به گزارش گازیتا رو در تاریخ 15مهرماه96، «ادهم اکراموف» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ازبکستان در نشست اقتصادی و بازرگانی با قرقیزستان گفت: در «بیشکک» 57 قرارداد به ارزش 175 میلیون دلار و در «تاشکند» 17 قرارداد به ارزش 200 میلیون دلار بین 2 کشور امضا شده است.
وی ادامه داد: در 2 سال آینده مبادلات بازرگانی ازبکستان و قرقیزستان به 500 میلیون دلار خواهد رسید.
اکراموف افزود: سطح مطلوب روابط متقابل بین 2 کشور نشانه اراده سیاسی رؤسای جمهور 2 برای حل مسائل مشترک میباشد.
«ارتیوم نوویکوف» وزیر اقتصاد قرقیزستان نیز در این نشست گفت: 2 کشور در مورد تمام موضوعات باید به طور آشکار صحبت کرده و مسائل را حل و فصل کنند زیرا در سالهای گذشته زمان زیاد و امکانات فراوانی از دست رفته و وظیفه اساسی مقامات احیا و استفاده از پتانسیلهای موجود است.
وزیر اقتصاد قرقیزستان افزود: امسال رشد مبادلات بازرگانی دو کشور نسبت به سال گذشته 70 درصد را تشکیل می کند. ولی این ارقام فقط بخش کوچکی از آن است که ما در حقیقت می توانیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: با باز کردن مرزها و تردد آزاد مردم، ازبکستان و قرقیزستان میتوانند قوانین مناطق آزاد تجاری کشورهای مستقل مشترک المنافع را به طور کامل عملی کنند.
«صاحب سایفنظرف» معاون وزیر تجارت خارجی ازبکستان نیز اظهار داشت: توسعه روابط بازرگانی 2 کشور را بدون سیستم حمل و نقل قوی نمیتوان تصور کرد.
وی افزود: ازبکستان و قرقیزستان به ساخت راه آهن «ازبکستان- قرقیزستان- چین» و همچنین ایجاد کریدور جادهای از این مسیر توجه خاص مبذول دارند.
معاون وزیر تجارت خارجی ازبکستان افزود: کارهای قابل ملاحظهای انجام شده و در 30 اکتبر نخستین تردد اتومبیلها از تاشکند از طریق «اندیجان»، «اوش»، «ارکشتام» و «کاشغار» انجام میشود.
در پایان نشست اقتصادی و بازرگانی ازبکستان و قرقیزستان مراسم امضای اسناد دوجانبه برگزار شد و قراردادهایی در مورد مونتاژ مشترک اتوبوسها، راه اندازی خط تولید فناوریهای کشاورزی در قرقیزستان، تولید مشترک پنجره و درهای آلومینیوم، مونتاژ مشترک ماشینهای لباس شویی و ایجاد مراکز فروش خودروهای «روان» ازبکستان به امضا رسید.
همچنین مقامات 2 کشور یادداشت تفاهم همکاری بین «ازاتوصناعت» و مرکز اتومبیلی «استوکادا»، همکاری برای اجرای طرح سرمایه گذاری جهت ایجاد سوپرمارکت «میدیاپارک» در قرقیزستان، قرارداد در مورد فعالیت مشترک در تولید و فروش منسوجات، یادداشت تفاهم همکاری بین انجمنهای جواهرسازان 2 کشور و قراردادی برای صادرات تولیدات کابلی به بیشکک را امضا کردند.
قرارداد صادرات فرآوردههای سنگ طبیعی، تراورتین، ذغال، آبهای معدنی، عسل و پروتکلی در مورد صادرات روغن نباتی به ازبکستان نیز از اسناد امضا شده میباشند.
هم اکنون در ازبکستان حدود 30 شرکت مشترک با سرمایه سرمایه گذاران قرقیزی از جمله 4 شرکت با 100 درصد سرمایه سرمایه گذاران قرقیز فعالیت میکنند.