جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۴۶
کد مطلب : 3163
احمدی نژاد؛ جمعه میهمان ویژه ایروان است/ رشد ۴۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و ارمنستان

سفیر ارمنستان در تهران با بیان اینكه رییس جمهوری اسلامی ایران جمعه هفته جاری ( دوم دیماه) میهمان ویژه ایروان است، گفت: مبادلات تجاری دوجانبه دریك سال گذشته، ۴۰ درصد رشد داشته است و به طور قطع در سفر آقای احمدی نژاد، توسعه این مناسبات در دستور كار مذاكرات سران دو كشور خواهد بود.
'گریگور آراكیلیان' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به ایروان بنا به دعوت رسمی آقای 'سرژ سركیسیان' رییس جمهوری ارمنستان و در پاسخ به سفر وی در نوروز سال جاری به تهران انجام می شود.
سفیر ارمنستان در تهران یادآور شد: قرار بود چند ماه پیش سفر آقای احمدی نژاد به ارمنستان انجام شود ولی به دلیل اینكه برخی از اسنادی كه قرار بود در جریان این سفر به امضای دو طرف برسد، آماده نبود این سفر چند ماه به تعویق افتاد.

** روابط تهران و ایروان در عالی ترین سطح است
این دیپلمات ارمنی خاطرنشان كرد: روابط دو كشور در عالی ترین سطح است و رفت و آمد و تردد هیات های عالی رتبه به دو كشور گواه این مطلب است.
وی افزود: همه ساله هیات های بسیار زیادی در سطوح مختلف از دو كشور به تهران و ایروان سفر می كنند.
آراكیلیان در پاسخ به سووال دیگری در رابطه با مهم ترین برنامه های رییس جمهوری اسلامی ایران در سفر به ارمنستان خاطرنشان كرد: هیات مقدماتی در رابطه با این سفر هم اكنون در ایروان به سر می برد و در حال طرح ریزی جزییات دیدارها، ملاقات ها و برنامه ها هستند.
وی افزود: دیدارهای آقای احمدی نژاد نیز در دستور كار هیات مقدماتی است كه این موضوع به وقت آقای احمدی نژاد در سفر به ارمنستان نیز بستگی دارد.

** رشد ۴۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و ارمنستان
سفیر ارمنستان در تهران در پاسخ به سوالی در رابطه با حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دوجانبه گفت: در طول سال گذشته مبادلات تجاری ما به صورت چشمگیری افزایش پیدا كرد و با ۴۰ درصد رشد همراه بود.
وی تصریح كرد: با این وجود، ما رضایت كامل از این رشد ۴۰ درصدی نداریم و امیدوار هستیم كه مبادلات تجاری دوجانبه در آینده بیش از این افزایش یابد.
آراكیلیان تصریح كرد: در سال گذشته حجم مبادلات تجاری از ۲۷۰ میلیون دلار به ۳۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا كرده است ولی با توجه به ظرفیت های دو كشور، این رقم می تواند بسیار بیش از این باشد.

** انرژی؛ مهم ترین بخش روابط دو كشور
این دیپلمات ارمنی در پاسخ به این سوال كه مهم ترین محور گفت و گوهای روسای جمهوری دو كشور چه خواهد بود، اظهار داشت: به طور كلی در روابط دو كشور بخش انرژی سهم قابل توجهی دارد و از نخستین روزهای برقراری روابط دو كشور كه تاریخچه آن به ۲۰ سال قبل می رسد، بیشترین روابط دوجانبه مرتبط با بخش انرژی بوده است.

آراكیلیان بهره گیری از یك خط لوله گاز صادراتی ایران به ارمنستان و دو خط انتقال برق ارمنستان به ایران در مقطع كنونی را یادآور شد و افزود: یك خط انتقال برق دیگر نیز میان دو كشور در حال احداث است كه بزودی به بهره برداری خواهد رسید.

وی ایجاد راه های مواصلاتی از جمله راه آهن را از دیگر محورهای گفت و گوهای هیات های عالی ایران و ارمنستان اعلام كرد و گفت: احداث نیروگاه برق نیز از جمله های پروژه های مشترك میان دو كشور است.

