کشور تا سال ۲۰۲۰میلادی ۱۶۰۰ جنگنده و هلیکوپتر جدید دریافت خواهد کرد. پوتین در آیینی به مناسبت یکصدمین سالروز تاسیس نیروی هوایی روسیه به سطح بالای فعالیت ها در واحدهای این نیرو اشاره کرد و گفت: در واحدهای پروازی نیروی هوایی، رزمایش های نظامی انجام می گیرد و این برنامه با فشردگی جریان دارد. رییس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: بمب افکن های راهبردی دورپرواز روسیه پروازهای منظم خود را از سر گرفته اند. پوتین همچنین به برنامه در دست اجرای مدرن سازی زیرساخت ها و تاسیسات ناوبری هوایی نیروی هوایی و پایگاه های هوایی و واحدهای نظامی این نیرو اشاره کرد و آن را حائز اهمیت فراوان دانست. وی همچنین به برنامه نیروی هوایی برای خرید ۶۰۰ فروند هواپیمای نظامی پیشرفته و یکهزار فروند بالگرد در هشت سال آینده اشاره کرد و گفت: این تعداد تسلیحات علاوه بر سلاح هایی است که تجهیز و نوسازی می شود. رییس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: در برنامه تجهیز نیروی هوایی به ساخت هواپیماهای جدید دورپرواز ، بمب افکن ها و جنگنده های پیشرفته و بالگردهای ارتش توجه خاص می شود. پروژه بازسازی نیروی هوایی روسیه در وهله اول شامل هواپیماهای دور برد، سیستمهای دفاعی جنگ الکترونیکی، هوانوردی جنگی و نظامی، تسلیحات با دقت بالا، و سیستمهای شناسایی هوایی میشود. پوتین هم چنین ارائه پیشرفتهترین تکنولوژیهای مدرن به نیروهای مسلح روسیه را مورد تاکید قرار داد.
پوتین در این مراسم از افسران و کارکنان صنعت هوایی روسیه که سختیهای بسیاری را در دهه ۱۹۹۰ و اوایل قرن ۲۱ متحمل شدند، تقدیر کرده ودر عین حال تصریح کرد نقش یک نیروی هوایی قدرتمند در سالهای آتی در حال افزایش است. ارتش روسیه، دارای دومین نیروی هوایی بزرگ در جهان است که در تابستان سال ۱۹۱۲ تحت عنوان هوانوردی دریایی تشکیل شد.
رئیس جمهور روسیه همچنین اعلام کرد که بخش گستردهای از این پروژه آغاز شده است.برنامهریزی برای افزودن ۶۰۰ جنگنده جدید و ۱۰۰۰ هلیکوپتر بخشی از برنامه ۲۳ تریلیون روبلی (۷۲۰ میلیارد دلاری) روسیه برای تجهیز مجدد ارتش این کشور است که به سبب کاهش قابل توجه بودجه و نیز هرج و مرج پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ ، تا حد زیادی تضعیف شده بود.
ولادیمیر پوتین، ازدوره نخست ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۰۰ میلادی تلاش داشته تا قدرتی را که ارتش این کشور در زمان شوروی داشته، بازیابی کند
این در حالی است که ولادیمیر پوتین چندی قبل نیز در نشست ویژه بررسی برنامه های دولت روسیه برای تولید تسلیحات در شهر بندری سوچی گفت: قصد نداریم وارد رقابت های تسلیحاتی شویم، اما هیچ کس نباید در توانمندی زرادخانه اتمی و تسلیحات پدافند هوایی ، موشکی ما شک و تردیدی داشته باشد.
به گفته پوتین، تسلیحات اتمی به عنوان ضامن اصلی و مهم حفظ حق حاکمیت و تمامیت ارضی روسیه، نقشی کلیدی در حفظ موازنه قوا و ثبات منطقه ای و جهانی ایفا می کنند.
پوتین در ادامه بر لزوم همکاری نزدیک نیروهای مسلح روسیه برای ارتقای هر چه بیشتر توانمندی های تسلیحاتی هسته ای این کشور برای این منظور تاکید کرد.
پیش بینی شده که در صورت تحقق تمام طرح های مورد نظر در زمینه تولید تسلیحات و عملیاتی شدن آنها در سال ۲۰۲۰میلادی تجهیزات پیشرفته و نوین نیروی هسته ای روسیه ۸۵ درصد کل تسلیحات این نیرو را تشکیل دهد.
شایان ذکر است که پس از فروپاشی شوروی ، روسیه به عنوان وارث آن با مشکلات عظیمی مواجه شد. یکی ازاین مسائل ، نزول آشکار توانمندی نظامی این کشور چه از لحاظ نیروی انسانی و چه از جهت تجهیزات نظامی بود . با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین ودر دوران ریاست جمهوری وی تلاش های قابل ملاحظه ای در راستای احیای مجدد ارتش روسیه و ارتقای توانمندی های آن انجام گرفت که تاکنون نیز تداوم یافته است.در راس این اصلاحات گسترده ، تقویت توانمندیهای راهبردی هستهای و بهکارگیری نیروهای مجرب در ساختار ارتش بوده است.در واقع از هنگامی که روسیه در دوره زمامداری پوتین روندبازیابی قدرت نظامی خود را آغاز کرده است ، همواره به موضوع گسترش تسلیحات هسته ای استراتژیک به عنوان یک اولویت عمده نگریسته است .در این میان ساخت و توسعه زیر دریایی های هسته ای دارای قابلیت حمل و شلیک موشک های قاره پیما به عنوان یکی از تسلیحات کلیدی در زرادخانه هسته ای روسیه برای ایجاد بازدارندگی در مقابل غرب و بویژه آمریکا همواره مورد توجه سران روسیه بوده است.بکار گیری دو فروند زیردریایی هسته ای جدید در روسیه در واقع در راستای همین سیاست و به عنوان اقدامی برای افزایش قابل توجه توانمندی بازدارنده هسته ای روسیه محسوب می شود. در همین راستا، ژنرال نیکلای ماکاروف رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه نیز بر ضرورت تقویت ارتش روسیه بویژه ناوگان زیر دریایی های هسته ای با توجه به چالش های موجود از جمله توسعه طلبی آمریکا در منطقه دریای سیاه و قطب شمال تاکید کرد.
به گفته مقامات ارشد نظامی روسیه ، نیروی هسته ای روسیه، پایه و اساس ثبات و امنیت این کشور را تشکیل می دهد و به همین خاطر دولت روسیه برای نوسازی توانمندی هسته ای خود اهمیت فراوان قائل است و در این مورد بسیار جدی رفتار می کند.
از دیدگاه استراتژیست های روسی افزایش توانمندی هسته ای استراتژیک این کشور اقدامی حیاتی در راستای افزایش توان بازدارندگی روسیه در مقابل تهدیدات احتمالی محسوب می شود. در این راستا گزارش ها حاکی از نوسازی نیروی هسته ای این کشور است که به عقیده کارشناسان برای مقابله با اقدامات ناتو در برابر روسیه بویژه استقرار سامانه موشکی ناتو آمریکا در اروپا صورت می گیرد.بدین لحاظ روسیه در چارچوب یک طرح جامع بطور فعال نیروی هسته ای استراتژیک خود را نوسازی می کند و قرار است در راستای اجرای این برنامه ، نیروی دریایی روسیه تا پایان سال جاری میلادی دو زیردریایی اتمی جدید تحویل بگیرد. هم چنین قرار است که یک زیر دریایی جدید هم در سال جاری میلادی به آب انداخته شده و مورد آزمایش قرار گیرد.
این در حالی است که طبق برنامه ریزی انجام شده از سال ۲۰۱۳میلادی روسیه هر سال یک زیردریایی اتمی از نوع پیشرفته “بوری” Borei class submarine به ناوگان اتمی خودخواهد افزود که بدین ترتیب امکان ساخت هشت زیردریایی اتمی تا سال ۲۰۱۸ فراهم خواهد شد.
در برهه کنونی مسلما تلاش آمریکا و ناتو برای استقرار هر چه سریع تر سامانه های دفاع موشکی در نقاط مختلف اروپا که از دیدگاه روسیه صرفا در راستای کاهش توانمندی نیروی موشکی استراتژیک این کشور انجام می شود، از مهم ترین و نزدیک ترین تهدیدها بشمار رفته و لذا روسیه نیز هم در واکنش به این اقدام و نیز تقویت نیروهای استراتژیک خود اقدام به خرید تسلیحات جدید نموده است.
منبع: سیاست ما
https://ccsi.ir//vdcb.wbaurhbz8iupr.html
ccsi.ir/vdcb.wbaurhbz8iupr.html