در روزهای اخیر، برخی رسانههای جمهوری آذربایجان در این کشور با اشاره به قتل «رافیق تقی»، نویسنده نشریه صنعت (هنر)، تبلیغات منفی گستردهای علیه ایران به راه انداختهاند.
به گزارش «تابناک»، رافیق تقی در ماه نوامبر سال ۲۰۰۶ مقاله موهنی با نام «ما و اروپا» در نشریه صنعت (هنر) به چاپ رسانده و به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) توهین کرد و به دنبال آن، به سه سال زندان محکوم شد، ولی پس از هشت ماه مورد عفو قرار گرفت.
رافیق تقی شنبه، ۲۸ آبان ماه به دست فرد ناشناسی در مسیر منزل خود با شش ضربه چاقو، مضروب شد و پس از بهبودی نسبی وضعیت جسمانی و انتقال به بخش عمومی، به ناگهان در بیمارستان درگذشت.
به دنبال درگذشت این به اصطلاح نویسنده، شماری از شبکههای تلویزیونی از جمله شبکه «آینس» و روزنامه و سایتهای اینترنتی غربگرا همچون روزنامه «آزادلیق» در جمهوری آذربایجان در تبلیغاتی هماهنگ، تلاش کردند این قتل را به ایران و نیروهای اسلامگرا نسبت داده و از این راه، هم زمینه را برای گسترش تبلیغات منفی و سیاهنمایی علیه کشورمان فراهم سازند و هم اینکه بهانه لازم برای تشدید سرکوب نیروهای اسلامگرا، به ویژه در این مقطع و ماه محرم ـ که اعتراضها به مسأله حجاب تشدید یافته است ـ فراهم سازند.
این در شرایطی است که قراین متعدد، نشان میدهد که این قتل سفارشی و از سوی سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت گرفته است تا به این وسیله، بر مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان ضربه وارد آید.
از جمله قراینی که مؤید این ادعاست، جریانسازی هفتههای اخیر نشریات وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان علیه ایران با محوریت قتلهای سیاسی است.
نزدیک سه هفته پیش از ترور رافیق تقی، شماری از روزنامهها و سایتهای آذری که به اذعان مقامات باکو، از سفارت آمریکا و رژیم صهیونیستی پول دریافت میکنند، در جریانسازی هماهنگ و با استناد به شبکه تلویزیونی صهیونیستی «فوکس ۱۱» آمریکا مدعی شدند که ایران به دنبال قتلهای سیاسی در جمهوری آذربایجان است. این جریان برای سیاهنمایی علیه کشورمان حتی نامهای خود ساخته ای را در این باره منتشر نمود و پس از این زمینهسازی از سوی جریانهای آمریکاگرا و عوامل صهیونیستی در جمهوری آذربایجان بود که رافیق تقی با ضربات چاقو به قتل رسید.
نکته بسیار مهمی دیگری که نقش جریان ضد ایرانی سر سپرده به آمریکا و رژیم صهیونیستی در قتل رافیق تقی را آشکار میسازد، مرگ مشکوک رافیق تقی در بیمارستان پس از بهبود نسبی و جالبتر اینکه پس از انجام مصاحبه علیه جمهوری اسلامی ایران است.
در شرایطی که نخست ادعا میشد، وضعیت جسمانی رافیق تقی بسیار وخیم است، به ناگهان از روی تخت بیمارستان در جلوی تلویزیون غربگرای آینس و خبرنگار رادیو آزادی آمریکا ظاهر شده و در شرایطی که به راحتی سخن میگوید، در مصاحبهای سفارشی و با جملاتی گزینشی برای پرسشهای از پیش آماده شده، به ناخرسندی ایران و اسلامگرایان از مقالات ضد اسلامی خود اشاره مینماید و احتمال نقش ایران یا نیروهای اسلامگرا را در سوء قصد به جانش را مطرح میسازد و به دنبال آن، موج جدیدی از تبلیغات ضد ایرانی و ایران هراسی علیه کشورمان در رسانههای معلومالحال جمهوری آذربایجان دامن زده میشود.
