کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هند و ازبکستان از طریق چابهار تجارت می کنند

21 خرداد 1397 ساعت 14:55


هند و ازبکستان برای گسترش تجارت دوجانبه از طریق بندر چابهار واقع در جنوب ایران اعلام آمادگی کردند.
 
به گزارش ایرنا،روزنامه 'هندو' روز دوشنبه به نقل از ویجی گوخال(Vijay Gokhale) معاون وزیر خارجه هند نوشت در مذاکرات نارندرا مودی( Narendra Modi) نخست وزیر هند و شوکت میرضیایف (Shavkat Mirziyoyev) رئیس جمهوری ازبکستان در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در چین، رهبران دو کشور ابراز امیدواری کردند تا تجارت دوجانبه خود را از مسیر بندر چابهار ایران و با ایجاد پارک های صنعتی و سرمایه گذاری در ازبکستان افزایش دهند.
معاون وزیر امور خارجه هند افزود:معاون نخست وزیر ازبکستان بزودی با سفر به هند مقدمات سفر سالجاری رئیس جمهوری این کشور به دهلی نو را فراهم می کند.
بندر چابهار که در استان سیستان و بلوچستان واقع در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، راه دسترسی هند به چهار شهر در افغانستان را نیز فراهم می کند.
هند برای توسعه بندر چابهار ایران متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری شده است. فاز نخست این بندر در ماه دسامبر سال گذشته با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و نمایندگانی از هند و دیگر کشورهای منطقه افتتاح شد.
هند نخستین محموله گندم به افغانستان را چندی پیش از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال کرد.
روز گذشته 'مودی همچنین با حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار کرد. ایران به تازگی تعاملات خود را با اقتصاد های در حال ظهور از جمله هند، چین، روسیه و کشور های اروپایی با هدف مقابله با تحریم های آمریکا افزایش داده است.
آمریکا ماه گذشته در تصمیمی یک جانبه از توافق هسته ای ایران یا برجام خارج شد و تحریم های جدیدی را علیه این کشور وضع کرد.
ایران یکی از صادر کنندگان بزرگ نفت به هند است اما با توجه به تحریم های یک جانبه آمریکا، انتقال بهای نفت خریداری شده از هند به ایران با مشکل روبرو خواهد شد.
به گفته مقامات هندی، دهلی نو علاقه زیادی به گسترش روابط خود با کشور های آسیای مرکزی دارد.
در همین راستا، مودی در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای با روسای جمهوری ازبکستان،تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان دیدار کرد.
یک مقام هندی گفت:ما می خواهیم به کشور های منطقه آسیای مرکزی اعلام کنیم که همکاری با آنها برای هند بسیار ارزشمند است.
وی افزود:ما به دنبال گسترش همکاری ها با چین و روسیه در سازمان همکاری شانگهای هستیم.
نقش سازمان همکاری شانگهای در سال های اخیر گسترش یافته و از یک همکاری منطقه ای در زمینه امنیت، سیاست و اقتصاد به یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو تبدیل شده است.
نشست سازمان همکاری شانگهای اولین سفر خارجی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران پس از تصمیم 'دونالد ترامپ' برای خروج از توافق هسته ای در ماه مه می باشد. روسیه، چین و چندین کشور اروپایی با این اقدام آمریکا مخالفت کرده اند.
این نخستین بار است که هند به عنوان یک عضو دائم در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر 'کیندائو 'چین شرکت می کند.
سازمان همکاری شانگهای سازمانی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده‌ است. این سازمان در سال 2001 میلادی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه‌گذاری شد. نقش اصلی و تعیین کننده را، در سازمان شانگهای، دو کشور چین و روسیه تشکیل می‌دهند.
پذیرش چهار کشور مغولستان، ایران، هند و پاکستان در سال 2004 به عنوان اعضای ناظر از جمله اقدامات مهم این سازمان بود
 
 


کد مطلب: 19341

آدرس مطلب :
https://www.ccsi.ir/fa/news/19341/هند-ازبکستان-طریق-چابهار-تجارت-می-کنند

قفقاز
  https://www.ccsi.ir