موسسه امنیت غذایی جمهوری آذربایجان، دستور امحای بیش از 17 تن کیوی وارداتی از ایران را به دلیل آلوده بودن آنها به شپشک مرکبات صادر کرد
به گزارش ایرنا این موسسه دولتی روز چهارشنبه گزارش داد: بازرسان این موسسه دولتی، در جریان آزمایش های انجام گرفته ، کیوی ها وارده شده از ایران را آلوده شپشک نوع Pseudolaspis pentagona Targ تشخیص دادند.
بر اساس این گزارش ، شپشک Pseudolaspis pentagona Targ می تواند در برخی محصولات کشاورزی از جمله کیوی ، توت، هلو، زردآلو ، گیلاس، گردو، بادام، سیب، گلابی مشاهده شود .
در صورت امحا نشدن محصول آلوده این شپشک می تواند در سطح وسیعتری گسترده شود.
براساس آخرین اطلاعات آماری ، ایران مقام نهم از نظر سطح زیر کشت مرکبات و مقام هفتم از نظر میزان تولید در جهان را داراست.
مرکبات در مناطقی کشت می شوند که رطوبت و دمای نسبی بالایی دارند و معمولا در معرض آفات و بیماری های مختلفی قرار می گیرند.
از میان آفات مرکبات،شپشک های گیاهی، به خصوص در نوارساحلی شمال و مناطق گرم جنوب ایران، که حرارت و رطوبت برای رشد حداکثری آنها وجود دارد اهمیت فراوانی دارند.
شپشک ها به آسانی توسط باد، آب، خاک،انسان، حیوانات اهلی و وحشی پراکنده می شوند و تجارت جهانی نیز یک عامل مهم در انتشار جهانی آنان است. https://ccsi.ir//vdchxzni.23nvidftt2.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdchxzni.23nvidftt2.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.