شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۸
کد مطلب : 3852

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، علی اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان روز چهارشنبه طی سخنانی در آ‌غاز اجلاس سه جانبه وزرای امور خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان در نخجوان گفت: تلاش برای بهره‌برداری سوء از فرصت‌های موجود در منطقه در جهت پیشبرد سیاست‌های جنگ طلبانه در راس اهداف بیگانگان قرار دارد.

* حضور قدرت‌های بیگانه مغایر با صلح و ثبات منطقه است

رئیس دستگاه دیپلماسی بر ضرورت تلاش‌های جمعی برای احقاق حقوق مردم فلسطین و آزادی سرزمین‌های اشغالی از سیطره رژیم غاصب صهیونیستی تاکید کرد.

صالحی سپس تصریح کرد: آنچه با صلح و ثبات منطقه‌ای مغایر می‌باشد، حضور قدرت‌های بیگانه و مداخلات آنها در این منطقه است. این قدرت‌ها هیچگونه علاقه‌ای به مصالح و منافع مردم منطقه نداشته و صرفاً به دنبال تامین منافع خود می‌باشند و در جهت دست یافتن به اهداف و منافع نامشروع از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند.

وزیر امورخارجه کشورمان مشکلات عدیده‌ای که در حال حاضر مردم فلسطین، از آنها رنج می‌برند را نمونه‌ای عینی از آثار و تبعات این قبیل مداخلات خارجی توصیف کرد.

* همکاری ایران، آذربایجان و ترکیه موجب صلح و ثبات منطقه است

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ما می‌توانیم از طریق اجلاس سه جانبه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان به توسعه، ثبات و امنیت منطقه کمک کنیم و از نظر ما همکاری سه جانبه این سه کشور می‌تواند بنیان مناسبی را برای تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای و توسعه همکاری‌ها و ارتباطات در غالب همکاری منطقه‌ای نیز فراهم کند. این بنیان از ظرفیت خدمت به صلح و ثبات منطقه‌ای برخوردار است و بر این باوریم که حل صلح آمیز و عادلانه مناقشات منطقه‌ای از طریق همکاری‌های منطقه‌ای قابل حصول است.

صالحی با اشاره به برخورداری سه ملت ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان از تاریخ مشترک و پر افتخار، دین و جهان بینی واحد، مردم سه کشور را از نظر فرهنگی یک ملت خواند و افزود: ما به عنوان وارثان این پیوندهای محکم تاریخی و معنوی و میراث مشترک فرهنگی و تمدنی، از طریق این نشست‌ها می‌توانیم اراده خود را در جهت استفاده از فرصت‌های منبعث از این سرمایه گران سنگ برای سعادت و خوشبختی، توسعه و پیشرفت و رفاه و آسایش مردم خود با یکدیگر بیان کنیم.

* به دنبال تعریف پروژه‌های ملموس سه جانبه هستیم

وزیر خارجه کشورمان اظهارداشت: در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که مهد تمدن و فرهنگ است و لذا باید با اتکا بر این سابقه دیرینه الگوی برتری به جهان ارائه کنیم و ضروری است ارتباطات مردم با مردم را تسهیل و تسریع کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: برگزاری اولین اجلاس وزرای خارجه سه کشور دوست و برادر در شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی سنگ بنایی را گذاشت تا بتوانیم در راستای منافع مشترک در این مسیر جدید قدم برداریم.

وی تاکید کرد: در ادامه این مسیر با برگزاری این جلسه به دنبال تعریف پروژه‌های ملموس سه جانبه هستیم و این پروژه‌ها درحوزه‌های مختلف اقتصادی، تجارت، صنعت، سرمایه گذاری، حمل و نقل، ارتباطات، دانش و فناوری، گردشگری و مراودات مردمی از اهمیت خاصی برخور دارند و می‌توانند پروژه‌های همکاری بین دو کشور را گسترده کرده و در تعمیق روابط سه کشور موثر واقع شوند.

* ایران شاهراه ارتباطی شرق و غرب، و جنوب و شمال است

صالحی افزود: ایران به دلیل جایگاه جغرافیایی ویژه دارای راه‌های ترانزیتی مهمی است و با همکاری سه کشور می‌تواند به عنوان شاهراه ارتباطی شرق و غرب و جنوب و شمال مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین بر ضرورت فعال سازی بخش‌های خصوصی سه کشور در این راستا تاکید کرد .

در این اجلاس همچنین "المار محمد یاراوف" وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و "احمد داود" اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز طی سخنانی بر اهمیت توسعه روابط هر یک از سه کشور با یکدیگر و همکاری‌های سه جانبه و منطقه‌ای تاکید کرده و از برگزاری موفق اولین اجلاس سه جانبه در ارومیه تمجید کردند.

https://ccsi.ir//vdcj.ietfuqeo8sfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه