به گزارش قازاینفورم قزاقستان، رییس جمهوری قزاقستان مورخه 19شهریورماه96 در آغاز نخستین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علوم و فناوری در آستانه پایتخت قزاقستان گفت: لازم می دانم تشکلی مانند جی 20 ایجاد شود که گروهی غیررسمی برای گسترش علوم و اقتصاد در جهان اسلام خواهد بود.
وی در این نشست که با حضور سران کشورهای مختلف از جمله حسن روحانی رییس جمهوری ایران تشکیل شده است، با اشاره به اهمیت تشکیل چنین گروهی افزود: توسعه
علوم و فناوری ها برای ما بسیار مهم است و در این رابطه باید همکاری های سودمند با کشورهای غربی را گسترش دهیم.
رییس جمهوری قزاقستان گفت: رویکردهای همکاری و ارتقای فناوری به توسعه و پیشرفت جهان اسلام کمک می کند. باید روابط اسلام و سایر ادیان را گسترش دهیم و به همین دلیل باید این گونه همایش ها را بیشتر برگزار کنیم.
وی همچنین خواستار کنار گذاشتن دیدگاههای کلیشه ای و کهنه در مسائل بین مذاهب شد که باعث سوء تفاهم می شود.
نظربایف در این رابطه برای ارائه تجربیات قزاقستان در حفظ آرامش بین اقوام و ادیان این کشور به جهان اسلام اعلام آمادگی کرد.رییس جمهوری قزاقستان در ادامه گفت که در این کشور اقوام زیادی در آرامش و دوستی زندگی می کنند و از 14 سال پیش تاکنون میزبان اجلاس جهانی رهبران مذهبی است و سال آینده هم نشست ششم برگزار می شود.
نخستین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری امروز با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران، سران و مقامات بلندپایه کشورهای عضو در آستانه پایتخت قزاقستان گشایش یافت.
در این اجلاس حدود 80 هیات از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی شرکت دارند و سخنرانی سران چندین کشور ازجمله ایران، مراکش و ترکیه، پاکستان و گینه در برنامه این اجلاس پیش بینی شده است.
دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و دبیر کل یونسکو نیز در این اجلاس حضور دارند و سخنانی را بیان خواهند کرد.
بررسی روابط نوظهور بین علم و فناوری و جایگاه کشورهای اسلامی در این عرصه و همچنین جست وجوی راهکارهای گستردهتر همکاری ها در حوزه های مرتبط از محورهای اصلی این اجلاس اعلام شده است.