در شرایطی که تصاویر مربوط به مصاحبه رافیق تقی با رادیو آزادی و تلویزیون آینس، حکایت از بهبودی نسبی حال وی را دارد، به ناگهان محافل بیمارستانی و رسمی جمهوری آذربایجان، خبر فوت وی را اعلام مینمایند.
از این روی، این پرسش مهم در افکار عمومی جمهوری آذربایجان مطرح است که چگونه در میان تدابیر شدید پزشکی و امنیتی، فردی که تا ساعاتی پیش مصاحبه مفصلی انجام داده، درگذشته است؟!
این گزارش میافزاید، حتی برخی روزنامههای جمهوری آذربایجان نیز نتوانستند شگفتی خود را پنهان سازند و با درج تیترهایی، مرگ رافیق تقی را در بیمارستان مشکوک خواندند.
مرگ مشکوک رافیق تقی در بیمارستان، شبههای باقی نگذاشت که جریان غربگرا با ترور رافیق تقی، تلاش دارند همسو با تشدید فشارهای آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، دور جدیدی از ایران هراسی و اسلام هراسی و ایران ستیزی و اسلامستیزی را در جمهوری آذربایجان دامن زنند و از راه، افکار عمومی جمهوری آذربایجان را از جریان گسترده اسلام ستیزی و حجاب ستیزی در این کشور و نقش رژیم صهیونیستی در این روند منحرف ساخته و اسلامگرایان را هر چه بیشتر در فشار گذارند و از سوی دیگر، با ایجاد اختلاف در مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان، زمینه را برای تشدید نفوذ رژیم صهیونیستی در باکو فراهم سازند.
همچنین جای تعجب نیست که همسو با تبلیغات ضد ایرانی و هماهنگ رسانههای آمریکاگرا در جمهوری آذربایجان درباره قتل رافیق تقی، تشکلهای غربی و اروپایی نیز به این موضوع واکنش نشان داده و به اصطلاح از آن ابراز نگرانی نمایند.
در چنین شرایطی نیز سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو، با انتشار بیانیه ای با واکنش به این جوسازیها، هدف آن را تلاش نیروهای صهیونیستی و آمریکاگرا، مبنی بر هم زدن مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد.
واقعیت امر این است که مردم جمهوری آذربایجان به خوبی از نقش جریان صهیونیستی و آمریکاگرا در تبلیغات ایران هراسی و نیز بر این موضوع آگاه بوده که رژیم صهیونیستی از این حربه کهنه در دیگر کشورهای اسلامی، از جمله ترکیه نیز علیه ایران بهره برده است.
برای نمونه، عوامل موساد در سال ۱۹۹۳، «اوغور مومجو»، یکی از نویسندگان منتقد ایرانی در ترکیه را ترور کردند که به دنبال آن، تبلیغات گستردهای علیه ایران در ترکیه به راه انداخته شد، ولی پس از گذشت نزدیک به دو دهه با دستگیری گروه تروریستی «ارگنگن» در ترکیه ـ که در آن، شماری از نظامیان سابق نیز عضویت دارند ـ اسنادی از این گروه کشف شد که به روشنی بر نقش موساد در ترور اوغور مومجو تأکید داشت.
از این روی، شکی نیست که ترور رافیق تقی، نویسنده مرتد آذری نیز به مانند ترور سال ۱۹۷۷ ضیاء بنیاد اف، رئیس آکادمی علوم جمهوری آذربایجان توسط جریان صهیونیستگرا در آذربایجان انجام شده است.
در واقع، ادعاهای پوچ رسانههای غربگرای آذربایجان درباره به اصطلاح نقش ایران در این ترور، شبیه ادعاهای خندهدار آمریکا درباره تلاش ایران برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن است که هدف مشترک هر دو سناریو، ایجاد ایران هراسی و جلوگیری از رشد روزافزون حقطلبی، عدالتخواهی، ظلم ستیزی و... ملتها و مقابله با گرایش مردم دنیا به انقلاب پا برهنگان و محروما، یعنی انقلاب اسلامی ایران است.