رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو، ضمن تاکید بر ضرورت تغییر نگرش در مطالعات شرق شناسی در دوره پسا کمونیسم، گفت: امروزه شرق شناسی باید بر تعمیق مناسبات دوستانه استوار باشد.
' اصغر فارسی' روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس انستیتوی شرقشناسی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان در باکو، افزود:
در حال حاضر اهداف انستیتو شرق شناسی با فلسفه ایجاد آن در دوران شوروی تفاوت ماهوی باید داشته باشد.
وی افزود: در دوران شوروی عموما مطالعات و تحقیقات با رویکرد ایدئولوژیک و شناخت جامعه مخاطب با هدف تاثیر گذاری و نفوذ کمونیسم بود، و لکن اکنون باید روی اشتراکات برای تعمیق و گسترش هرچه بیشتر مناسبات دوستانه استوار باشد.
فارسی در این مراسم، بر لزوم توسعه بیش از پیش همکاری های علمی و دانشگاهی انستیتوی شرقشناسی با مراکز علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
وی با اشاره به اشتراکات عمیق دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه های تاریخی، فرهنگی، دینی، زبانی، عادات و رسوم و وجود مشاهیر و ادبای مشترک، اظهار داشت : این اشتراکات پیوسته به عنوان پل های دوستی و همیشه استوار بین مردمان دو کشور نقش مهمی ایفا کرده اند.
فارسی به اولویت سیاست های کشورمان در ایجاد روابط هرچه مستحکمتر با کشورهای همسایه اشاره کرد و توسعه روابط با جمهوری آذربایجان را با توجه به قرابت های موجود، بسیار مهم دانست.
مراسم بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس انستیتوی شرقشناسی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان با حضور جواد جهانگیرزاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو، اساتید، اندیشمندان، و نمایندگان کشورهای مختلف در شهر باکو برگزار شد.
در حاشیه این مراسم نمایشگاه معرفی دستاوردهای انستیتوی شرقشناسی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان نیز دایر بود. https://ccsi.ir//vdchzkni.23nvzdftt2.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdchzkni.23nvzdftt2.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.