کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

افشای ارتباط خانواده‌ مقامات جمهوری آذربایجان با سرمایه‌گذاری‌های مخفیانه اروپا

4 ارديبهشت 1397 ساعت 16:05


بر اساس تحقیقاتی، پروژه دافنه خانواده‌های وابسته به حکومت جمهوری آذربایجان در ده‌ها شرکت با صاحبان ناشناس که برای سرمایه‌گذاری در مستقلات، هتل‌ها و کسب‌وکارهای مختلف در اروپا از آن‌ها استفاده می‌شود، ذی‌نفع هستند.
به گزارش ایسنا، ‌به نقل از روزنامه گاردین، طی سه سال گذشته مشخص شده است که چندین شبکه از شرکت‌های مختلف از بانکی خصوصی در جمهوری مالت برای سرمایه‌گذاری مخفیانه در انگلیس، اسپانیا، فرانسه، گرجستان و مونته‌نگرو استفاده کرده‌اند.
ادعا شده است که بسیاری از این شرکت‌ها به نفع فرزندان الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و پسران کمال‌الدین حیدراف، وزیر بحران این کشور فعالیت می‌کنند.
اطلاعات دولتی و نشت‌های اطلاعاتی سوابق اقامت در دوبی نیز از این ادعاها حمایت می‌کنند.
لیلا و آرزو علی‌اف، دختران رئیس جمهوری آذربایجان در این خصوص اظهارنظری نکردند اما وکلای نجات و طالع حیدراف، پسران وزیر بحران این کشور اظهار کردند: موکلان ما صاحبان شرکت‌هایی هستند که کسب‌وکاری کاملا قانونی دارند.
 
با اینکه گزارشی از تخلف‌ آن‌ها وجود ندارد اما افشاگری‌های اخیر سوالات جدیدی را درباره نخبگان سیاسی آذربایجان برمی‌انگیزد؛ نخبگانی که از زمان روی کار آمدن علی‌اف در سال ۲۰۰۳، به خاطر کمبود شفافیت در فعالیت‌هایشان با انتقادهایی روبه‌رو بوده‌اند.
دولت او همچنین به دلیل حبس روزنامه‌نگاران، اتهام سوء‌استفاده از حقوق بشر و صدور مجوز برای استفاده غیرقانونی از دارایی‌های دولتی از جانب مقامات رسمی متهم شده است. سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی نیز بارها از این کشور درخواست کرده که در راستای اقدامات برای مبارزه با فساد، بر شفافیت خود بیفزاید.
رئیس جمهوری آذربایجان اما انتقادات و اتهامات وارده را تکذیب کرده و رسانه‌های غربی را به ایجاد کمپینی "بی‌اساس و تحریک‌آمیز" علیه رهبران آذربایجان متهم می‌کند.
تحقیقات صورت گرفته، میزان سرمایه‌گذاری‌های گزارش نشده برخی مقامات و چگونگی استفاده از جمهوری مالت برای خرید و مدیریت دارایی‌ها در سراسر اروپا و سایر بخش‌های جهان را نشان‌ می‌دهد.
این تحقیقات برای نخستین بار نشان می‌دهد که دختر رئیس جمهوری صاحب نیمی از سهام شرکت "گیلان هولدینگ" است. گیلان هولدینگ یکی از بزرگترین کسب‌وکارهای آذربایجان است که در بانکداری، ساخت‌وساز، توریسم، کشاورزی و تیم فوتبال "گابالا" هم سهام دارد.
گیلان هولدینگ در دهه ۱۹۸۰ میلادی توسط حیدراف تاسیس و به یکی از موفق‌ترین شرکت‌های آذربایجان تبدیل شد که پس از ورود حیدراف به دولت، پسران او مدیریت آن را بر عهده گرفتند.
دارایی‌هایی که ادعا می‌شود متعلق به این دو خانواده است، عبارتند از سرمایه‌ای در هتل پنج ستاره "سافیتل" در جزیره نخل دوبی، مجموعه هولدینگ گیلان آذربایجان، سه شرکت فرانسوی که تولید کننده چینی، کالای خواب و مجسمه‌های عروسکی هستند و هتل پنج ستاره‌ای به ارزش ۲۹ میلیون یورو در گرجستان.
وکلای پسران حیدراف اظهار کرده‌اند که موکلانشان، صاحبان این شرکت‌ها هستند که در بانک پیلاتوس در مالت حساب‌هایی دارند که کاملا قانونی است. آنان می‌گویند، این حساب‌ها برای دارایی‌های آنان در اروپا ایجاد شده‌ است.
بزرگ‌ترین گروه شرکت‌هایی که به پسران حیدراف تعلق دارد، ده‌ها میلیون پوند در دارایی‌های اروپا سرمایه‌گذاری کرده‌ است که یک ویلای ۳.۴ میلیون یورویی و خرید یک بیمارستان سابق به ارزش ۲.۵ میلیون دلار که قرار است به یک هتل ۱۰۰ اتاقی به ارزش ۴۰ میلیون دلار تبدیل شود را شامل می‌شود.
این برادران همچنین صاحب سه کسب‌وکار فرانسوی هستند؛ یک شرکت تولید کننده ظروف چینی برای رستوران‌های لوکس، یک شرکت سازنده مجسمه شخصیت‌های کارتونی و یک تولیدکننده کالای خواب که لوازم خواب کاخ الیزه را تامین می‌کند؛ شرکتی که بریژیت ماکرون، همسر رئیس جمهوری فرانسه پاییز گذشته از آن دیدار کرد.
گاردین به این موضوع پی برد که مدیران این کسب‌وکارها به رغم درخوست‌های مکرر برای شفاف‌سازی، هیچ‌گاه از هویت صاحبان نهایی این شرکت‌ها مطلع نشده‌اند.
مدیر یکی از این شرکت‌ها به روزنامه "لو موند" گفت: باورنکردنی است، سه سال است که سولات من در این خصوص بی‌پاسخ مانده‌اند.
یکی از بزرگ‌ترین افشاگری‌های صورت گرفته در خصوص این مساله این است که احتمالا دختران علی‌اف اکثریت سهام هولدینگ گیلان را در اختیار دارند. این در حالی است که خانواده حیدراف پیوسته خود را صاحب این مجموعه دانسته‌اند.
 
 


کد مطلب: 19061

آدرس مطلب :
https://www.ccsi.ir/fa/news/19061/افشای-ارتباط-خانواده-مقامات-جمهوری-آذربایجان-سرمایه-گذاری-های-مخفیانه-اروپا

قفقاز
  https://www.ccsi.ir