رئیس جمهوری قرقیزستان گفت این کشور با توجه به مشکلات اقتصادی روسیه باید برای طرحهای انرژی خود به دنبال سرمایه گذار خارجی بگردد.
به گزارش روز شنبه منابع خبری قرقیز، "الماس بیک اتمبایف" رئیس جمهوری قرقیزستان در نشست خبری سالانه خود گفت: قرقیزستان توافقنامه کاسا - ۱۰۰۰ را امضا کرده است و طبق آن باید از طریق تاجیکستان و افغانستان به پاکستان برق بفروشد اما اکنون به دلیل سرباز زدن روسیه از اجرای طرحهای ساخت نیروگاههای بزرگ برق آبی در قرقیزستان، بیشکک مجبور است دنبال سرمایه گذاران جدید بگردد هرچند معلوم نیست چنین سرمایه گذاری پیدا شود.
رئیس جمهوری قرقیزستان گفت در سفر هفته گذشته اش به مسکو این مساله را با رئیس جمهوری روسیه "ولادیمیر پوتین" و وزیر انرژی آن کشور "الکساندر نوواک" بررسی کرده است و آنها نیز استدلال بیشکک را برای پیدا کردن سرمایه گذار جدید، پذیرفتهاند.
آتمبایف از این که قرقیزها در سال های رونق اقتصادی در روسیه نتوانستند بخاطر انتقاد و اعتراض های داخلی طرح ساخت نیروگاه های برق آبی را عملی کنند، ابراز تأسف کرد.
بیشکک احداث نیروگاهها در رودخانه نارین به خصوص ساخت نیروگاه قمبرآته-۱ را برای دست یافتن به استقلال انرژی و تبدیل شدن به صادرکننده عمده نیروی برق در منطقه بسیار مهم می داند.
روسیه در سال ۲۰۱۲ برای احداث نیروگاه عظیم قمبراته-۱ و سلسله نیروگاههای میانه بر رودخانه نارین با هزینه حدود ۳.۲ میلیارد دلار وعده سرمایه گذاری داده بود.
این در حالی است که با گذشت سه سال از وعده مسکو، اقدام عملی برای اجرای این طرحها از سوی روسیه صورت نگرفته است.