"نظربایف" پس از دیدار با رجب طیب اردوغان با تجلیل از سطح خوب روابط دوجانبه ، حمایت کشورش از سیاست های آنکارا در عرصه های بین المللی را اعلام و از پیشرفت های حاصل شده در شورای همکاری کشورهای موسوم به ترک زبان استقبال کرد.
اظهارات نظربایف در جریان دیدار با همتای ترک خود نشان می دهد، دولت آستانه قصد دارد حجم همکاری های اقتصادی و سیاسی قزاقفستان با ترکیه را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
با وجود آن که افزایش حجم مبادلات تجاری قزاقستان با ترکیه به میزان توافق شده سران آنکارا و آستانه نرسیده است، اما مناسبات آستانه و آنکارا ، پس از استقلال قزاقستان در سال 1991 میلادی ، همواره روند مثبتی داشته است.
درزمینه همکاری های دوجانبه قزاقستان و ترکیه، "علی ولیقلیزاده" کارشناس سیاسی و پژوهشگر مسائل بینالمللی و ژئوپلیتیکی در مقاله ای نوشته است :
"قزاقستان مهمترین بازیگر آسیای مرکزی است که به ریاست نورسلطان نظربایف همواره در راستای ایده تأسیس "اتحادیه کشورهای ترک زبان" و سایر نهادها و تشکیلات بین المللی متعلق به حوزه جغرافیایی - فرهنگی کشورهای ترک زبان همگام و موازی با سیاست های ترکیه حرکت کرده است".حجم مبادلات تجاری قزاقستان و ترکیه تا پایان سال گذشته میلادی از مرز دومیلیارد دلار فراتر نرفت؛ در حالی که رهبران دو کشور همواره بر مبادلات ده میلیارد دلاری درسال تاکید می کردند.
رییسان جمهوری قزاقستان و ترکیه در چارچوب تأسیس "شورای همکاریهای راهبردی در سطح عالی" تاکید کرده اند، حجم مبادلات تجاری خود را تا سال ۲۰۱۵ میلادی به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهند ؛ اما این هدف تاکنون محقق نشده است .
در خارج از حوزههای اقتصادی ، خدماتی و انرژی ، در زمینه صنایع دفاعی نیز در بستر اعتماد متقابل همکاریهای رو به رشدی میان طرفین در حال شکل گیری است.
به گونهای که کارشناسان ترک بر این اعتقادند که بر حسب شرایط موجود پتانسیل بالایی برای تقویت روابط قزاقستان با ترکیه وجود دارد. در حال حاضر مناسبات قزاقستان و ترکیه در ابعاد و جهات مختلفی در حال گسترش است.
قزاقستان در موقعیت تبدیل به یکی از مهمترین شرکای سیاسی و اقتصادی ترکیه در مقیاس جهانی در موقعیت کاملاً ژئواستراتژیکی آسیای مرکزی است.
بعد از ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و انگلیس، بالاترین سرمایه خارجی در حال گردش در اقتصاد قزاقستان متعلق به ترک هاست.
ترکها در مجموع نزدیک به دو میلیارد دلار بویژه در حوزههای نفت ، ارتباطات از راه دور، هتلداری و امور بانکی قزاقستان سرمایهگذاری کردهاند. یک واقعیت مهم در مناسبات قزاقستان و ترکیه عضویت دو کشور در سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و سازمان همکاری اسلامی (او. آی. سی) است که اهمیت زیادی در راستای توافق های دوکشور دارد .
در واقع علاوه بر همکاری های دوجانبه ، دوکشور می توانند در سطح منطقه ای و بین المللی نیز با یکدیگر در چارچوب اکو و او آی سی همکاری های خود را تقویت نمایند
https://ccsi.ir//vdchmwnz.23nwkdftt2.html
ccsi.ir/vdchmwnz.23nwkdftt2.html