سفیر ارمنستان در تهران اظهار داشت: موضوع دیگری كه مورد بحث و بررسی هیات های عالی دو طرف قرار خواهد گرفت انتقال فرآورده های نفتی از ایران به ارمنستان است كه در دورنمای برنامه های دو كشور قرار دارد.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا صادرات بنزین ایران به ارمنستان نیز می تواند در دستور كار قرار بگیرد؟، تصریح كرد: البته؛ بنزین نیز در زمره فرآورده های نفتی محسوب می شود.

آراكیلیان در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره سایر زمینه های مبادلات تجاری تهران و ایروان غیر از انرژی اظهار داشت: ایران بازار بسیار بزرگی برای ارمنستان محسوب می شود و ارمنستان نیز علاوه بر اینكه بازار خوبی برای ایران است می تواند پل ارتباطی این كشور با سایر كشورها محسوب شود.

وی ادامه داد: از این لحاظ، دو كشور می توانند در رابطه با تجارت دوجانبه برنامه های طولانی مدتی را طرح ریزی كنند.

سفیر ارمنستان در تهران از مصالح ساختمانی، مواد غذایی و پوشاك به عنوان مهم ترین محصولات در مبادلات تجاری دو كشور پس از مقوله انرژی یاد كرد.

وی در پاسخ به این سوال كه امكان انتقال گاز ایران از ارمنستان به كشورهای دیگر وجود دارد یا خیر؟، تصریح كرد: مسلما برنامه های دو كشور می تواند افق های دور را در برگیرد كه از جمله این مسایل موضوع انتقال گاز است.

سفیر ارمنستان در تهران گفت: البته قطر خط لوله موجود برای انتقال گاز ایران به سایر كشورها از طریق ارمنستان كافی نیست ولی در آینده می شود در مورد اینكه این گاز به خارج از ارمنستان هم صادر شود، صحبت كرد.

** بیستمین سالگرد روابط تهران و ایروان

این دیپلمات ارمنی در بخش دیگری از گفت و گوی خود با ایرنا اظهار داشت: دو ماه دیگر ما بیستمین سالگرد شكل گیری روابط دو كشور را جشن می گیریم و این یك رویداد مهم برای ارمنستان تازه استقلال یافته است كه با كشوری مانند ایران كه مشتركات فراوان تاریخی و فرهنگی دارد، روابط بسیار خوبی را برقرار كرده است.

وی تصریح كرد: امیدوار هستیم تاریخ ۲۰ ساله روابط تهران و ایروان به تاریخ هزاران ساله تبدیل شود و ما همان طور كه در گذشته روابط خوبی داشته ایم در آینده نیز در كنار یكدیگر در صلح و صفا زندگی كنیم.

آراكیلیان در پاسخ به این سوال كه چه تعداد از شهروندان ایرانی سال گذشته به ارمنستان سفر كرده اند، اظهار داشت: تنها در ایام نوروز به عنوان گردشگر حدود ۳۰ هزار ایرانی وارد ارمنستان شدند و در طول سال گذشته این رقم از ۹۰ هزار نفر نیز بیشتر شده است.

وی ادامه داد: این رقم در حال افزایش است و فكر می كنم در یك سال آینده، تعداد بیشتری از ایرانیان به ارمنستان سفر كنند.

سفیر ارمنستان در تهران همچنین مهمترین علت سفر هموطنانش به ایران را دیدار با قوم و خویشان و همچنین تجارت اعلام كرد.

وی با بیان اینكه جاذبه های توریستی ایران برای شهروندان ارمنی شناخته شده است، ادامه داد: برنامه های مختلفی در تلویزیون كشور در رابطه با جاذبه های توریستی ایران پخش می شود و همچنین رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در ارمنستان نیز اطلاعات كاملی را در این زمینه در اختیار مردم قرار می دهد.

https://ccsi.ir//vdce.p8xbjh8zx9bij.html
مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه