به گزارش بنیاد مطالعات قفقاز، سرگیس خندانیان، نماینده پارلمان ارمنستان از حزب حاکم و رئیس کمیته دائمی روابط خارجی پارلمان ارمنستان روز چهارشنبه در پاسخ به درخواست جمهوری آذربایجان مبنی بر خروج ناظران اتحادیه اروپا از ارمنستان، به خبرنگاران در پارلمان اظهار داشت: حضور هیئت نظارت اتحادیه اروپا در ارمنستان موضوعی است که باید بین ارمنستان و اتحادیه اروپا تصمیم گیری شود. ناظران اتحادیه اروپا در خاک ارمنستان مستقر هستند و بر طرف ارمنستان در مرز با جمهوری آذربایجان نظارت دارند. بنابراین، طرف ارمنی باید تصمیم بگیرد که ناظران اتحادیه اروپا چه زمانی، چه مدت و با چه کارکنانی باید حضور داشته باشند. وقتی پیمان صلح امضا شد، روند تحدید حدود مرزها [با جمهوری آذربایجان] تکمیل شد و صلح منطقهای برقرار شد، شاید منطقی باشد که [دیگر] نیازی به نظارت آنها نباشد. خندانیان افزود: اما در حال حاضر و در وضعیت کنونی طبیعتاً خروج ناظران مطرح نیست.
سرگیس خندانیان، خاطرنشان کرد که پلتفرم یا زیرمجموعههایی که میتواند بر اساس آن معاهده صلح امضا شود، همچنان باز است. این معاهده میتواند به صورت دوجانبه یا در یک کشور ثالث امضا شود و هیچ گزینهای (پلتفرم) از روی میز حذف نشده است.
خندانیان در پاسخ به پیشنهاداتی مبنی بر اینکه کنفرانس مطبوعاتی اخیر نخست وزیر نیکول پاشینیان نشان دهنده نرم شدن موضع ارمنستان در قبال روسیه است، تاکید کرد که روابط ارمنستان با روسیه شفاف، چند رشتهای و چند وجهی است.
به نظر میرسد بعد از سفر رئیس جمهور روسیه به باکو و تلاش مجدد پوتین برای احیا پلتفرم روسی برای مذاکرات صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تغییراتی در رویکرد ارمنستان نسبت به روند مسکو ایجاد شده است. البته این احتمال وجود دارد که ارمنستان برای مقابله با تلاش باکو جهت ایجاد تنش مضاعف در روابط مسکو-ایروان رویکرد خود در قبال مسکو را نرمتر کرده است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: صلح، امنیت و ثبات منطقهای تنها یک اولویت نیست، بلکه یکی از استوانههای امنیت ملی ماست و هر تهدیدی علیه تمامیت ارضی همسایگان ما، یا ترسیم دوباره مرزها، چه در شمال باشد، چه در جنوب، چه در شرق و چه در غرب، کاملا غیرقابلقبول است و برای ایران خط قرمز به شمار میرود.