جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۸
کد مطلب : 20575
ارزیابی اوضاع اقتصاد تاجیکستان ازسوی بانک جهانی
کارشناسان بانک جهانی اعلام کرده اند که فضای کسب و کار در تاجیکستان بهبود نیافته است و اقتصاد این کشور از بحران سنگینی رنج می برد.
به گزارش رادیوتاجیکی صدای خراسان به نقل از اسپوتنیک، کارشناسان بانک جهانی در گزارش تازه این نهاد مدعی شده اند که در تاجیکستان برای بهبود فضای تجارت هیچ اقدامی نشده و جذب سرمایه مستقیم به منظور رشد اقتصاد نیز در حال کاهش است.
در نیمه نخست سال 2018  بیش از 60 درصد از سرمایه گذاری مستقیم خارجی به بخش استخراج معادن تاجیکستان جذب شده که نتیجه اعطای تسهیلات مالیاتی به شرکتهای خارجی است.
 در تحقیق کارشناسان این نهاد از اوضاع اقتصادی تاجیکستان، توجه حکومت این کشور برای بازسازی و اصلاحات دراقتصاد ناکافی ارزیابی شده است؛ چرا که اقتصاد کشور وابسته به واردات و درامد ارسالی کارگران مهاجر از خارج است و این امر زمینه رشد تولیدات صنعتی را کند می کند.
بانک جهانی مشکلات مدیریتی را مانعی جدی در رشد اقتصاد تاجیکستان خواند و ایجاد فضای یکسان و شرایط مساوی برای شرکتهای تولیدی اعم از دولتی و خصوصی دراین کشور را خواستار شد. کارشناسان بانک جهانی درسال 2018 اعلام کرده بودند که تنها طی سالهای 2016 تا 2017 میزان بدهی خارجی تاجیکستان 9 درصد افزایش یافته که بر تولید ناخالص ملی این کشور تاثیر منفی گذاشته است.
این کارشناسان علت افزایش بدهی خارجی تاجیکستان را فروش 500 میلیون دلار سهام مالی نیروگاه در دست ساخت برق آبی راغون، دریافت وام های جدید از چین  و کاهش ارزش سامانی واحد پول ملی این کشور در برابر ارزهای خارجی عنوان کرده اند.
 
 
  https://ccsi.ir//vdciwwar.t1auy2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه