یک کنسرسیوم چینی، لوکوموتیوهای جدید به ازبکستان عرضه خواهد کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شرکت راه آهن ازبکستان با اشاره به این که یک کنسرسیوم چینی لوکوموتیوهای جدید در اختیار این کشور قرار خواهد داد، اعلام کرد: "گام بعدی برای گسترش روابط دوجانبه با کنسرسیوم چینی CNTIC-CRRC DLOCO امضای قرارداد فروش 24 لوکوموتیو الکتریکی با استفاده از وام های بانک توسعه آسیا می باشد."
در این بیانیه آمده است: "این کنسرسیوم چینی قصد فروش 16 لوکوموتیو باری و مسافری طی سال 2019 و 2020 دارد. فن آوری های مدرن مورد استفاده در لوکوموتیو های الکتریکی جدید، و نیز صرفه جویی در مصرف برق، باعث کاهش هزینه های عملیاتی می شود. لوکوموتیو الکتریکی، که با استانداردهای جهانی از نظر حفاظت از محیط زیست مطابقت دارد، مجهز به موتورهای کشش القایی سازگار با محیط زیست هستند."
در موضوع حمل و نقل، چین در سال اخیر در جهت پیشبرد ساخت خط آهن چین- قرقیزستان- ازبکستان تلاش فراوان داشت و برای این کار در پروژههای حمل و نقل ازبکستان سرمایه گذاری زیادی کرده است. در این راستا، ازبکستان تونل «کانچیک» را در دره کامچیک بعنوان میانبر انتخاب و به بهره برداری رساند. ساخت این خط آهن حدود 1 میلیارد و 686 میلیون دلار برای چین هزینه در برداشته که ازبکستان نیز در آن شریک میباشد. این خط اهن در مسیر «انگرم- پاپ» قادر است که کامچیک را به دره فرغانه و دیگر نقاط ازبکستان متصل نماید. به موازات ساخت راه آهن، دیگر شرکتهای چینی فعالیت خود را در ساخت پل و ایستگاههای راه اهن و پل رودخانهای ادامه میدهند که چین تا کنون 455 میلیون دلار در این بخش هزینه نموده است.
در ماه مه سال 2019، بانک توسعه آسیا وامی به مبلغ 170 میلیون دلار به ازبکستان برای خرید 24 لکوموتیو الکتریکی اختصاص داد.
بانک توسعه آسیایی در 22 آگوست سال 1966 بهمنظور توسعه اقتصاد کشورهای آسیایی بنا شدهاست. این بانک که تحت نام کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای کشورهای آسیائی و شرق دور فعالیت دارد، دارای 67 عضو است. از جمله 48 عضو از داخل آسیا و اقیانوس آرام و 19 اعضای آن خارج کشورهای آسیائی میباشند. این بانک متعلق به بانک جهانی است. در حال حاضر بزرگترین سهامداران آن ژاپن و آمریکا میباشند.
هم اکنون در ازبکستان بیش از 700 شرکت با سرمایه سرمایهگذاران چینی از جمله بیش از 80 شرکت با 100 درصد سرمایه سرمایهگذاران چینی در زمینههای مختلف اقتصاد این کشور فعالیت میکنند.
جمهوری خلق چین استقلال ازبکستان را در تاریخ 27 دسامبر سال 1991 میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ 2 ژانویه سال 1992 میلادی روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.