در چارچوب برنامه های گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلابی اسلامی ایران و به همّت وابستگی فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی در جمهوری خودمختار نخجوان، نمایشگاه خوشنویسی استاد غلامرضا راهپیما با 40 اثر فاخر با مضامین مختلف به همین مناسبت در سالن بهروز کنگرلی اتّحادیّه نقّاشان با شکوه خاصی با حضور منصور آیرم سرکنسول کشورمان در نخجوان، محمت امین کیراز سرکنسول ترکیه در نخجوان، خانم اولویه حمزهاوا نماینده مجلس جمهوری آذربایجان و رئیس اتّحادیه نقّاشان نخجوان، نماینده وزارت فرهنگ، پروفسور عاصم یادگار رئیس اتحادیه نویسندگان نخجوان، مسئولان عالی رتبه، مسئولین اداره امور خارجه، آژانس امور دینی، مسئولین آکادمی ملی علوم، روسای موزهها، هنرمندان عضو اتّحادیّه نقّاشان نخجوان، جمعی از استادان و دانشجویان برگزار شد.
در این نمایشگاه که با عنوان «خلّاقیت هنرمند مشهور ایرانی با خلق 40 اثر هنری» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار گردید، آثار خوشنویسی استاد راهپیما در قالب نستعلیق، نسخ، ثلث، شکسته نستعلیق، خط کوفی، محقق و نقّاشی خط به مدت یک هفته در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
در مراسم افتتتاحیه نمایشگاه، خانم اولویّه حمزهاوا رییس اتحادیه نقاشان نخجوان، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص آثار و فعّالیّت استاد غلامرضا راهپیما، برگزاری این نمایشگاه را در توسعه و گسترش روابط در بستر هنر واجد اهمیت دانست و اظهار امیدواری نمود که تداوم همکاری های فرهنگی و هنری همچون گذشته بتواند شرایط مناسبی را در تعاملات فرهنگی فراهم نماید.
منصور آیرم سرکنسول کشورمان در نخجوان نیز، با اشاره به فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از روند رو به رشد تعاملات فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و جمهوری خود مختار نخجوان به عنوان یک نمونه همکاری و تعامل موفق در تمامی عرصه های روابط نام برده و گسترش همکاری های فرهنگی و هنری را به عنوان عامل پیوند دهنده دو ملت واجد اهمیت دانستند. وی در ادامه مشارکت هنرمندان ایرانی و آذربایجانی در سنوات اخیر در مناسبت های مختلف دو کشور را مثبت ارزیابی کرده و حضور هنرمند و خوشنویس برجسته کشورمان در نخجوان و ارائه 40 اثر فاخر از ایشان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را نشان علاقه طرفین برای تداوم این قبیل فعالیت ها عنوان نمودند.
در ادامه محمد امین کیراز سرکنسول ترکیه در نخجوان، محمّدرضا پاکروان وابستگی فرهنگی سرکنسولگری کشورمان و عاصم یادگار رئیس انجمن نویسندگان این جمهوری خود مختار نیز درباره این نمایشگاه و اهمیت ارتباطات فرهنگی سخنرانی نمودند. گفتنی است وابستگی فرهنگی سرکنسولگری کشورمان با تاکید بر تاثیر هنر و هنرمندان به عنوان عنصر تاثیر گذار در تعاملات، گفت که هنر به عنوان پل و روح این ارتباط می تواند در بسط و گسترش روابط میان ملت ها و دولت ها ایفای نقش نماید.
استاد غلامرضا راهپیما با اشاره به هنر به عنوان زبان بینالمللی برای گفتگو بین ملتها گفت: «آنچه که امروز در این نمایشگاه با شکوه چشمان شما هنرمندان و علاقمندان را به میهمانی خود فرا میخوانند، 40 اثر نفیس خوشنویسی ایرانی است که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب، توسط دستان یک هنرمند ایرانی برای گفتگو و تعامل شما هنرمندان پر ارزش نخجوانی تهیه شده اند. وی تاکید کرد کشورهای همسایه و همجوار ایران از سال های دور در عرصه های هنری با یکدیگر دارای اشتراکات قابل توجهی بوده اند. یکی از آن اشتراکات مهم که همواره ملت ها و دولت ها را به هم نزدیک کرده، حوزه هنر و به ویژه خط و الفباست». در این مراسم وی خاطرنشان کرد؛ تمامی آثار هنری حاصل تلاش خالصانه و عاشقانه یک هنرمند است که از اندیشه های والای او نشات گرفته و در صفحه کاغذ و یا پهنای سفید بوم نقاشی وی ترسیم می شود. استاد راهپیما در خاتمه سخنان خود گفت «سربازان از مرزهای جغرافیایی یک سرزمین پاسداری می کنند، امّا هنرمندان از مرزهای فرهنگ و تمدن یک جامعه».
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دهه مبارک فجر در نخجوان برگزار شده بود، با خلق یک اثر توسط استاد از مضامین قرآنی و به خط ثلث و نسخ و با تاکید بر سوره مبارکه کهف با حضور جمعی از هنرمندان و نخبگان نخجوانی به صورت زنده اجراء و به پایان رسید.
شایان ذکر است استاد غلامرضا راهپیما هنرمند برجسته کشورمان متولد 1339 شهر اصفهان می باشد که تمامی عمر خود را صرف فراگیری و آموزش و تحقیق و پژوهش در عرصه هنر خطاطی نموده است. وی دارای نشان درجه یک هنری(دکتری)، فارغ التحصیل انجمن خوشنویسان ایران، کارشناس ارشد هنر، دانش آموخته مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه، گرافیک مطبوعات و روزنامه نگاری، عضو شورای بین المللی موزه های جهان(ایکوم)، عضو بنیاد ملی نخبگان، عضو پیوسته موزه هنرهای اسلامی مالزی، مدس دانشگاه بوده و حضور در بیش از 30 نمایشگاه انفرادی و جمعی در داخل کشور و بیش 20 نمایشگاه خارجی را در کارنامه خود دارد. گفتنی است بیش از 50 اثر از آثار فاخر ایشان در موزه های ایران و جهان از جمله موزه ملی بلگراد، موزه هنرهای اسلامی شرق آسیا (مالزی)، موزه ملی سارایوو، موزه ملی کلمبو، کتابخانه ملی تیرانا، موزه ملی جاکارتا و موزه مرکزی صنعا حفظ و نگهداری می شود. استاد راهپیما دارای تالیفات متعددی در حوزه خوشنویسی می باشد که از جمله آنها می توان به کتاب «از الفبا تا هنر» و کتاب «خوشنویسی و کتابآرایی در ایران» که به تازگی به زیور تبع آراسته گشته اشاره نمود.
این نمایشگاه به مدت یک هفته از10 صبح تا 18 عصر برای بازدید عموم مردم و علاقمندان دایر خواهد بود.
ccsi.ir/vdcdx50x.yt0zs6a22y.html