دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ , 23 Dec 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۴۲
کد مطلب : 19804
در حالی‌که تدارک سفر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به کشورهای منطقه قفقاز به پایان رسیده، جمهوری آذربایجان اعلام کرد که مخالف ورود یکی از همراهان مرکل به این کشور است. این تصمیم سبب تنش دیپلماتیک میان دو کشور شده است.
همراه مرکل اجازه ورود به جمهوری آذربایجان را ندارد
جمهوری آذربایجان به آلبرت وایلر، نماینده پارلمان آلمان اجازه سفر به این کشور را نداد. وایلر، نماینده پارلمان آلمان از ایالت تورینگن،  قرار بود که آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور را روز پنج‌شنبه ۲۳ اوت در سفر به کشورهای گرجستان‌، ارمنستان و جمهوری آذربایجان همراهی کند.
بنا به گزارش رسانه‌های آلمانی مقامات آذربایجان آلبرت وایلر را "عنصر نامطلوب" خوانده‌اند. وایلر عضو حزب دموکرات مسیحی آلمان است، حزبی که ریاست آن برعهده آنگلا مرکل است.
جلوگیری از ورود همراه آنگلا مرکل به جمهوری آذربایجان در سطوح بالای حکومتی در باکو اتخاذ شده است. به گزارش روزنامه "بیلد" رایزانی‌های وزارت امورخارجه آلمان با سفارت آذربایجان در برلین در روز دوشنبه، ۲۰ اوت بی‌نتیجه بوده است. آگاهان سیاسی از این اقدام آذربایجان به عنوان "رسوایی دیپلماتیک" یاد کرده‌اند.

انگیزه جمهوری آذربایجان

آلبرت وایلر، معاون گروه پارلمانی آلمان در امور جنوب قفقاز است. او در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ از منطقه قره‌باغ که مالکیت آن مورد مناقشه آذربایجان و ارمنستان است، دیدن کرده بود. جمهوری آذربایجان به شدت به بازدید وایلر از قره‌باغ انتقاد کرد.
اکثریت ساکنان منطقه قره‌باغ ارمنی‌هستند، اما بر اساس حقوق بین‌الملل مندرج در منشورهای سازمان ملل و حتی بنا به نظر شورای اروپا، قره‌باغ بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود.
میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سال ۱۹۹۰ تا کنون نزاع حقوقی بر سر قره‌باغ جریان دارد که در سال‌های اولیه به جنگ‌های خونینی میان دو کشور انجامید. قره‌باغ که منطقه‌ای خودمختار‌، اما محصور در خاک جمهوری آذربایجان است هم اکنون در تصرف نیروهای شبه‌نظامی طرفدار ارمنستان است.
 
انصراف وایلر از سفر به آذربایجان

آلبرت وایلر در گفت‌وگو با روزنامه "بیلد" تصریح کرد که تصمیم جمهوری آذربایجان او را از سفر به این کشور منصرف کرده است. او افزود: «جمهوری آذربایجان خود را کشوری دموکراتیک می‌خواند، اما اقدام اخیر مقامات آذربایجان برای جلوگیری از سفر نماینده‌ای که بر اساس موازین دموکراتیک، منتخب مردم آلمان است، هیچ ربطی به دموکراسی ندارد.»
وایلر تصریح کرد که او نگران وضعیت صلح در جنوب قفقاز است و همواره مایل بوده که به عنوان "میانجی" در این منطقه فعالیت کند. https://ccsi.ir//vdcbawb8.rhb9gpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه