به گزارش آران نیوز جواد جهانگيرزاده روز جمعه در يک نشست خبري به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي که با حضور بيش از ۳۰ خبرنگار رسانه هاي جمهوري آذربايجان، در محل کنسولگري کشورمان در باکو برگزار شد، اظهار داشت: روابط تهران و باکو در حال حاضر در بالاترين سطح قرار دارد.
وي افزود: دکتر ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران طي سال هاي ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ ميلادي ، شش بار به جمهوري آذربايجان سفر کرده اند.
وي همچنين اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹ ديدار سه جانبه روساي جمهوري ايران ،آذربايجان و روسيه در مسکو برگزار خواهد شد.
جهانگيرزاده گفت: عده اي اعم از نيروهاي داخل دو کشور و نيروهاي خارجي در ساير کشورها ، دوست ندارند که روابط ايران و آذربايجان گسترش يابد، ولي خوشبختانه شمار اين افراد اندک است و تاکنون نتوانسته اند در روابط دو کشور تاثير گذار باشند.
وي افزود: روساي جمهوري دو کشور ايران و آذربايجان طي شش سال گذشته ۱۲ بار با يکديگر ديدار کرده اند که نشانگر عزم سران و رهبران دو کشور براي توسعه مناسبات در عرصه هاي مختلف سياسي ، اقتصادي و فرهنگي است.
ايران و آذربايجان از کشورهاي امن منطقه هستند و براي برقراري اين امنيت زحمات زيادي کشيده اند و براي استمرار اين شرايط اين به تلاش هاي خود ادامه مي دهند.
** افزايش ۷۳ درصد مبادلات تجاري ايران و آذربايجان
سفير جمهوري اسلامي ايران در باکو ، با اشاره به افزايش ۷۳ درصدي مبادلات تجاري ايران و جمهوري آذربايجان در سال ۲۰۱۸ ميلادي، گفت: اين ميزان رشد در روابط اقتصادي نشانگر توسعه و گسترش روابط سياسي ميان دو کشور در سطح وسيع است.
جهانگيرزاده، ظرفيت هاي دو کشور براي توسعه روابط اقتصادي را يادآور شد و افزود: هدف بلند مدت ما رسيدن به ۵ ميليارد دلار مبادلات تجاري است ، اين هدف گرچه سخت ولي دست يافتني است.
گام اول ما رسيدن به سالانه يک ميليارد دلار مبادله تجاري ميان دو کشور بود که به آن رسيده ايم و با احتساب تجارت چمداني که اکنون از تجارت رسمي پيشي گرفته است ، ميزان مبادلات تجاري ميان دو کشور بيش از اين رقم است.
در سال ۲۰۱۸ شاهد سفر هيات هاي عاليرتبه سياسي و اقتصادي در سطح وزيران و نمايندگان مجالس ميان دو کشور بوديم ، که مهمترين آنها سفر دکتر روحاني رئيس جمهوري ايران به باکو بود.
وي تاکيد کرد که هيچ مانعي براي پيشرفت روابط دو کشور وجود ندارد .
** ايران اولين مقصد گردشگران آذربايجاني
سفير کشورمان، سپس به تشريح روابط دو کشور ايران و آذربايجان ، براساس شاخص ها و آمارهاي مراجع رسمي پرداخت و گفت: ايران در سال ۲۰۱۸ نخستين مقصد گردشگران آذربايجاني بود و ۳۳ درصد گردشگران آذربايجان ايران را براي سفر برگزيدند.
جهانگيرزاده در ادامه افزود: نخستين کارخانه خودروسازي آذربايجان با مشارکت ايران احداث و در جريان سفر دکتر روحاني به باکو در نوروز ۹۷ افتتاح شد که تاکنون يک هزار خودرو توليد کرده است .
وي ، با اشاره به همکاري هاي ايران و آذربايجان در زمينه احداث خطوط ريلي ، مشارکت در صنايع نفت و گاز ، صادرات برق و محصولات کشاورزي ، اظهار داشت: علاوه بر همکاري هاي اقتصادي سال گذشته، شاهد سفر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران به جمهوري آذربايجان و برگزاري هفته فرهنگي در باکو و گنجه بوديم.
** دستاوردهاي ۴۰ ساله انقلاب اسلامي
جهانگيرزاده در بخش ديگري از سخنان خود، دستاوردهاي انقلاب اسلامي را در ۴۰ سال گذشته تشريح کرد و گفت: براساس گزارش هاي بانک جهاني ايران هيجدهمين قدرت اقتصادي دنيا است .
وي افزود: ايران در توليد گندم به خود کفايي رسيده و ۹۵ درصد داروهاي مورد نيز مردم در داخل کشور توليد مي شود.
سفير ايران در باکو در ادامه اظهار داشت: کارخانه هاي خودروسازي ايران در سال يک ميليون و ۲۰۰ هزار خودرو توليد مي کنند و بعد از نفت ، بزرگترين صنعت ايران خودروسازي است .
جهانگيرزاده افزود: پس از انقلاب شاخص اميد به زندگي در ايران بهبود قابل توجهي يافته و از ۵۶ سال به ۷۲ سال رسيده است . نرخ باسوادي نيز از ۴۷ درصد در پيش از انقلاب به ۹۳ درصد رسيده است .
وي افزود: بر اساس آمارهاي جهاني ، ايران سيزدهمين قدرت نظامي دنيا است و در ميان ۲۶کشور سازنده موشک در جهان قرار دارد.
سفير ايران در باکو در ادامه اظهار داشت: در زمينه ورزش نيز ايران در رشته کشتي در دنيا اول است ، در واليبال چند سال پي در پي اول است ، در کبدي دوم و در فوتسال ششم است.
وي افزود: جمعيت ايران در ابتداي پيروزي انقلاب ۳۶ ميليون بود که اکنون به ۸۲ ميليون رسيده و اداره يک کشور با اين ميزان جمعيت کار آساني نيست .
به گفته وي ، ايران در اين چهار دهه ، جنگ ۸ ساله را پشت سر گذاشت و ۴۰۰ هزار شهيد داد.
** ايران براي برقراري امنيت در منطقه و جهان تلاش مي کند
سفير ايران در باکو گفت : ايران در ۴۰ سال گذشته براي برقراري امنيت در منطقه و جهان تلاش کرده است و در چند سال اخير در مبارزه با داعش که خطر بزرگي براي صلح و امنيت جهاني بود ، اين موضوع را به اثبات رساند.
جهانگيرزاده افزود: ايران بدنبال استقلال سياسي و فرهنگي کشور است و با هرگونه دخالت خارجي در منطقه مخالف است ، تاکنون نيز مداخله کشورهاي ديگر حاصلي جز جنگ بدبختي و گرسنگي براي منطقه نداشته است.
اوضاع نابسامان سوريه ، عراق و ۱۴ ميليون گرسنه در يمن نتيجه زورگويي نيروهاي مداخله گر در منطقه است .
وي در پاسخ به سوال خبرنگار آذربايجاني در مورد موضع ايران در زمينه مناقشه قره باغ افزود: ايران همواره از تماميت ارضي جمهوري آذربايجان حمايت کرده و اميدواريم دو کشور آذربايجان و ارمنستان از طريق مذاکره به صلح برسند.
** پيگير احداث بزرگراه آستارا - رشت هستيم
وي افزود: احداث بزرگراه آستارا - رشت بعنوان حلقه مکمل کريدور حمل و نقل شمال - جنوب در حال پيگيري است و در سفر قريب الوقوع جاويد قربان اف رييس شرکت دولتي راه آهن جمهوري آذربايجان به ايران پروژه هاي مشترک ايران و آذربايجان در زمينه حمل و نقل بررسي خواهد شد.
وي در مورد پروژه احداث کارخانه داروسازي در باکو با مشارکت ايران نيز اظهار داشت: ۹۵ درصد داروهاي مورد نياز ايران در داخل کشور توليد مي شود و ايران آمادگي لازم براي احداث کارخانه داروسازي در جمهوري آذربايجان را دارد ولي فرآيند توليد دارو به دليل گرفتن مجوز مراجع آذربايجاني زمان بر است.