جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ , 1 Nov 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۱
کد مطلب : 2060
جدال ديپلماتيك فرانسه و تركيه بر سر ارامنه

 اظهارات نيكولا ساركوزي خطاب به مقام هاي تركيه در خصوص به رسميت شناختن نسل كشي ارامنه سبب شد تا برخي تحليلگران آن را تلاش وي براي جمع آوري آراي ارامنه در آستانه انتخابات رياست جمهوري فرانسه قلمداد كنند.
'نيكولا ساركوزي'رييس جمهور فرانسه، پنجشنبه گذشته در سفر به ارمنستان و در ديدار با همتاي خود 'سرژ سركيسيان' از بناي يادبود آنچه كشتار ارامنه به دست دولت عثماني مي نامند، ديدار كرد. وي در اين ديدار از دولت تركيه خواست تا اين واقعه را به عنوان يك نسل كشي به رسميت بشناسد و آن را به عنوان يك برگ سياه در تاريخ خود بپذيرد. اظهارات نيكولا ساركوزي واكنش تند داود اوغلو وزير امور خارجه تركيه را به همراه داشت.
به گزارش خبرگزاري آناتولي، داود اوغلو اظهارات ساركوزي را فرصت طلبي سياسي پيش از انتخابات ناميد و از وي خواست به جاي ايفاي نقش يك مورخ به مشكلات مردم كشورش رسيدگي كند.
پايگاه اينترنتي شبكه تلوزيوني فرانس ۲۴ نيز در بازتاب اين خبر به نقل از داود اوغلو نوشت: ماموريت ما به عنوان سياستمداران، تعريف و تحليل وقايع زمان گذشته نيست بلكه اين است كه آينده را تعريف كنيم.
تنش ميان فرانسه و تركيه بر سر نسل كشي ارامنه بدين جا ختم نمي شود. در سال ۲۰۰۶ مجلس فرانسه لايحه اي را به تصويب رساند كه طبق آن افرادي كه واقعيت قتل عام ارامنه را زير سوال ببرند يا با آن مخالفت كنند به يك سال زندان و ۴۵ هزار يورو جريمه نقدي محكوم خواهند شد. لازم الاجرا شدن اين لايحه زماني صورت مي پذيرفت كه مجلس سنا آن را به تصويب برساند، اما اين در حالي است كه در ماه مه سال جاري ميلادي(ارديبهشت ماه) مجلس سناي فرانسه اين لايحه را به تصويب نرساند. اين امر اعتراض گسترده ارامنه را به دنبال داشت. رهبران جامعه ارامنه در تجمع هاي اعتراض آميز خود در مقابل مجلس سناي اين كشور اعلام كردند كه ارامنه فرانسه در انتخابات آتي راي خود را به حزب سوسياليست فرانسه خواهند داد.
به اعتقاد برخي تحليلگران ديدار ساركوزي از بناي يادبود قربانيان ارامنه و اداي احترام سنتي به كشته شدگان ارمني و نيز دادن وعده هايي براي تصويب طرح مجازات انكاركنندگان نسل كشي ارامنه در مجلس سناي فرانسه، تلاشي است براي بازگرداندن آراي ارامنه به نفع حزب خود. چرا كه تحرك بخشيدن به اين مسايل مي تواند تاثير بسيار زيادي در بالا بردن وجه جناح محافظه كار حامي ساركوزي در فرانسه داشته باشد.
روزنامه روسي 'كامرسانت' نيز در بازتاب اين خبر نوشت: اين اقدام نيكولا ساركوزي در خصوص ارامنه امري متناقض به نظر مي رسد، چرا كه كاهش محبوبيت ۲۶ درصدي ساركوزي و نزديكي به انتخابات سال آينده از دلايل صحبت هاي وي در ايروان بود. مساله مهم در اين ميان نياز رييس جمهور فرانسه به راي ارامنه فرانسوي است.
كامرسانت در ادامه گزارش خود به تناقض ميان مجلس ملي و مجلس سناي فرانسه در خصوص تصويب لايحه مجازات اشاره كرد و نوشت: در حالي كه مجلس ملي فرانسه نسل كشي ارامنه را به رسميت شناخته، مجلس سناي اين كشور آن را به عنوان يك واقعه رسمي تلقي نكرده است. با اين وجود درخواست ساركوزي از تركيه براي به رسميت شناختن چه معنايي دارد؟
خبرگزاري فرانسه نيز در بازتاب اين خبر نوشت: نظر ساركوزي در خصوص كشتار ارامنه زماني در اولين سفر وي به ارمنستان مطرح شد كه نه تنها وي اقليت راي دهندگان به خود را از دست داده است، بلكه اين نظر در آستانه انتخابات رياست جمهوري فرانسه مطرح شده است.
همچنين خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز به نقل از داود اوغلو نوشت: متاسفانه هر زمان كه انتخاباتي در اروپا در حال شروع است، سواستفاده هايي از اين قبيل به چشم مي خورد.
ارمني ها معتقدند؛ نسل كشي ارامنه كه از آن با عنوان هولوكاست ارامنه و كشتار ارامنه ساكن سرزمين هاي تحت كنترل امپراتوري عثماني طي سال هاي ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷، ياد مي شود، توسط دولتمردان عثماني انجام گرفته است. ارامنه مي گويند در اين عمليات كه در قالب كشتار هاي دسته جمعي و نيز تبعيدهاي اجباري صورت گرفت، بين يك تا يك و نيم ميليون نفر از ارامنه كشته شدند. در حالي كه ارمنستان خواهان به رسميت شناختن اين نسل كشي است، اما دولت تركيه علاوه بر انكار وقوع چنين واقعه اي از پذيرفتن آن به عنوان يك نسل كشي خودداري مي كند. بر اساس آمارهاي موجود بيش از ۴۵۰ هزار ارمني ساكن فرانسه هستند كه در اين صورت نمي توان حضور تاثيرگذار آنان را در انتخابات فرانسه ناديده گرفت.

https://ccsi.ir//vdcj.me8fuqeyysfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه