به گزارش رادیو تاجیکی به نقل از خبرگزاری آسیا پلوس، مارات موسورقل اف گفت، طرح پیشنهادی مهندس آناتولی کالیسنیجنکو مبنی بر راه اندازی انتقال برق برای پایان دادن به بحران کمبود برق در تاجیکستان در فصل سرما، با هماهنگی میان فعالیت دو نیروگاه بزرگ برق آبی آسیای مرکزی یعنی "نارک" در تاجیکستان و "تخته گل" در قرقیزستان، عملی نیست. زیرا حتی در صورت آب گیری کامل سد نیروگاه برق آبی "تخته گل" در قرقیزستان در فصل تابستان که باید به 14 میلیون کیلومتر مکعب برسد، این ظرفیت تنها برای تامین برق مورد نیاز کشور قرقیزستان در زمستان کفایت می کند و برای انتقال برق به تاجیکستان چیزی باقی نمی ماند.
این در حالی است که مهندس آناتولی کالیسنیجنکو مدعی است سد نیروگاه برق آبی "تخته گل" قرقیزستان با ظرفیت ذخیره سازی 14 میلیارد کیلومتر مکعب آب در سال به دلیل کمبود آب هیچ گاه پر نمیشود اما سد 300 متری نیروگاه برق آبی "نارک" تاجیکستان با ظرفیت ذخیره سازی چهار میلیارد و 500 میلیون کیلومتر مکعب آب درسال، در تابستان با آب اضافه رو به روست که می تواند برق مورد نیاز قرقیزستان را تامین کند.
کالیسنیجنکو گفته بود، در این شرایط اگر انتقال برق بین دو کشور اجرا شود، تاجیکستان میتواند در تابستان برق اضافه تولید نیروگاه نارک را به قرقیزستان منتقل کند تا این کشور مجبور نباشد آب پشت سد تخته گل را صرف تولید برق کند و در عوض قرقیزستان نیز در فصل زمستان، کمبود برق تاجیکستان را از حساب آب ذخیره شده پشت سد خود تامین کند.
اما اقتصاددان قرقیزستانی تاکید می کند که این کشور نمی تواند به تعهدات خویش در قبال تامین برق خط کاسا 1000 به افغانستان و پاکستان عمل کند و به طور قطع جریمه خواهد شد. زیرا قرقیزستان حتی در فصل تابستان، از قزاقستان و تاجیکستان برق وارد می کند
https://ccsi.ir//vdci3uaz.t1a5w2bcct.html
ccsi.ir/vdci3uaz.t1a5w2bcct.html