به گزارش بنیاد مطالعات قفقاز، مراسم معرفی نخجوان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی در سال 2018 روز چهارشنبه 30 خرداد ماه با حضور مقامات سیاسی و فرهنگی و وزرای فرهنگ از 17 کشور مختلف اسلامی در شهر نخجوان برگزار شد.
در این مراسم سید هادی حسینی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منصور آیرم سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان و محمد پور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به نمایندگی از کشورمان حضور داشتند. پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش فیلمی از تاریخ و فرهنگ اسلامی نخجوان برای میهمانان، واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان، ابوالفضل قارایف وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان و عبدالعزیر عثمان التویجری مدیرکل سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (آیسسکو) در سخنانی در خصوص انتخاب نخجوان به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی، قدمت و پیشینه تمدنی و اسلامی این منطقه سخنرانی نمودند. در ادامه ارکستر سمفونی نخجوان قطعاتی را برای میهمانان اجرا و سپس مقامات حاضر از نمایشگاه برپا شده بازدید نمودند.
پیش از آغاز این مراسم نیز مقامات کشورهای میهمان با واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان دیدار و با توضیحات وی با تاریخ، فرهنگ و معماری در این جمهوری خود مختار و آشنا شدند.
در حاشیه این مراسم حسینی معاون وزیر ارشاد و آیرم سرکنسول کشورمان با رئیس مجلس عالی نخجوان و همچنین وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان در خصوص همکاری های مشترک فرهنگی و ارتقاء سطح مناسبات در این زمینه گفتگو نمودند. حسینی در گفتگو با ابولفضل قرایف با اشاره به هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو که از 6 لغایت 10 تیرماه برگزار خواهد شد، ابراز امیدواری نمود که اینگونه برنامه های فرهنگی به صورت دوجانبه ادامه یابد. وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان نیز ضمن استقبال از برگزاری چنین رویدادهایی بر آمادگی برای ارتقاء همکاری های علمی، فرهنگی و هنری تاکید نمود.
منصور آیرم نیز در گفتگو با مدیر کل ایسسکو ضمن اشاره به برگزاری این رویداد در سال گذشته در شهر مشهد و انتخاب شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال جاری، ابراز امیدواری کرد این رویدادهای مشترک میان کشورهای اسلامی باعث وحدت هرچه بیشتر گردد. عبدالعزیز عثمان التویجری مدیر کل آیسسکو نیز ضمن ابراز رضایت از موفقیت شهر مشهد در برنامه سال 2017 ، برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی در کشورهای اسلامی را موجب آشنایی و همبستگی کشورها و حرکت به سمت همگرایی به ویژه در شرایط امروز منطقه و جهان دانست.
بازدید از مکان های تاریخی و موزه های شهر نخجوان و شرکت در برنامه های فرهنگی مختلف از جمله برنامه های پیش بینی شده برای مقامات و مسئولین میهمان در نخجوان بود.