معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان با اشاره به مساعدت روسیه در ورود این کشور به روندهای همگرایی اوراسیا، از تحقق ۱۰۰ درصدی طرح «نقشهراه» این کشور برای ورود به اتحادیه گمرکی تا پایان سال ۲۰۱۴ خبر داد.
«دانیل ایبرایف» معاون اول وزیر اقتصاد جمهوری قرقیزستان امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی در تشریح اقدامات مربوط به «نقشهراه» جهت پیوستن این کشور به اتحادیه گمرکی اظهار داشت: «والنتینا ماتویانکو» رئیس شورای فدراسیون روسیه و «الماسبیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان همواره بر اهمیت همگرایی اوراسیایی برای «بیشکک» تأکید میکنند.
وی افزود: در این رابطه رئیس شورای فدراسیون روسیه در بیشکک اعلام کرد که از قصد قرقیزستان در جهت پیوستن به اتحادیه گمرکی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در تاریخ یکم ژانویه سال ۲۰۱۵ حمایت میکند.
به گفته وی، روسیه قصد مساعدت به قرقیزستان در حوزه پیوستن به جریانات همگرایی اوراسیایی را داشته و همزمان شورای اتحادیه اوراسیا نیز آخرین تصمیمات را در مورد مشارکت قرقیزستان در طرح همگرایی اتخاذ میکند.
این مسئله در حالی است که به گفته مقامات قرقیزستان، تمام تدارکات در این زمینه به خوبی انجام میگیرد و آنها قصد دارند مشکلات مربوط به همگرایی را از طریق برخی اصلاحات در قوانین حلوفصل کنند.
معاون اول وزیر اقتصاد جمهوری قرقیزستان همچنین گفت: بیشکک بر روی نقاطی که به «نقشهراه» ورود به اتحادیه گمرکی مربوط است به طور فعال کار خواهد کرد ضمن آنکه مجموعه اسناد لازم در پارلمان در حال بررسی میباشند.
وی افزود: براساس توافقنامهای که در «مینسک» به تصویب رسید، برنامه «نقشهراه» در جهت پیوستن قرقیزستان به فضای اقتصادی اوراسیا در حال انجام است.
به نظر معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان، برای بیشکک ۴ اصل حرکت آزاد که همگرایی اوراسیایی را تعریف میکنند (انتقال بدون مانع محصولات، سرمایه، خدمات و نیروی انسانی)، از اهمیت یکسانی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: ایجاد شرایط برای حملونقل محصولات از کلیه موارد سخت میباشد اما در حال حاضر مجموعهای از قراردادها مطابق با اسناد اساسی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و فضای اقتصادی اوراسیا در حال آماده شدن است.
ایبرایف اظهار داشت که تحقق برنامه در جهت پیوستن جمهوری قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، این کشور را از اولویت برای شرکت در نهادهای مدیریت اتحادیههای اوراسیایی برخوردار میسازد.
علاوه بر این، اقتصاددانان امیدوارند تا بتوانند شرایط مناسبی را برای بازرگانان قرقیزی ایجاد کنند تا آنها قدرت رقابت در این بازار را داشته باشند، ضمن آنکه در حال حاضر در بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۱۷۰ میلیون نفر حضور دارند.
ایبرایف تصریح کرد: انتقال سرمایه نیز مسئله آسانی نخواهد بود چراکه معمولا سیستم سرمایه نظم خاصی ندارد.
وی افزود: «صوم» قرقیزی (واحد پول قرقیزستان) نیز از این اتفاق مستثنی نیست چراکه پول قرقیزستان در رژیم خیلی باز و شناوری بوده و بیشکک برای آن هیچگونه کانالی ایجاد نکرده است در نتیجه، سیستم سرمایه قرقیزستان نیز دارای نظم خاصی نیست.
این مقام قرقیز تصریح کرد: حوزه مربوط به سرمایه تنها یکی از نمونههایی است که نشان میدهد چقدر همگرایی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای قرقیزستان منفعت دارد.
معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان در پایان این نشست خبری از تحقق ۱۰۰ درصدی طرح «نقشهراه» این کشور برای ورود به اتحادیه گمرکی تا پایان سال ۲۰۱۴ خبر داد.