وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به تهاجمی شدن سیاست ضدروسی بروکسل، اعلام کرد که نماینده تام الاختیار بلژیک یا یکی از سفرای کشورهای عضو ناتو در مسکو میتواند مسئول برقراری تماسهای اضطراری با مقامات روسی باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که با توجه به تصمیم این کشور برای متوقف کردن فعالیت دفاتر نظامی و اطلاعاتی ناتو در مسکو، یکی از سفرای کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) میتواند به نمایندگی از بروکسل، تماسهای اضطراری با طرف روسی را برقرار کند.
در این بیانیه آمده است: «در آینده سفیر و نماینده تام الاختیار کشور پادشاهی بلژیک در مسکو میتواند مسئول حمایت از تماسهای ضروری و اضطراری با مقر ناتو باشد. سایر سفرای کشورهای عضو ناتو نیز میتوانند چنین مسئولیتی را برعهده بگیرند.»
وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به بیش از حد تهاجمی شدن خط مشی ضدروسی پیمان آتلانتیک شمالی، یادآور شد: «ادعای بیاساس "تهدیدات از جانب روسیه" که از جمله با هدف تقویت وحدت داخلی در صفوف ناتو مطرح میشوند، دائماً در حال افزایش بوده و به شرایط ژئوپلیتیکی جهان حاضر مرتبط است.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته اعلام کرد که طرف روسی در پاسخ به اخراج 8 دیپلمات روسی از بروکسل، علاوه بر متوقف کردن فعالیت دفتر نمایندگی نظامی ناتو در مسکو، دفتر اطلاعاتی این پیمان مستقر در سفارت بلژیک را نیز تعطیل خواهد کرد. به گفته وی، این اقدام تا تاریخ اول ماه نوامبر (10 آبان ماه) یا کمی دیرتر تحقق خواهد یافت.
"آندری بلایوسوف" معاون نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو نیز تأکید کرد که این کشور پیشنهاداتی را به پیمان آتلانتیک شمالی به منظور کاهش تنش در روابط دوجانبه، از جمله کاهش فعالیتهای نظامی در خطوط مرزی را ارائه داده است، ولی مقامات بروکسل واکنشی به این ابتکارعمل نشان ندادهاند.
این دیپلمات روس توضیح داد: «یکی از عوامل مهم در کمک به حمایت و تقویت امنیت منطقهای و فرامنطقهای، دستیابی به توافقات در زمینه خودداری از فعالیتهای نظامی بی ثبات کننده،کنترل تسلیحات و خلع سلاح است. در این راستا، تمایلات مخرب بر وضعیت امنیتی قاره اروپا نیز تأثیر منفی داشته است. توافقات در عرصه کنترل تسلیحات و ابزار تقویت اعتماد متقابل با توجه به اقدامات کشورهای غربی در حال تخریب است و در عین حال فعالیتهای نظامی کشورهای عضو ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه افزایش قابل توجهی یافته است. این در حالی است که مقامات بروکسل به ابتکارعملهای طرف روسی در زمینه کاهش رویارویی و ایجاد مکانیزمی برای جلوگیری از حوادث نظامی توجه نمیکنند.»
وی افزود: «واضح است که تا زمانی که ناتو از خط مشی خویش در جهت بازدارندگی روسیه دست برنداشته است، مشارکت و گفتگوی سازنده بین دو طرف بسیار دشوار خواهد بود.»