جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب : 17598
به گزارش خبرگزاري رسمي «آذرتاج» جمهوري آذربايجان در تاریخ 14مهرماه96، الهام علي اف، رييس جمهوري آذربايجان در ديدار با هياتي از نمايندگان «کميته امور سياسي و امنيتي شوراي اتحاديه اروپا» گفت: « به هنگام عضويت در شوراي اروپا، انتظار ما اين بود که شوراي اروپا به حل مناقشه قره باغ کوهستاني کمک خواهد کرد.اما شوراي اروپا در اين کار ناموفق بود و اين خواسته، تحقق نيافت و تحقق نيز نخواهد يافت.»
الهام علي اف در اين ديدار گفت : « در اينجا به موضوع خروج از شوراي اروپا (پيشنهاد خروج باکو از شوراي اروپا) اشاره شد. من درباره اينکه يکي از مقامات جمهوری آذربايجاني چنين فکري را بيان کرده باشد، خبري ندارم. اما، رسانه ها آزاد هستند و هرچه بخواهند، مي توانند منتشر کنند. »
علي اف گفت : « هر حکومتي در وهله نخست بايد افکار عمومي را در نظر بگيرد.  متاسفانه افکار عمومي (جمهوري آذربايجان)درباره شوراي اروپا آنقدرها هم مثبت نيست. اين نيز چند علت دارد. نخست آنکه به هنگام عضويت در شوراي اروپا، انتظار ما اين بود که شوراي اروپا به حل مناقشه قره باغ کوهستاني کمک خواهد کرد. اما شوراي اروپا در اين کار ناموفق بود و اين خواسته، تحقق نيافت و تحقق نيز نخواهد يافت.»
رييس جمهوري آذربايجان افزود : « دومين علت نيز اين است که وقتي در ابتداي عضويت در شوراي اروپا، من نخستين رييس هيات نمايندگي (جمهوري) آذربايجان در مجمع پارلماني شوراي اروپا بودم، موضعي که در اين مجمع عليه (جمهوري) آذربايجان وجود داشت، خيلي منفي بود. ما و ارمنستان در يک روز عضو اين سازمان شده ايم و موضع به شدت منفي آن را عليه جمهوري آذربايجان با مواضع مثبت در قبال ارمنستان مقايسه مي کرديم. »
علي اف گفت : « ارمنستان که بطور دائم در انتخابات آن کشور تقلب مي شود، سياستمدارانش در مجلس به قتل مي رسند، تقريبا تروريسم در سطح سياست رسمي اين کشور پذيرفته شده است و اراضي کشور ديگري را اشغال کرده  و با ارتکاب جنايات جنگي به ميليون ها انسان عذاب مي دهد، همواره از حمايت گروه هاي لابي در مجمع پارلماني شوراي اروپا برخوردار است و در مقابل،(جمهوري) آذربايجان همواره تحت حمله قرار دارد.»
علي اف گفت : « اخيرا برخي اعضاي شوراي اروپا ، حملات جديدي را عليه (جمهوري) آذربايجان انجام مي دهند. آنها ما را به محروميت از عضويت در اين شورا و اعمال تحريم تهديد مي کنند. طبيعي است که سياستمداران و نمايندگان مجلس و روزنامه نگاران و شهروندان ما هم واکنش متناسب نشان مي دهند. در وهله نخست، آنها خودشان بيش از ده هزار حکم دادگاه حقوق بشر اروپا درباره کشورهاي عضو را اجرا کنند. پس از آن، مي توانند  درباره اخراج (جمهوري) آذربايجان از عضويت اين شورا  يا تحريم ها صحبت کنند. به دلايل مختلف، در حالي که ده هزار حکم دادگاه اروپا اجرا نشده است، (جمهوري) آذربايجان احکام اين دادگاه را اجرا مي کند و در صورت لزوم، جريمه مي پردازد و بسيار سازنده رفتار مي کند. در اين شرايط، تهاجم هدفمند عليه(جمهوري) آذربايجان،  نااميدي ايجاد مي کند و موجب مي شود افکاري از اين دست مطرح شوند که «ما در آن سازمان چه کار داريم». براي اينکه چنين افکاري غالب نشوند، ما بايد بطور سازنده تلاش کنيم. فکر مي کنم که يکي از راه هاي آن نيز تحکيم مناسباتمان با کميسيون اروپا و اتحاديه اروپاست. اين براي ما اولويت دارد. »
علي اف افزود : « ما شانزده سال است که عضو شوراي اروپا هستيم. صميمانه و دوستانه به شما مي گويم که اگر (جمهوري)آذربايجان از شوراي اروپا خارج شود، هيچ کس اهميتي به آن نخواهد داد. در زندگي مان هيچ چيز تغيير نخواهد کرد و ما پس از آن نيز نه خوب و نه بد و نه ثروتمند و نه فقير زندگي نخواهيم کرد. حقوق بشر و دموکراسي پس از  اين نيز در مرکز توجه ما خواهد بود. ما اين ها را براي خوشايند دبيرکل شوراي اروپا که در مرکز حملات بي اساس به (جمهوري) آذربايجان قرار دارد، انجام نمي دهيم. درباره سازمان هاي اروپايي نيز يک بار ديگر تاکيد مي کنم که اتحاديه اروپا اولويت ماست و (جمهوري) آذربايجان نيز براي اروپا، همکاري ضروري تلقي مي شود.»
 
  https://ccsi.ir//vdcjoiev.uqeahzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه