گرد و غبار برخاسته از بیابان های قره قوم ترکمنستان، از دیروز پنجشنبه دوباره سراسر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان را فرا گرفته است.
به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از اداره بازرسی محیط زیست وزارت محیط زیست و ذخایر طبیعی جمهوری آذربایجان امروز مقدار گرد و غبار در هوا بیش از چند برابر میزان مجاز است.
وزارت محیط زیست و ذخایر طبیعی جمهوری آذربایجان، دلیل افزایش گرد و غبار در هوای باکو و سایر مناطق همجوار را ورود سامانه جدید گرد و غبار از ترکمنستان به این کشور عنوان کرد.
همچنین بنا به پیش بینی هواشناسی، گرد و غبار یک روز دیگر در جمهوری آذربایجان حاکم خواهد بود .
ساکنان باکو در یک ماه اخیر ،دومین بار است که شاهد وقوع پدیده گرد و غبار در این شهر و مناطق همجوار آن هستند .
نخستین بار یک ماه پیش بود که گرد و غبار ترکمنستان نه تنها جمهوری آذربایجان بلکه گرجستان را نیز فرا گرفته بود.
گرد و غبار بیابان قره قوم ترکمنستان که از آن به عنوان بزرگترین کویر شنی جهان نام برده می شود، گاهی استان های خراسان شمالی و رضوی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
بیابان قره قوم که از واژه ترکی- ترکمنی به معنای شن سیاه گرفته شده افزون بر 70درصد از خاک ترکمنستان را در بر گرفته است.
در بیابان قره قوم که میانگین جمعیتی آن تنها شش نفر در هر کیلومترمربع است، شاید 10سال یکبار بارش داشته باشد و این امر موجب بلند شدن ریزگردها در حجم انبوهی در هر وزش باد می شود.
پایگاه خبری ' حقین . آذ ' به نقل از «اسماعیل افندی اف» متخصص سم شناسی گزارش داد: مقدار گرد و غبار در باکو 5.4 برابر بیشتر از میزان مجاز است و لازم است مردم هنگام بیرون آمدن از خانه ماسک پزشکی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه گرد و غبار بیش از حد در هوا تهدیدی برای سلامتی است، یکی از دلایل بروز این شرایط جوی را بستگی به کارهای ساخت و ساز بی رویه در باکو دانست .
این متخصص سم شناسی ابراز عقیده کرد ، ذرات مصالح ساختمانی در هوای باکو می تواند موجب تشدید بیماری های مزمن از جمله آسم شود .
وی همچنین خاطر نشان کرد، با افزایش قیمت بنزین بسیاری از رانندگان استفاده از خودروهای دیزلی را ترجیح می دهند که استفاده بیش از حد از این سوخت تاثیر منفی به سلامتی انسان دارد .
افندی اف افزود: تا زمانی که گرد و غبار باکو را فرا گرفته است مردم بهتر است ماسک بهداشتی همراه داشته باشند . https://ccsi.ir//vdcgn79q.ak9yt4prra.html
اشتراک گذاری :
ccsi.ir/vdcgn79q.ak9yt4prra.html
ارسال نظر
کليه حقوق اين سايت متعلق به بنياد مطالعات قفقاز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.