وی تأکید کرد: در حال حاضر امامان مساجد در صف نخست جبهه مبارزه با افراطیگری قرار دارند که باید از دانش کافی برخوردار باشند تا بتوانند از پیوستن شهروندان به سازمانهای تروریستی از جمله داعش جلوگیری کنند.
عثماناف افزود: امروز در قرقیزستان ۹۳ مدرسه و ۱۰ دانشگاه مذهبی فعالیت میکنند که سطح دانش استادان این نهادها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
معاون رئیس کمیته دولتی امور دینی قرقیزستان گفت: از هزار و ۳۰۰ امام جماعت مساجد، ۸۰۰ نفر در این آزمون قبول خواهند شد و در این آزمون علاوه بر مسائل مذهبی از موضوعهای دیگر از جمله تاریخ و علوم روز دنیا نیز سوالاتی مطرح خواهد شد.
"جارابای حاجی" معاون مفتی قرقیزستان نیز گفت: مسلمانان قرقیز تنها باید با استفاده از اطلاعات و دانش صحیح، عقاید خود را بسازند و دانش امامان جماعت در این زمینه بسیار مهم است.
وی افزود: در ۲۵ سال گذشته اهمیت چندانی از طرف دولت به مسائل مذهبی داده نمیشد اما اکنون با توجه به افزایش سازمانهای افراطی بینالمللی در جهان، این نیاز احساس می شود که باید سطح سواد و دانش امامان مساجد قرقیزستان بالا برود.
ازمون یاد شده روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.
پیش از این نیز در قزاقستان، مرکز مفتیات این کشور پس از برگزاری آزمونی برای سنجش سطح اطلاعات دینی امامان جماعت مسجدهای این کشور، ۱۵۶ امام جماعت را از مقام خود برکنار کرد.
در حال حاضر پنج هزار نفر از شهروندان آسیای مرکزی در گروههای افراطی از جمله داعش حضور دارند که به گفته کارشناسان، یکی از مهم ترین دلایل آن، پایین بودن سطح دانش دینی و آگاهیهای عمومی امامان جماعت است
https://ccsi.ir//vdcjyvev.uqetizsffu.html
ccsi.ir/vdcjyvev.uqetizsffu.html