سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تایید کرد که دو کشور جمهوری اسلامی ایران و آرژانتین برای پیوستن به گروه بریکس (شامل: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) درخواست دادهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که آرژانتین و ایران رسماً خواستار پیوستن به گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) شدهاند. زاخارووا در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: «در حالی که مقامات کاخ سفید همچنان به این فکر هستند که چه چیز دیگری را در جهان خاموش، ممنوع و تخریب کنند ، آرژانتین و ایران درخواست پیوستن به گروه بریکس را دادهاند.»
بریکس یک انجمن غیررسمی متحد کننده متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز گذشته، دوشنبه اعلام کرد که مقامات تهران رسماً خواستار پیوستن به گروه بریکس بوده و در این باره درخواست دادهاند.
هفته گذشته، آلبرتو فرناندز، رئیس جمهوری آرژانتین نیز در نشستی در قالب "بریکس پلاس"، تمایل این کشور برای پیوستن به این گروه به عنوان یک عضو کامل را اعلام کرد.
پیش از این، یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهوری روسیه در مسائل سیاسی در یک نشست خبری یادآور شده بود که مقامات مسکو به گسترش گروه بریکس نگاه مثبتی دارند، البته پیشنهاد میکنند که ابتدا روند پیوستن و الزامات نامزدهای الحاق به این گروه مشخص شود. مشاور پوتین تاکید کرد که "نکته اصلی این است که قوانینی را برای گسترش احتمالی تدوین شود و تنها پس از آن نامزدهای احتمالی را در نظر بگیریم."
وی در عین حال افزود که موضوع پذیرش اعضای جدید نه تنها به روسیه، بلکه به شرکای دیگر در این گروه نیز بستگی دارد. به گفته وی، مسکو انتظار همکاری نزدیکتر با کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در قالب بریکس پلاس را دارد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز چندی پیش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی اعلام کرد که کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) یکی از ستونهای اصلی نظم نوین جهانی خواهند بود. وی گفت: "من اطمینان دارم کشورهای بریکس که تقریبا نیمی از جمعیت جهان و بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند، یکی از ستون های اصلی نظم نوظهور جهانی خواهند بود."
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: کشورهای بریکس نقش بسزایی در حفظ حقوق بین المللی داشته و قادر هستند با سیاست تحریمی غیرقانونی و یکجانبه کشورهای غربی که به تنها ابزار سیاست خارجی آنها در جهان تبدیل شده، مقابله کنند.